Dé tv-winkel van Nederland

  • 13 winkels van c.a. 1000m2

  • Installatie & montage

  • Gratis bezorgd

  • Klantbeoordeling 9.5 / 10

Dat het streamen van muziek een enorme opmars heeft gemaakt, kan niemand zijn ontgaan. Meer en meer mensen luisteren hun muziek via internetradio, YouTube of streamingdiensten, zoals Spotify of Deezer. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er veel audioproducten op de markt zijn die primair gericht zijn op Streaming Audio. Twee toonaangevende merken op het gebied van multiroom en streaming zijn HEOS en Sonos. Om je iets verder op weg te helpen in jouw zoektocht, proberen we de keuze voor Sonos of HEOS te vergemakkelijken.

Sonos versus Denon Heos: de overeenkomsten en verschillen

Dat het streamen van muziek een enorme opmars heeft gemaakt, kan niemand zijn ontgaan. Meer en meer mensen luisteren hun muziek via internetradio, YouTube of streamingdiensten, zoals Spotify of Deezer. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er veel audioproducten op de markt zijn die primair gericht zijn op Streaming Audio. Twee toonaangevende merken op het gebied van multiroom en streaming zijn HEOS en Sonos. Om je iets verder op weg te helpen in jouw zoektocht, proberen we de keuze voor Sonos of HEOS te vergemakkelijken.

Sonos vs HEOS

In de speurtocht naar een draadloos muzieksysteem kom je hoe dan ook twee namen tegen: Sonos en HEOS by Denon. Als je HEOS vs Sonos afzet, zie je dat de merken redelijk veel overeenkomsten hebben, maar dat er ook verschillen zijn. Deze twee merken horen bij de populairste draadloze muzieksystemen van dit moment. Ze hebben elk een eigen ecosysteem van multiroom luidsprekers. De kans is groot dat je weleens van Sonos hebt gehoord. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je de speakers van het merk bent tegengekomen in jouw zoektocht naar nieuwe speakers of dat je al een of meerdere modellen in huis hebt staan. Het zijn high-end speakers die zorgen voor een heldere muziekweergave. Met HEOS heeft Denon een tegenhanger van Sonos op de markt gebracht. Ook deze speakers laten je genieten van iedere toon die wordt weergegeven. Je kunt zoveel speakers plaatsen als je wil, dus je stelt jouw eigen audio set samen. Eenmaal geplaatst stream je draadloos muziek door het hele huis. Er zijn verschillende speakers gelanceerd in verschillende prijsklassen.

Wacht even… multiroom?

Nog niet helemaal bekend met het begrip multiroom? Lees dan ons artikel alles over multiroom.   

HEOS of Sonos? De keuze is niet altijd even makkelijk

Sonos en HEOS zijn beide grote spelers in de audiomarkt. Waar de ene muziekliefhebber kiest voor HEOS, prefereert de andere audiofanaat Sonos. Beide bedrijven produceren echter speakers van hoge kwaliteit. Innovators zijn het zeker, maar voor welk merk moet je kiezen? Beide merken hebben verschillende speakers in het assortiment, dus je hebt keuze genoeg! Zowel Sonos als HEOS hebben een aantal pluspunten als het aankomt op de multiroom speakers. HEOS-speakers bieden bijvoorbeeld ondersteuning aan bluetooth en wifi, terwijl Sonos alleen werkt via Wifi. Daarnaast beschikken alle HEOS speakers over een AUX-ingang, terwijl dit bij Sonos alleen bij de PLAY:5 het geval is. Daarentegen rust Sonos zijn speakers uit met Trueplay, waarmee de akoestiek van de ruimte automatisch wordt gemeten, om vervolgens de instellingen van het geluid hierop aan te passen. Maar wat is nu de beste Sonos combinatie of voor welke HEOS set moet je kiezen? Dit hangt af van veel verschillende factoren, waardoor hier niet een eenduidig antwoord op te geven is.

