Samsung QLED 4K 55Q90T (2020) Reviews

SAMSUNG QLED 4K 55Q90T (2020) REVIEWS

productRatingStar-45 9 / 10 46 reviews
1779,-
  • VormgevingproductRatingStar-5010 / 10
  • BedieningsgemakproductRatingStar-459 / 10
  • BeeldkwaliteitproductRatingStar-5010 / 10
  • GeluidskwaliteitproductRatingStar-459 / 10

REVIEWS

Sorteer op:
SAMSUNG QLED 4K 55Q90T (2020) REVIEWS
productRatingStar-50 10 / 10
Een geweldige tv die alle verwachtingen overtrof.
 | 22-09-2020
  • Pluspunten
  • geweldig beeld overdag
  • geweldig goed geluid
  • simpele bediening
Overdag tv kijken is geweldig ,het geluid is zonder surround al geweldig met de surround aan waan je je in de bioscoop. Kortom een hele stap vooruit na men samsung lede tv van 10 jaar oud.
SAMSUNG QLED 4K 55Q90T (2020) REVIEWS
productRatingStar-45 9,3 / 10
Prachtig toestel
 | 21-09-2020
  • Pluspunten
  • Beeldkwaliteit
  • Geluidskwaliteit zeer goed voor een platte TV. Ook is de stevige metalen voet voorzien om een soundbar mooi te kunnen plaatsen.
  • Netflix sneltoets op afstandsbediening, start altijd < 5 seconden
  • Grote kijkhoek
  • Anti-reflectielaag (hebben raam recht voor de TV)
  • Minpunten
  • Sneltoetsen zijn niet aanpasbaar. 2 van de 3 knoppen zijn diensten die we nooit gebruiken.
  • Je kan voorgeïnstalleerde apps niet verwijderen
  • Als je deze beeldkwaliteit wil is de minimumgrootte 55”. Had graag een 50” gezien / gekocht.
  • Vereist wat fine-tuning om de beeldkwaliteit bij alle soorten content goed te maken.
Zeer goede beeldkwaliteit, heeft alle functies die je maar kan wensen en bovendien zeer goed geluid voor ingebouwde speakers in een platte tv.
SAMSUNG QLED 4K 55Q90T (2020) REVIEWS
productRatingStar-45 8,5 / 10
Mooie scherpe beeld
 | 21-08-2020
Mooi scherpe beeld
SAMSUNG QLED 4K 55Q90T (2020) REVIEWS
productRatingStar-45 9 / 10
Geweldige TV
 | 18-08-2020
  • Pluspunten
  • Fantastisch beeld
  • Geen one-connect box
  • Ondersteuning voor Ziggo CI+ module
  • eARC + optische uitgang
  • 10 jaar beschermd tegen inbranden door Samsung
  • Minpunten
  • Prijs
  • Kort netsnoer
Wat een verschil met de vorige TV, een oude plasma. In alles een enorme verbetering, maar dat is ook logisch. Het voelt een beetje als van een zwart-wit naar een kleuren TV gaan. Bewust niet voor een model met een one connect box gegaan, vanwege de mogelijke problemen die je daarmee kunt krijgen. Verder ook geen OLED genomen, want een tuin op het zuiden betekent veel licht inval of direct zonlicht op de TV. Daar heb je met deze TV totaal geen last van, ook niet als de zon er vol op schijnt.
SAMSUNG QLED 4K 55Q90T (2020) REVIEWS
productRatingStar-45 9,3 / 10
De Samsung QLED 4K 65Q90T is een televisie met een haarscherpe resolutie en levensechte kleuren.
 | 18-08-2020
  • Pluspunten
  • Levensechte kleuren
  • Haarscherpe resolutie
  • Optimale kijkervaring vanuit ieder perspectief
  • Ambient mode
  • Grootte van het beeldscherm
  • Minpunten
  • Gebruik afstandsbediening - maar dat is minimaal
Een prachtige televisie met een optimale kijkervaring vanuit elk perspectief. Door de prachtige kleuren en de grootte van het scherm, wordt je als kijker, onderdeel van het programma.
