Yamaha MusicCast BAR 400 (YAS-408) Reviews

YAMAHA MUSICCAST BAR 400 (YAS-408) REVIEWS

productRatingStar-45 9 / 10 12 reviews
545,77
  • GeluidskwaliteitproductRatingStar-459 / 10
  • VormgevingproductRatingStar-459 / 10
  • BedieningsgemakproductRatingStar-459 / 10

REVIEWS

Sorteer op:
YAMAHA MUSICCAST BAR 400 (YAS-408) REVIEWS
productRatingStar-40 8 / 10
Klinkt goed
 | 09-11-2019
  • Pluspunten
  • AirPlay 2
  • Plug and play
  • Goed geluid
  • Mooie vormgeving
  • Minpunten
  • Slechts 1 HDMI ingang
  • HDMI ARC wordt soms niet geactiveerd
  • Geen echt surround zonder satelliet speakers
  • 3D surround niet overtuigend
Overgestapt van een surround receiver met losse speakers naar deze soundbar omdat ik iets wil dat beter in het interieur past maar nog wel goed klinkt. De soundbar is plug and play, je hoeft de subwoofer niet te koppelen aan de soundbar en kunt \'m direct ergens draadloos neerzetten. Vind de soundbar met subwoofer goed klinken, doet niet onder voor mijn oude set. De surround stand vind ik goed klinken, maar echt surround is het natuurlijk niet. De 3D surround stand klinkt bij sommige films wel aardig, maar over het algemeen erg onnatuurlijk. Het aantal HDMI aansluitingen is wel vrij beperkt met 1 HDMI ingang en 1 HDMI uitgang. Veel apparaten moet je dus op je tv aansluiten en geven via HDMI ARC hun geluid door aan de soundbar. Vind de HDMI ARC niet heel goed werken. Soms speelt het geluid alsnog via de tv-speaker i.p.v de soundbar, met name als je de tv-ontvanger even op pauze hebt staan dan gaat de soundbar uit en gaat deze niet vanzelf weer aan als je verder gaat. Vind de afstandbediening niet heel handig omdat je nergens kan aflezen welke instelling je gekozen hebt. Er is niet iets van een On Screen Display waarop je kan zien dat stereo of surround is ingeschakeld. Apple Airplay 2 wordt ook ondersteund. Via AirPlay 2 kan je ook multiroom audio gebruiken. Moest hiervoor wel via de Yamaha app de firmware updaten.
YAMAHA MUSICCAST BAR 400 (YAS-408) REVIEWS
productRatingStar-50 9,7 / 10
Een waardige opvolger van de Yamaha YAS-207
 | 04-11-2019
  • Pluspunten
  • Goede geluidskwaliteit
  • Draadloze subwoofer
  • Strak design
  • Ideaal voor zowel films als muziek
  • Minpunten
  • Subwoofer alleen geschikt voor kleine en middelgrote woonkamers
Op zondag een bestelling geplaatst voor de Yamaha YAS-408 soundbar om onze 65 inch OLED te complimenteren. Heel snel en vriendelijk met een webchat-medewerkster gehad. Na afstemming kon deze soundbar voor een goede prijs meteen geleverd worden. Gekozen voor levering op woensdag. Super tevreden met het product en de superservice van PlatteTV! Geluidskwaliteit van de Yamaha is uitstekend!
YAMAHA MUSICCAST BAR 400 (YAS-408) REVIEWS
productRatingStar-50 9,7 / 10
Perfect geluid voor een schappelijke prijs, precies wat ik zocht.
 | 01-11-2019
  • Pluspunten
  • Eenvoudige installatie
  • Prima geluid
  • Mooie vormgeving
  • Goede prijs/prestatieverhouding
  • Minpunten
  • Afstandbediening onhandig wegens klein formaat
Binnen 24 uur geleverd, in 10 minuten geïnstalleerd. Werkelijk perfect ! Boven verwachting goed geluid. Zeer tevreden. Bediening per telefoon even wennen, maar werkt uitstekend. Meegeleverde afstandsbediening qua formaat aan de kleine kant. Meegeleverde gebruiksaanwijzing wel erg summier. Via internet is een volledige versie beschikbaar gelukkig.
YAMAHA MUSICCAST BAR 400 (YAS-408) REVIEWS
productRatingStar-50 10 / 10
super geluid en bediening
 | 17-07-2019
  • Pluspunten
  • geluid
  • gebruiksgemak
  • vorm
ongewoon lang moeten wachten op het product, maar het loont de moeite. Even de handleiding doornemen en gewoon inpluggen op het elektriciteitsnet en klaar is kees. Verbinden met de TV met de bijgeleverde kabel en na het uitlezen op de tv, onmiddellijk perfect geluid.
YAMAHA MUSICCAST BAR 400 (YAS-408) REVIEWS
productRatingStar-40 8 / 10
Geweldig in zijn prijsklasse
 | 17-06-2019
  • Pluspunten
  • geluid bij tv
  • geluid bij muziek
  • Minpunten
  • koppelen aan netwerk
Past keurig onder een 49 inch tv. icm airplay beste prijs kwaliteit. Sonos is veel duurder.
YAMAHA MUSICCAST BAR 400 (YAS-408) REVIEWS
productRatingStar-45 8,7 / 10
Stevig geluid
 | 05-06-2019
  • Pluspunten
  • Mooi geluid
  • Mogelijkheden
  • Strak design
  • Minpunten
  • App kan beter
  • Prijzig
  • Verbinding
Soundbar oogt ontzettend mooi bij de TV. Strak en chiq design. Yamaha zet hier een goed product neer. Helaas gaat het verbinden met andere apparaten van Yamaha (nog) niet volledig soepel. App ziet er goed uit, kan nog wel verbeterd worden. Overal ben ik tevreden. Werkt ook goed met gamen, tv kijken.