Allereerst kijken we naar de Sonos PLAY:1 en de HEOS 1 by Denon. Beide speakers hebben een compact formaat, maar bieden een mooi geluid. Het zijn multiroom audio speakers die eenvoudig zijn te koppelen aan andere speakers van het merk.

Sonos PLAY:1 

De Sonos PLAY:1 speakers zijn de meest compacte modellen van het high-end audio merk. Dankzij de twee klasse D versterkers, tweeter en midwoofer luister je naar een helder HiFi-geluid. De speakers zijn eenvoudig te installeren en draadloos met elkaar te verbinden vanwege de multiroom-functie. Het bedienen gaat zeer eenvoudig met de speciaal ontwikkelde Sonos-app. Muziek stream je hiermee draadloos via wifi. Beschikbaar in het wit en zwart. Om muziek via Spotify te luisteren, maak je eenvoudig gebruik van jouw Spotify account. Je kunt het geluid optimaliseren door Trueplay te gebruiken op jouw iPhone. Daarmee worden de akoestische omstandigheden opgemeten.

Pluspunten
+ Bestand tegen vocht
+ Helder geluid
+ Trueplay

Minpunten
- Geen bluetooth
- Geen AUX-ingang
- Geen USB-aansluiting

HEOS 1 

De HEOS 1 speakers van Denon leveren een high-end geluidskwaliteit. Met twee stuks luister je naar een prachtig stereogeluid. Diverse muziekbronnen zijn te gebruiken om muziek af te spelen. Dit kan door gebruik te maken van muziekdiensten als Spotify en Tidal, maar ook door externe bronnen te koppelen via de AUX- en USB-ingang. Het streamen van muziek gaat zeer eenvoudig via wifi. Ook kun je bluetooth gebruiken. Je kunt een los verkrijgbaar GoPack toevoegen aan de speaker. Dit is een handige accu waardoor er geen stopcontact meer in de buurt hoeft te zijn. Ze zijn verkrijgbaar in het wit en zwart.

Pluspunten
+ Helder geluid
+ AUX, USB en bluetooth
+ Volledig draadloos met optioneel GoPack

Minpunten
- Matige app
- Geen wekker en timer functie

HEOS 1

Verschil HEOS 1 en Sonos PLAY:1

Tussen de HEOS 1 en de Sonos PLAY:1 zitten een aantal verschillen. Ondanks dat deze verschillen niet heel groot zijn, kan het wel van groot belang zijn voor de wijze waarop je wilt luisteren. Beide modellen zijn vochtbestending en dus ook in de badkamer te gebruiken. Sonos beschikt echter over Trueplay, maar de HEOS 1 niet. De HEOS 1 heeft echter weer als voordeel dat bluetooth wordt ondersteund. Met het GoPack is de HEOS 1 bovendien buiten de deur te gebruiken, terwijl de Sonos PLAY:1 altijd afhankelijk is van een stopcontact. Het belangrijkste verschil tussen Sonos en HEOS is toch wel de applicatie. De Sonos app is bijzonder stabiel en eenvoudig in gebruik.

Normale speakers

De Sonos PLAY:3 en de HEOS 3 worden gezien als de speakers van een normaal formaat. Dit hoeft echter niet te betekenen dat dit voor iedereen een normaal formaat is. Beide speakers zijn probleemloos te installeren. De toepassingen van beide apparaten kunnen echter nog wel verschillen. 

Sonos PLAY:3 

De Sonos PLAY:3 is het grote broertje van de PLAY:1. Zet de speakers aan en je luistert naar een waar high-end geluid. Vanwege TruePlay wordt het geluid aangepast aan de kamer waarin de speakers staan. Ondanks het compacte formaat leveren ze een hoogwaardige geluidskwaliteit. Dit wordt mogelijk door de toevoeging van 3 klasse D versterkers, twee midwoofers, een passieve basradiator, een tweeter en een subwoofer. Ze zijn probleemloos te installeren en te bedienen met de Sonos-app. Beschikbaar in het wit en zwart.