Samsung QLED 4K 55Q90T (2020) Reviews
SAMSUNG QLED 4K 55Q90T (2020) REVIEWS
productRatingStar-50 9,5 / 10
Genieten van tv kijken
 | 17-08-2020
  • Pluspunten
  • Prachtig beeld
  • Soepele installatie
  • Fijne afstandbediening
  • Bijna geen last van reflecties
  • Minpunten
  • Misschien iets te veel instellingen
  • Prijs aan de hoge kant
Inmiddels zijn wij een aantal weken de trotse eigenaar van de Samsung QLED QE55Q90T. Bij het uitpakken merk je gelijk al dat je een premium televisie hebt gekocht. Een mooie strakke televisie met ontzettend smalle bezels en een mooie donker aluminium omlijsting. Ook wordt er een strakke (en enorm zware) zwart metalen voet bij de televisie geleverd. Alles aan deze televisie voelt robuust en kwalitatief aan. Iets wat je ook mag verwachten voor een televisie in deze prijsklasse. Het installeren van de televisie ging verder zeer eenvoudig met de duidelijke stappen waar de televisie je doorheen loodst. Na deze snelle installatie kon het televisiekijken dan echt beginnen., Zodra je in het normale menu bent, herkent de televisie zelf al welke apparaten je aangesloten hebt en komen deze als losse tegels naar voren in het gebruiksvriendelijke menu van de Samsung televisie. Daarnaast zijn veelgebruikte standaard apps zoals Netflix en YouTube al voorgeïnstalleerd op de televisie en klaar voor gebruik. Als je dan echt klaar bent om televisie te gaan kijken vallen direct de mooie heldere kleuren van de televisie op, voor ons was het een enorme stap vooruit van een budget Samsung televisie naar een premium 4K toestel. Vooraf hadden wij nog wel zorgen of ze QLED ook wel echt het mooie zwart zou kunnen laten zien, iets waar de OLED televisies bekend om staan. Maar nu weken later heb ik nog geen enkele keer last gehad van het feit dat deze televisie niet zo mooi zwart zou kunnen weergeven als een OLED van bijvoorbeeld LG. Samsung lijkt wat mooie trucjes toe te passen en lijkt daarmee niet onder te doen voor de OLED\'s! Ook hangt onze televisie in een erg zonnige ruimte, vrijwel naast het raam. Met onze vorige televisie moesten we al bij een beetje zonlicht vaak de gordijnen dicht doen. Dankzij de hoge helderheid en een speciale anti reflectie coating die in deze tv gebouwd zitten is zelfs bij zonnig weer het ontzettend goed televisie kijken op deze televisie. Het is niet zo dat je totaal geen reflectie meer ziet, maar er treedt een soort zwak regenboogeffect op op het scherm waardoor je alles toch blijft zien ondanks het felle zonlicht. iets waar wij ontzettend blij mee zijn en heel prettig vinden werken. Al met al zijn wij nu na een aantal weken ontzettend blij met onze televisie, een duidelijk menu, mooie kleuren en hoge helderheid. Maar als we een minpuntje moeten noemen, dan is het misschien wel de enorme hoeveelheid instellingen. Misschien zelfs iets te veel...
SAMSUNG QLED 4K 55Q90T (2020) REVIEWS
productRatingStar-50 10 / 10
Prima product, geen miskoop, een aanrader.
 | 15-08-2020
  • Pluspunten
  • Goed helder beeld, ook in buitenlucht
  • Gemakkelijk te bedienen en te plaatsen (ophangen)
  • Goed geluid zonder soundbar
  • Voldoende mogelijkheden
  • gemakkelijke afstandsbediening
  • Minpunten
  • Geen rechtstreekse aansluiting voor koptelefoon
Geen spijt van de aankoop, is prijs kwaliteit een heel goed product. Is aangekocht voor buiten omdat we werken met kinderen, geen andere TV geeft zo een goed beeld overdag. Is ter vervanging van een beamer en hebben er geen spijt van. De winkeliers zijn heel vriendelijk en behulpzaam en geven ruime uitleg. Bij vragen achteraf word je onmiddellijk via telefoon of mail geholpen door goede en verstaanbare uitleg.