YAMAHA MUSICCAST BAR 400 (YAS-408) REVIEWS
productRatingStar-50 9,7 / 10
Geweldige aanvulling op TV geluid en makkelijke aansluiting
 | 20-04-2019
  • Pluspunten
  • makkelijke aansluiting TV
  • mooi geluid (warm)
  • mogelijkheid stemgeluid te versterken
  • Werkt prima samen met Apple
  • Minpunten
  • voor mij redelijk aan de prijs
Stapsgewijs in gebruik genomen. Via ARC op de TV aangesloten. Ik had gelukkig nog een geschikte HDMI kabel. De bas module verbond zichzelf draadloos met de sound bar nadat de stekker ervan in het stopcontact zat. Geweldig geluid nu. Daarna (voor mij essentieel) mijn Apple apparatuur draadloos laten verbinden via de Yamaha musicast app. Daar heb ik een "kamer" aangemaakt. Nu herkennen alle Apple apparaten deze installatie en kunnen (afzonderlijk) muziek afspelen. Het werkt allemaal precies zoals ik had verwacht toen ik mij oriënteerde op dit apparaat.
YAMAHA MUSICCAST BAR 400 (YAS-408) REVIEWS
productRatingStar-40 8 / 10
Goed apparaat met mooi geluid
 | 11-02-2019
  • Pluspunten
  • Musiccast werkt goed
  • Mooi geluid
  • Speelt veel af
  • Ziet er strak uit
  • Prijs is prima
  • Minpunten
  • Aan wifi koppelen
Werd snel geleverd (door PostNL) met een deuk in de doos, maar de bar was goed verpakt dus niets aan de hand. Installeren was ff een probleem, want ik kreeg de bar niet aan de wifi. Wat ik ook probeerde het verbindingslampje ging niet knipperen. Via een lankabel ging het wel. Toen ik 2 dagen later de 2 MusicCast 20 aan ging sluiten was dat zo gepiept, binnen no-time aan de wifi. Echter kon ik ze niet als surroundspeakers koppelen. De bar teruggezet naar fabrieksinstellingen toen kon ik ze wel aan de wifi hangen en de MusicCast 20 koppelen. Film opgezet en het was een mooie belevenis.
YAMAHA MUSICCAST BAR 400 (YAS-408) REVIEWS
productRatingStar-45 9 / 10
Mooie soundbar en een perfect geluid.
 | 03-02-2019
  • Pluspunten
  • Perfect geluid
  • Makkelijke instalatie
  • Minpunten
  • Geen
In combinatie met 2 musiccast 20 speakers goed surround geluid.
YAMAHA MUSICCAST BAR 400 (YAS-408) REVIEWS
productRatingStar-40 8,3 / 10
Mooi product met prettige app voor bediening
 | 24-01-2019
  • Pluspunten
  • App
  • Geluid
  • Subwoofer niet te druk
  • Minpunten
  • Geen
Heb nu een week of 2 de BAR 400 in gebruik icm 2 x de WX-021 speakers. Het geheel staat meestal in surround modus. De klank is prima, alle geluidsniveaus zijn goed af te stemmen tussen de verschillende speakers en subwoofer. Subwoofer doet mooi op de achtergrond mee. Doorlinken met de tv mbv ARC hdmi poort werkt ook goed. Het is wel van belang om je wifi goed voor elkaar te hebben omdat anders de satelliet speaker (de wx-021 ) kunnen stotteren. Dit zou met DFS evt. ook anders kunnen? Al met al een mooie uitbreidbare set.
YAMAHA MUSICCAST BAR 400 (YAS-408) REVIEWS
productRatingStar-50 9,7 / 10
Future proof soundbar met zeer hoge geluidskwaliteit
 | 21-01-2019
  • Pluspunten
  • Subwoofer
  • Uitbreiding Musiccast
  • Future proof (Musiccast app)
  • Bluetooth
  • Minpunten
  • Geen
Soundbar met alles wat je nodig hebt. Zeer gebruiksvriendelijke bediening (Via aparte afstandsbediening, afstandsbediening TV of smartphone/tablet) met eindeloze mogelijkheden. Subwoofer zorgt voor extra genot. Uitgebreid met een Musiccast 20 voor zorgeloos muziekgenot in het hele huis!
YAMAHA MUSICCAST BAR 400 (YAS-408) REVIEWS
productRatingStar-50 9,7 / 10
Fantastische aanwinst
 | 25-11-2018
  • Pluspunten
  • Geluidskwaliteit
  • Bouwkwaliteit
  • App
  • Mogelijkheden
  • Minpunten
  • Muziek via Spotify iets omslachtig
  • een enkel miniscuul bugje in de software, maar die gaat er nog wel uit met updates.
Meteen bij uitpakken valt de solide kwaliteit van de Bar 400 op. Een prachtige soundbar, ontworpen met oog voor detail! Installeren is een fluitje van een cent. Binnen een paar minuten kwam het geluid van de TV al over de Soundbar. En wat voor geluid! Geweldig, schitterend, kraakhelder, warm en vol. De meegeleverde subwoofer zorgt duidelijk voor een meewaarde in de warmte en body van het geluid. Bediening met de app is ook heel simpel. Alleen voor het gebruik in combinatie met Spotify vind ik dat er relatief veel handelingen nodig zijn. Apple Music via Airplay is daarentegen weer snel en simpel. Al met al blij dat ik de Bar 400 heb gekocht. Heb heel lang getwijfeld tussen deze en de Beam van Sonos. Blij dat ik uiteindelijk deze heb gekocht ook al kost 'iets meer.