Vraag naar Korting

Dé tv-winkel van Nederland

  • 13 winkels van c.a. 1000m2

  • Installatie & montage

  • Gratis bezorgd

  • Klantbeoordeling 9.5 / 10

Combinatie 4K en OLED

Haarscherp beeld en een hoog contrast

Een van de nieuwste ontwikkelingen op het moment; de combinatie van de technieken Ultra HD en OLED in één televisie. LG is de allereerste op de markt met een 4K OLED tv. Wij leggen je graag uit waarom deze technieken samen voor een fantastisch beeld zorgen. Natuurlijk hebben wij de allereerste Ultra HD OLED tv in Nederland in onze winkels klaar staan voor jou. Zeker de moeite waard om eens te bekijken in één van onze vestigingen. Als je vragen heeft kun je natuurlijk ook terecht bij onze LiveChat.

Combinatie 4K en OLED

Wat is OLED?

Kort gezegd is OLED een nieuwe techniek naast lcd en plasma. LCD-tv's hebben een backlight nodig terwijl een OLED zichzelf verlicht. Elke pixel kan een kleur vertonen óf helemaal uitgaan. Daardoor kunnen pixels daadwerkelijk wit en zwart weergeven.

Wat is OLED

Wat is Ultra HD?

Ultra HD, ook wel 4K genoemd, is een term die steeds bekender begint te worden. Waar televisies voorheen meestal een Full HD (1920 x 1080 pixels) resolutie hadden komen er nu steeds meer Ultra HD schermen op de markt. Ultra HD bevat 4 keer meer pixels dan een Full HD scherm; 3840 x 2160 pixels.

Combinatie van OLED en 4K

Vrijwel alle Ultra HD-televisies die er zijn maken gebruik van een lcd-beeldscherm met led backlights. De kwaliteit is zeker goed, maar een nadeel is dat de zwartwaardes nooit écht helemaal zwart kunnen zijn. Bij OLED-televisies is dat zoals hierboven geschreven wel het geval. De pixels geven zelf licht en hebben dus ook geen backlight nodig. LG introduceert nu de eerste Ultra HD OLED televisie, die de scherpte van normale Ultra HD-televisies combineert met de beeldkwaliteit van OLED. Hierdoor onstaat een ongekend hoge scherpte en contrast.

OLED tv in winkel

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Mis geen acties, nieuws en voordeel

Volg ons via social

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube
KiesKeurig
9.5
57.094 klantreviews
Tweakers
165 klantreviews
Ideal
Bancontact
Mastercard
VISA
PostNL
QSHOPS keurmerk

Copyright © 2002 - 2024. New Retail Company B.V.

* Alle vermelde prijzen zijn incl. BTW en andere heffingen en exclusief eventuele verzendkosten en servicekosten.