Samsung QLED 4K 55Q90T (2020) Reviews
Samsung QLED 4K 55Q90T (2020) Reviews
SAMSUNG QLED 4K 55Q90T (2020) REVIEWS
productRatingStar-50 10 / 10
Prima product, geen miskoop, een aanrader.
 | 15-08-2020
  • Pluspunten
  • Goed helder beeld, ook in buitenlucht
  • Gemakkelijk te bedienen en te plaatsen (ophangen)
  • Goed geluid zonder soundbar
  • Voldoende mogelijkheden
  • gemakkelijke afstandsbediening
  • Minpunten
  • Geen rechtstreekse aansluiting voor koptelefoon
Samsung QLED 4K 55Q90T (2020) Reviews
SAMSUNG QLED 4K 55Q90T (2020) REVIEWS
productRatingStar-50 10 / 10
Geweldig product
 | 03-08-2020
  • Pluspunten
  • Beeld kwaliteit
  • Kan tegen licht inval
  • Hoge aantal van NITS (Contrast)
  • Gaming mode (12ms)
  • Minpunten
  • Nog niks gevonden as we speak
OLED vs QLED het grote debat. OLED is inderdaad beter, maar woon je net zoals mij in \'over belicht\' huis dan is QLED vele malen beter. Overigens niet vergeten dat de Q90T qua response tijd het laagste is. (12.6ms) De LG bijvoorbeeld zit op 13ms. Beeld is prachtig en zwart is gewoon zwart. Kleuren worden super mooi weergegeven en de grote van de TV met zijn kwaliteit is gaming just awesome! Ik raad het zeker aan!
Samsung QLED 4K 55Q90T (2020) Reviews
SAMSUNG QLED 4K 55Q90T (2020) REVIEWS
productRatingStar-45 8,8 / 10
Mooiste televisie in zijn segment
 | 03-08-2020
  • Pluspunten
  • Sublieme beeldkwaliteit
  • 65 inch zeker niet te groot!
  • In combinatie met Sonos Beam = top geluid
  • Goede service in de winkel en ook thuis
  • Minpunten
  • Het blijft al met al een flinke uitgave
  • Let erop dat je provider 4K input geeft, anders kijk je nog steeds naar HD tv
Heb de mooie winkel in Zoeterwoude bezocht, ben daar super vriendelijk te woord gestaan door Burak. Hij wist al mijn vragen te beantwoorden en gaf uitleg over de verschillen tussen het model van 2020 en dat van 2019. Ik wilde graag een soundbar bij de tv, ook daarin ben ik netjes geholpen. Burak liet de verschillende soundbars even horen in de winkel. Er werd zoals beloofd een deal gemaakt. Ik koos voor de 65 inch televisie. Na aankoop werd ik dezelfde dag nog door Platte TV benaderd om een afspraak te maken voor levering, ophangen en installatie, super service! Twee weken na aankoop werd mijn tv geleverd door collega Boyd. Hij was uiterst vriendelijk, heeft verstand van zijn werk en heeft de tv kundig opgehangen. Af en toe vroeg hij even te helpen en hij gaf daarbij duidelijke aanwijzingen. Al met al ben ik zeer tevreden. Dank Platte TV voor jullie vriendelijke service en vakkundigheid!
SAMSUNG QLED 4K 55Q90T (2020) REVIEWS
productRatingStar-50 10 / 10
De tv is het geld meer dan waard
 | 26-07-2020
  • Pluspunten
  • scherp beeld
  • Makkelijk aan te sluiten
  • Apps
  • Minpunten
  • Connect box
Wij hebben de TV nu een aantal weken in bezit en zijn zeer tevreden. Het beeld is scherp en de kleuren komen goed uit. Door de speciale laag op het beeldscherm heb je geen last van het licht. Geluid is prima maar met soundbar zal dit natuurlijk altijd een verbetering zijn. Ook erg fijn dat je de tv kunt bedienen met je smartphone.