Pluspunten
- Bestand tegen vocht
- 3 Klasse D versterkers
- Trueplay

Minpunten
- Geen bluetooth
- Geen AUX-ingang
- Geen USB-aansluiting

Sonos PLAY:3

HEOS 3 

Dankzij de ingebouwde full-range drivers en Klasse-D versterkers wordt muziek op prachtige wijze getoond. De bas en treble van het geluid zijn geheel naar eigen wens in te stellen, waardoor de muziek perfect bij jou past. De speaker beschikt over wifi en bluetooth, waardoor je eigenlijk altijd de muziek die je wil beluisteren, kunt streamen. Het model heeft niet voor niets al diverse awards in de wacht gesleept. Dit model is beschikbaar in het wit en zwart.

Pluspunten
+ Ondersteunt bluetooth
+ AUX en USB-ingang aanwezig
+ High-res geluidsweergave

Minpunten
- Geen Trueplay
- Matige app

HEOS 3

Verschil Sonos PLAY:3 en HEOS 3

Ook bij deze speakers geniet je van een hoogwaardig geluid. Toch zitten er - net als tussen de PLAY:1 en HEOS 1 - een aantal verschillen tussen de speakers. Zo ontbreken op de Sonos PLAY:3 een AUX en USB-ingang. Deze zijn op de HEOS 3 wél terug te vinden. Daarnaast ondersteunt Sonos ook geen bluetooth. Daar staat echter tegenover dat de PLAY:3 Trueplay ondersteunt, waardoor je altijd geniet van de beste kwaliteit.

Grote speakers 

Sonos PLAY:5 

De Sonos PLAY:5 is de grootste speaker uit de PLAY: reeks. Met twee van deze speakers ervaar je een prachtig stereogeluid. Er zitten drie tweeters en midwoofers ingebouwd met elk een eigen klasse D versterker. Muziek stream je draadloos via wifi. Trueplay tuning zorgt er hierbij voor dat je altijd in de beste kwaliteit luistert. De akoestiek in de kamer wordt gemeten, waarna de instellingen worden aangepast. De PLAY:5 is de enige Sonos speaker met een AUX-ingang.

Pluspunten
+ Bestand tegen vocht
+ 6 Klasse D versterkers
+ AUX-ingang

Minpunten
- Geen bluetooth
- Geen USB-aansluiting

Sonos PLAY:5

HEOS 5 

De HEOS 5 beschikt over twee drivers, twee midwoofers en vier Klasse-D versterkers. Je luistert met deze speaker naar een heerlijke hi-fi sound. Voordeel is dat hij bluetooth ondersteunt. Het elegante uiterlijk zorgt bovendien voor een prachtige aanvulling van jouw interieur. Muziek is niet alleen via bluetooth draadloos te streamen, maar ook via wifi. Wil je graag de muziek afspelen die je op een USB-apparaat hebt staan? Dan koppel je deze eenvoudig via de USB-ingang. In tegenstelling tot de PLAY:5 beschikt deze speaker niet over Trueplay.

Pluspunten
+ Ondersteunt wifi en bluetooth
+ AUX- en USB-ingang
+ High-res geluidsweergave

Minpunten
- Matige app

HEOS 5

HEOS 7 

De HEOS 7 is de grote broer in de HEOS-speaker reeks. Waar de HEOS 5 beschikt over slechts twee tweeters en twee subwoofers, die allen worden aangestuurd door een eigen Klasse D-versterker, heeft de HEOS 7 nog iets extras te bieden. Binnenin vindt je namelijk nog een extra Klasse D versterker die de ingebouwde subwoofer aanstuurt. De combinatie van de tweeters, midwoofers, de subwoofer en versterkers zorgt voor een prachtig hi-fi geluid. Stream muziek via bluetooth of wifi om langdurig te genieten van muziek. 