SAMSUNG QLED 4K 55Q90T (2020) REVIEWS
productRatingStar-50 10 / 10
Sublieme TV en een genot om naar te kijken.
 | 22-07-2020
  • Pluspunten
  • Installatie van de TV
  • Vormgevig
  • Tizen besturingssysteem
  • bedieningsgemak
  • Apple Airplay
  • Minpunten
  • Bixby
  • geen DTS
De kleuren zijn helder, zwart is zwart het is een genot om een 4k film of serie te kijken. Dit kan je ook goed bekijken al zit je er maar 2 meter vandaan of schuin dan is het beeld prima te zien. Tevens heeft deze TV nauwelijks reflectie dus overdag kijken is geen probleem. Ambient mode is leuk, maar voor mij niet meer dan dat.
Samsung QLED 4K 55Q90T (2020) Reviews
Samsung QLED 4K 55Q90T (2020) Reviews
SAMSUNG QLED 4K 55Q90T (2020) REVIEWS
productRatingStar-50 10 / 10
Geweldig
 | 21-07-2020
  • Minpunten
  • Geen
Van Samsung UHD naar qled een groot verschil.
SAMSUNG QLED 4K 55Q90T (2020) REVIEWS
productRatingStar-40 7,8 / 10
Super helder beeld gebruikers gemak
 | 14-07-2020
  • Pluspunten
  • Scherp beeld
  • Smart functie
  • Handige afstandsbediening
De televisie was erg makkelijk geïnstalleerd de monteur was zo klaar. Alle externe apparaten werken op de tv vind de afstandsbediening waar je alles mee kan. Het beeld is echt super scherp geluid gebruiken we niet want we hebben een soundbar. Afstandsbediening reageert erg snel. De schilderij stand vind ik een hele leuke en mooie optie. Hiervoor hadden we ook al een Samsung tv maar deze overtreft echt alles qua helderheid. De afstandsbediening werkte niet goed met het t mobile kastje is monteur voor langs geweest super service. Heb nu ook de app op mijn telefoon zodat ik de tv kan bedienen met mijn telefoon werkt super. Vanuit elke hoek heb ik super mooi beeld en als hij uit staat is het een mooi schilderij met de ambulant mode. De kabels zitten netjes weg gewerkt achter de tv zie je niks van. De smart functie dat de tv zich aanpast naar de hoeveelheid licht in huis en het geluid harder of zachter zet naarmate er meer of minder geluid is vind ik ook echt super. Er worden hier vaak spelletjes via de tv gespeeld met doel computer en ook dat geeft een super beeld Kortom een erg fijne mooie tv.
SAMSUNG QLED 4K 55Q90T (2020) REVIEWS
productRatingStar-45 9,3 / 10
Fraai design
 | 13-07-2020
  • Pluspunten
  • veel apps
  • ambient mode
  • simpele afstandsbediening
Ten eerste wat voor mij belangrijk is is dat een tv gewoon gemakkelijk te gebruiken is en dat ik zonder hulp van mijn vriend apps kan starten. Dit is bij deze Samsung tv zeker het geval. De afstandsbediening had eerst wel wat uitleg nodig omdat er zo weinig knoppen op zitten. Maar nadat dit 1x was uitgelegd door mijn vriend was dit eigenlijk heel erg simpel, je moet het alleen even weten. Ook de apps zijn gemakkelijk te starten dmv de home knop indrukken en dan de app te kiezen die ik wil starten. Zelf kijk ik veel live tv en via NLZiet. NLziet heeft af en toe nog wel eens dat de app opeens uitlogt en dat dan alle gegevens opnieuw moeten worden ingevoerd. Dit is wel wat vervelend. De andere apps en live tv werkt prima! Ook vind ik het fijn dat ik door middel van 1 knop de ambient mode kan aanzetten. Niks is lelijker in een huiskamer dan naar een zwart scherm te kijken. Het beeld ziet er vergeleken met onze oude tv een stuk scherper uit en de rand om te tv is superdun. Al met al ben ik erg tevreden met de tv en vooral omdat ik de apps nu makkelijk kan starten in plaats van via een apart kastje zoals we eerst hadden.
SAMSUNG QLED 4K 55Q90T (2020) REVIEWS
productRatingStar-50 10 / 10
Mooie Tv
 | 13-07-2020
Deze tv gekocht door een mooie deal. Volgende dag in huis. Bleek er vlekken op te zitten. Contact gezocht. En de volgende dag werd er gewoon door Platte tv zelf een nieuwe gebracht. Gewoon een top service.
SAMSUNG QLED 4K 55Q90T (2020) REVIEWS
productRatingStar-45 8,5 / 10
Fraaie tv met grote kijkhoek
 | 13-07-2020
  • Pluspunten
  • hdmi 2.1 poort
  • groot aanbod apps
  • gamemode voor playstation
  • grote kijkhoek
  • ambient mode als tv uit staat
  • Minpunten
  • geen one connect box
  • maar 1 hdmi 2.1 poort
  • geen no gap wallmount mogelijkheid
Heb deze tv nu zo\'n 5 weken in huis. Het eerste wat ik gedaan heb is de kleurinstellingen aanpassen. Heb gebruik gemaakt van de volgende website https://www.rtings.com/tv/reviews/samsung/q90t-qled/settings. Hierdoor komen de kleuren nog mooier op het scherm. Voor mensen die geen zin hebben om alle instellingen aan te passen kun je ook de beeldinstellingen alleen op film stand zetten. De kijkhoek is prachtig! Ik maak veel gebruik van de apps op de tv zoals youtube, disney+, netflix en nlziet. Ook gamen doe ik veelvuldig op de playstation 4. Met de speciale gamemode instellingen heb je zo goed als geen input lag. De playstation wordt vanzelf gevonden zodra die verbonden is en de game instellingen worden dan automatisch geactiveerd. De ambient mode werkt ook erg goed. Je kunt hier kiezen uit een aantal standaard achtergronden zowel stilstaan als bewegend, maar je kunt ook je eigen foto\'s met een lijst op je tv afspelen als de tv uit staat. Hierdoor kijk je niet naar een zwart scherm. Door middel van de app in android kunnen je gemakkelijk foto\'s naar je tv sturen. De tv is ook te koppelen met de Google Home. Al met al ben ik een zeer tevreden gebruiker!
SAMSUNG QLED 4K 55Q90T (2020) REVIEWS
productRatingStar-45 9 / 10
Super mooie televisie, met echt een heel mooi scherm
 | 12-07-2020
  • Pluspunten
  • Beeldkwaliteit
  • Geluidkwaliteit (beter dan plattere tvs, maar niet net zo goef als een soundbar)
  • De samsung apps
  • Minpunten
  • Afstandsbediening (reageert btw wel heel erg snel)
  • Je krijgt er een hele korte HDMI bij.
Wij hebben deze televisie gekocht in het filiaal in Amsterdam. We kwamen met de gedachte naar die winkel om een ouder model te nemen (ook QLed). Echter waren wij gelijk verkocht bij het zien van deze tv. (Gigantish mooie beelden, om even in te beelden ze speelden een Chocoladetaart af met rode aarbeien op een zwarte achtergrond) enja deze televisie kan die kleuren zo mooi weergeven dat je nieteens meer naar het oudere model wilt kijken. Televisie is wel wat dikker dan de voorgaande modellen. Afstandsbediening is een beetje futuristisch. Toch houden wij zelf gewoon van een afstandsbediening met getalletjes. (Maar alles went)
SAMSUNG QLED 4K 55Q90T (2020) REVIEWS
productRatingStar-45 9 / 10
Aanwinst in ons huis
 | 10-07-2020
  • Pluspunten
  • installatie
  • scherp beeld
  • vormgeving
  • geluid
  • Minpunten
  • afstandbediening
De Samsung Qled 4K QE5590T is een aanwinst bij ons in huis. De installatie ging heel soepel en snel, de televisie herkende bijna alle externe apparaten meteen. Het instellen van de kleuren en geluid gaan ook heel soepel, zelf gebruiken we er een soundbar bij omdat we dit toch mooier geluid vinden dan vanuit de televisie zelf. De kabels kan je ook allemaal mooi wegwerken Het instellen van de afstandbediening voor onze andere apparaten was een fluitje van een cent. De sneltoets naar netflix is ideaal de andere 2 sneltoetsen zijn overbodig en jammer dat we deze niet zelf kunnen instellen. De resolutie van het scherm is super nog nooit een tv gehad met zo een scherp display. Portret functie heeft voor ons weinig toegevoegde waarde maar ik kan me voorstellen dat andere gebruikers hier heel blij van worden want het beeld is super scherp. De kijkhoek van de tv is erg goed en vanuit iedere hoek even scherp, of je nu op de bank zit of schuin kijkt vanuit de keuken ik zie geen verschil. Ook tijdens het gamen blijft de tv haarscherp en geen reflecties van buitenaf. Al met al zijn wij super tevreden met de televisie!