Pluspunten
+ Ondersteunt wifi en bluetooth
+ AUX- en USB-ingang
+ Geluid naar wens in te stellen

Minpunten
- Matige app

HEOS 7

Verschil tussen de PLAY:5, HEOS 5 en HEOS 7

Het verschil tussen deze speakers zit hem vooral in het aantal tweeters, woofers en Klasse-D versterkers die gebruikt zijn. De meest krachtige speaker is de HEOS 7, en is uitermate geschikt om grotere ruimtes van een heerlijke sound te voorzien. Daarnaast beschikken de HEOS-speakers over een aantal aansluitingen die de PLAY:5 niet heeft. Het is echter de vraag of je die nodig heeft. Als je alles draadloos afspeelt, zijn alle drie de modellen zeer geschikt.

Soundbars

Sonos PLAYBAR 

De Sonos PLAYBAR levert een warm, vol en kamervullend geluid. Voordeel van deze soundbar is dat hij - net als de HEOS Bar overigens - tot de multiroom-reeks hoort. Hierdoor is het heel eenvoudig om de soundbar om te toveren tot een home cinema set met andere multiroom speakers van Sonos. Voeg een SUB en twee Sonos speakers (PLAY:1, 3 of 5) toe voor een 5.1 surround opstelling. De PLAYBAR kan alleen met een optische kabel op de tv aangesloten worden. Dit levert (minimale) beperkingen op met betrekking tot de maximale kwaliteit van filmgeluid.

Pluspunten
+ Helder geluid
+ Uitbreiding naar 5.1 geluid
+ Brede keuze streamingdiensten

Minpunten
- Geen Bluetooth
- Geen HDMI

Sonos PLAYBAR

HEOS Bar 

Dat HEOS een van de grootste concurrenten is op de high-end multiroom audio markt wordt ook met de HEOS Bar benadrukt. Je geniet net als met de PLAYBAR van een hoogwaardige sound. Het geluid van de tv krijgt een heerlijke boost, wat zorgt voor een optimale en ontspannen filmbeleving. Waar de PLAYBAR ondersteuning biedt aan wifi, stream je bij de HEOS Bar muziek via wifi én bluetooth. Een groot voordeel van de ingebouwde HDMI-poorten is dat ook de betere audioformaten voor films, DTS-HD en Dolby TrueHD, afgespeeld kunnen worden. Via HDMI kun je niet alleen de tv aansluiten, maar eventueel ook een blu-ray speler, gameconsole of decoder. Uitbreiden naar een 5.1 opstelling doe je met een HEOS Sub en twee stuks HEOS 1, 3, 5 of 7.

Pluspunten
+ Uitbreiding naar 5.1 geluid
+ HDMI
+ Indrukwekkend stereogeluid

Minpunten
- Matige app

HEOS Bar

Verschil Sonos PLAYBAR en HEOS Bar

Tussen de Sonos PLAYBAR en HEOS Bar zitten weinig verschillen. Wel is het zo dat de HEOS Bar - net als de andere HEOS-speakers - over aansluitingen beschikt die je niet terug vindt op de Sonos PLAYBAR. Daar staat echter wel weer tegenover dat deze lang niet altijd nodig zijn. Veel mensen kiezen er namelijk voor muziek draadloos te streamen. Hierdoor zijn beide modellen een uitstekende keuze. Het gaat dan dus meer om persoonlijke voorkeuren.

Home cinema sets

HEOS Homecinema 5.1 

De HEOS 1 Homecinema 5.1 is een high-end speakerset die volledig bestaat uit multiroom luidsprekers van HEOS by Denon. De set, bestaande uit een HEOS Bar, Subwoofer en twee HEOS 1 speakers, levert een hoogwaardige surround sound. Deze set zorgt voor een fantastische bioscoopbeleving, maar dan gewoon in huis. Films en series zijn ineens een stuk leuker om naar te kijken. Bovendien speel je heel eenvoudig muziek af. Stream alle nummers die je hebt opgeslagen in Spotify naar de speaker. De set is beschikbaar in het zwart.