SAMSUNG QLED 4K 55Q90T (2020) REVIEWS
productRatingStar-50 9,8 / 10
Fantastische TV!
 | 10-07-2020
  • Pluspunten
  • Kleurweergave
  • Lichtopbrengst
  • Zwartwaarde
  • Reflecties
  • Applicaties
  • Minpunten
  • Prijs?
Na lang wikken en wegen tussen QLED en OLED als vervanger voor mijn 5 jaar oude 4K tv kreeg ik de mogelijkheid om deze Q90T een tijd te proberen alvorens hem eventueel definitief aan te schaffen. Na het uitpakken zijn de eerste indrukken erg goed, een mooi strak scherm, zeer kleine bezels rondom en de tv is omgeven door strakke aluminium profielen. Aan de achterkant, in tegenstelling tot nagenoeg alle OLED’s, geen ‘blok’ met elektronica aan de onderzijde en een superdun fragiel ogend paneel aan de bovenzijde maar de tv is overal grofweg even dik. Alle aansluitingen op de stroomvoorziening na zijn zijdelings geplaatst, dus geen uitstekende connectoren wat het ophangen vergemakkelijkt. De poot is degelijk en er zijn gleuven aangebracht in zowel de achterzijde van de tv als de poot die bedoelt zijn om je kabels in weg te werken, dit werkt prima. De tv aansluiten was een fluiten van een cent, en nadat ik per abuis m’n soundbar op een niet ARC ondersteund HDMI poort had aangesloten kreeg ik zelfs de melding op welke HDMI poort ik hem wel moest aan sluiten. HDMI-CEC en ARC werken erg goed met de Soundbar (Samsung), Ziggo Mediabox Next en een nVidia Shield TV, zowel kwa bediening als doorgave van het geluid. De afstandsbediening oogt goed, voelt degelijk en werkt prima, valt verder niet zoveel over te melden behalve dat ik afentoe de cijfertoetsen mis. De tv laat zich vlot en intuïtief bedienen en ik ben niets storends tegengekomen Vervolgens het belangrijkste, hoe is het beeld? Ik gebruik de beeldsetting ‘Standaard’, Warm ingesteld, Local Dimming op ‘Hoog’ en veel interpolatie zaken uitgezet (persoonlijke voorkeur). Het beeld spat vervolgens van je scherm in zowel SDR als HDR, de kleuren zijn top en het valt op hoe fel hij kan. De zwartwaarden zijn ook echt top en icm de hoge helderheid is het contrast fantastisch. Voorgaande generaties tv’s lijken ‘grijs’ in vergelijking met deze tv. Verder valt op dat de reflecties echt een stuk minder zijn, wat fijn is in lichte ruimtes. -Applicaties: Netflix, Disney, enz. Alles is er en het werkt naar behoren. -Ambient Mode: Werkt goed en kan voor menigeen zeker van toegevoegde waarde zijn. Persoonlijk zet ik de tv liever uit wanneer er niks gekeken wordt ivm de stroombesparing. -Het stroomverbruik is lager dan de vorige tv ondanks hetzelfde formaat en resolutie Al met al, ben ik heel erg blij en tevreden met deze tv en ga ik niet voor een OLED en blijf ik mooi bij deze QLED. Zeker in een lichte ruimte prefereer ik deze QLED. Well done Samsung!