Pluspunten
+ 5.1 Home cinema set
+ Klasse D versterkers
+ Wifi en bluetooth

Minpunten
- Surroundspeakers soms instabiel
- Matige app

HEOS Homecinema 5.1

Sonos PLAYBAR + SUB + 2x PLAY:1 

Deze Sonos home cinema set kunt zo samenstellen dat je luistert naar een indrukwekkend geluid, inclusief krachtige bas. De speakers werken naadloos samen. Deze Sonos set is uitermate geschikt voor bij de televisie. De soundbar plaats je bij de tv en de PLAY:1 speakers plaats je elders in de kamer. Vanwege de multiroom-functie koppel je de speakers eenvoudig aan elkaar. De PLAYBAR is een soundbar die het geluid van de tv versterkt dankzij de negen ingebouwde klasse D versterkers. Daarnaast vindt je ook drie tweeters en zes midwoofers terug in de elegante behuizing.

Pluspunten
+ Prachtig geluid
+ 3 Klasse D versterkers
+ Trueplay

Minpunten
- Geen bluetooth
- Geen AUX-ingang
- Geen USB-aansluiting

Sonos PLAYBAR + SUB + 2x PLAY:1

HEOS Home Cinema 

Kies je toch liever voor een kleine, compacte set? Dan is de HEOS Home Cinema wellicht dé uitkomst voor je. Deze set bestaat uit een elegante soundbar en subwoofer. Aangezien de soundbar in staat is een virtueel surround sound te leveren, wordt het kijken van films ineens een stuk leuker. Ondanks het compacte formaat geniet je volop. Mocht je uiteindelijk toch een grote set willen, dan is de set eenvoudig uit te breiden met losse HEOS speakers. 

Pluspunten
+ Overal in huis muziek
+ Klasse D versterkers
+ Draadloos connecten

Minpunten
- Niet uitbreidbaar met surroundspeakers
- Matige app

HEOS HomeCinema

Sonos

Sonos levert de bekende PLAY streaming audio-serie en biedt daarnaast ook netwerkproducten aan, zoals de Connect. Producten van Sonos zijn een combinatie van kwaliteit en design, wat de producten ook zo populair maakt. Het assortiment van Sonos bestaat uit drie draadloze speakers (PLAY:1, PLAY:3, PLAY:5), een soundbar (PLAYBAR) en een subwoofer (SUB). Daarnaast hebben ze nog een draadloze muziekstreamer (CONNECT), die je op een bestaand stereosysteem aansluit, en een draadloze versterker (AMP) om de bekabelde speakers aan te sturen. Al deze producten doen het ontzettend goed in de markt, zo blijkt uit de cijfers. Ieder product zorgt voor een verbeterde luisterervaring.

HEOS: het antwoord van Denon op Sonos

Ook Denon heeft het goud wat Sonos in handen heeft opgemerkt. Het Japanse audiomerk houdt zich ook bezig met het ontwikkelen van een draadloos muzieksysteem, waardoor het in 2014 het streamingconcept HEOS heeft kunnen lanceren. In grote lijnen lijken de systemen veel op elkaar, maar er zijn wel wat verschillen. Zo worden de HEOS apparaten standaard uitgerust met wifi en bluetooth, terwijl Sonos alleen wifi gebruikt. Met het HEOS GoPack kan de HEOS 1 volledig draadloos gemaakt worden. Sonos heeft een dergelijke oplossing niet voor de PLAY:1. Beide merken bieden een volwaardige oplossing voor wie surround geluid bij de televisie wil. Wel biedt HEOS daar een iets hogere geluidskwaliteit dankzij het gebruik van HDMI-poorten. Wat betreft software wordt de Sonos app vaak genoemd als stabieler en eenvoudiger in vergelijking met de HEOS app. Hieronder gaan we nog wat dieper in op de verschillen en overeenkomsten.

HEOS by Denon

Sonos vs. HEOS: de verschillen en overeenkomsten

Met behulp van de onderstaande punten lichten we de werking van de draadloze muzieksystemen Sonos en HEOS toe en zetten we ze tegenover elkaar. Hierdoor kunt je eenvoudig de speakers van HEOS en Sonos vergelijken.

Streaming en netwerkgebruik

Zowel Sonos als HEOS werken via het draadloze thuisnetwerk. Bij Sonos heb je echter de mogelijkheid om een eigen draadloos netwerk te creëren. Hiervoor is wel de Sonos Boost nodig. Een voordeel van een losstaand netwerk is dat je geen problemen krijgt wanneer jouw eigen thuisnetwerk niet sterk genoeg is. Bij drukte of zwak signaal zou je eventueel last kunnen krijgen van storing. Een eigen netwerk heeft daar vanzelfsprekend geen of minder last van.

Wat betreft draadloos streamen zijn er ook verschillen. In tegenstelling tot Sonos biedt HEOS ook de mogelijkheid om via bluetooth muziek te streamen. Omdat bijna alle smartphones en tablets wel bluetooth aan boord hebben is dat een klein voordeel, want je kunt dus ook muziek streamen als jouw smartphone niet met wifi verbonden is. Wil je de speaker thuis op een vaste plek gebruiken? Dan maakt het niet veel uit voor welk merk of welke speaker je kiest.  De HEOS speakers bieden ondersteuning aan de meest gebruikte muziekdiensten als Spotify, Deezer, Tidal, TuneIn en SoundCloud, terwijl bij Sonos ook meerdere kleinere partijen te gebruiken zijn om muziek te streamen.

HEOS verbinden

Probleemloze installatie

Een overeenkomst tussen de multiroom muzieksystemen HEOS en Sonos is dat ze uitermate gebruiksvriendelijk zijn. De installatie van de draadloze netwerken is kinderspel en lukt snel. De software voert regelmatig updates uit, waardoor eventuele fouten worden opgelost.

Bediening met eenvoudige app

Beide muzieksystemen worden aangestuurd door een app op een mobile device. Je start simpelweg de app, selecteert een speaker en je begint te streamen. Daarbij zijn beide apps voorzien van diverse online streamingdiensten. HEOS is voorzien van Spotify Connect, die verbinding maakt met de Spotify app. Als je dan kijkt naar de Sonos app, is Spotify volledig geïntegreerd. Wij zijn van mening dat de app van Sonos een kleine voorsprong heeft qua gebruiksvriendelijkheid en ook wat meer te bieden heeft. Daarnaast ervaren de meeste gebruikers de Sonos app als zeer stabiel, terwijl er bij HEOS nog weleens (forse) problemen zijn. De compatibiliteit met bepaalde typen Android telefoons is niet altijd optimaal. Ook heeft de HEOS app een wat omslachtige opzet. De ervaring leert verder dat gebruikers met een niet al te sterk wifi-netwerk snel problemen krijgen met HEOS. 

Ingebouwd

Een overeenkomst en tevens een bijzonderheid van de draadloze Sonos en HEOS speakers, zijn de ingebouwde versterker, Linux server en DAC. De Digital Audio Converter (DAC) zet het inkomende digitale signaal om naar een analoog signaal. Dat bepaalt grotendeels hoe het geluid klinkt dat uiteindelijk uit de speakers komt. Daarbij zorgt de versterker - zoals de naam al zegt - ervoor dat het analoge signaal wordt versterkt.

Prachtig geluid

Uiteraard is geluidskwaliteit afhankelijk van jouw persoonlijke smaak en voorkeuren. Onze mening is dat je Denons jarenlange ervaring in het produceren van hoogwaardige Hifi-apparaten terug te horen is in het geluid: dat is uitermate subliem. Niets afdoende aan Sonos, want ook dat geluid is uitstekend. Je kunt het volume van HEOS hoger zetten dan bij de Sonos-speakers, zonder dat het geluid kwaliteit inlevert. In het geluid zit echter nog een klein verschil. HEOS ondersteunt audio met een hoge resolutie, Sonos niet. De geluidskwaliteit van de HEOS speakers wordt vaak gezien als beter. Dit kan echter ook met smaak te maken hebben natuurlijk.

Niet geheel draadloos

Wat veel mensen onterecht denken, is dat de elementen van HEOS en Sonos draadloos aangesloten zijn. Inderdaad; de elementen zijn in staat om signalen draadloos te ontvangen. Echter moeten net als ieder ander apparaat de elementen van beide merken wel gewoon worden aangesloten met een kabel op de netvoeding. Het zou niet erg handig zijn als de speakers op een batterij werken, want dan moet je continu opladen na een luistersessie. Wel kan de HEOS 1 uitgebreid worden met een GoPack (accu), zodat je toch buiten de deur muziek kunt luisteren.

Verschillende kabelaansluitingen

Een ander verschil tussen de muzieksystemen is dat HEOS speakers ook een fysieke aansluiting hebben. Via een USB-aansluiting en een 3.5 mm jack is het mogelijk de apparaten aan te sluiten die niet op het netwerk zijn aangesloten. Dit in tegenstelling tot Sonos apparaten, die alleen via het netwerk verbinden. Met uitzondering van de PLAY:5 die een AUX-ingang heeft. Als je extra afspeelapparaten bedraad wilt koppelen, is een HEOS systeem handiger. Als je toch alleen draadloos wilt luisteren, zijn beide systemen aan te raden.

Indrukwekkend tv-geluid

Met Sonos heb je de mogelijkheid een home cinema-ervaring te creëren. De PLAYBAR is niet alleen een streaming element, maar zorgt voor voor een verbetering van het televisie geluid. Deze is uit te breiden met de Sonos SUB (subwoofer). Door het toevoegen van twee PLAY:1 speakers (of PLAY:3 of PLAY:5) kun je een compleet 5.1 surround systeem bouwen. 

We hadden al eerder benoemd dat HEOS is gekomen met een compacte speaker (de HEOS 1), waarmee het merk zich onderscheidt van Sonos. Het is een draagbare (portable) speaker die is voorzien van een oplaadbare accu met bluetooth. Ook spatwaterbescherming wordt meegeleverd. Dit maakt de HEOS 1 zeer geschikt wanneer je in het park van de zon geniet en muziek wil luisteren.

Spraakbesturing

Met de Sonos One en Sonos Beam heeft Sonos inmiddels meerdere apparaten uitgebracht die microfoons hebben ingebouwd. Dit maakt het mogelijk om gebruik te maken van spraakassistenten, zoals Google Assistant en Amazon Alexa. Het voordeel van spraakassistenten is dat je bijvoorbeeld kunt vragen om muziek of actuele weersinformatie. Ook bedien je het volume met jouw stem, of zelfs andere slimme apparaten in huis. Dat kan bijvoorbeeld slimme verlichting zijn. HEOS heeft nog geen speakers met spraakbesturing uitgebracht. Wel kan al in verschillende landen HEOS worden aangestuurd wanneer er een geschikte smart speaker in huis is, zoals de Google Home.

Combineren

Wat de beste Sonos combinatie of beste HEOS set is, verschilt per huis en zelfs per kamer. Het interieur maakt hier een belangrijk onderdeel van uit. Ook jouw wensen en behoeften spelen hierbij een belangrijke rol. Daarom is het lastig aan te geven wat de beste Sonos combinatie voor jou is. Iedere speaker en set zorgen echter voor een heldere en mooie weergave van geluid. Welke je dus ook kiest, je geniet altijd.

Smaken verschillen

Niet alleen de geluidskwaliteit is een kwestie van smaak; dit geldt namelijk ook voor het design. Het maakt niet uit of je kiest voor HEOS of Sonos. Beide muzieksystemen van de merken hebben een vrij strak design. Ook zijn de elementen van zowel Sonos als HEOS compact, waardoor ze op een mooie manier zijn te plaatsen in vrijwel ieder huis. 

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Mis geen acties, nieuws en voordeel

Volg ons via social

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube
KiesKeurig
9.5
57.094 klantreviews
Tweakers
165 klantreviews
Ideal
Bancontact
Mastercard
VISA
PostNL
QSHOPS keurmerk

Copyright © 2002 - 2024. New Retail Company B.V.

* Alle vermelde prijzen zijn incl. BTW en andere heffingen en exclusief eventuele verzendkosten en servicekosten.