Winkels extra lang open tijdens BTW Dagen - Bekijk de openingstijden
Winkels extra lang open tijdens BTW Dagen - Bekijk de openingstijden
Yamaha MusicCast 50 Wit (WX-051) Reviews

YAMAHA MUSICCAST 50 WIT (WX-051) REVIEWS

productRatingStar-45 9 / 10 25 reviews
399,-
  • BedieningsgemakproductRatingStar-459 / 10
  • GeluidskwaliteitproductRatingStar-459 / 10
  • VormgevingproductRatingStar-459 / 10

REVIEWS

Sorteer op:
YAMAHA MUSICCAST 50 WIT (WX-051) REVIEWS
productRatingStar-50 10 / 10
In alle opzichten goed en mooi
 | 13-01-2020
  • Pluspunten
  • Degelijk
  • Mooie uitstraling
  • Mooi geluid
  • Makkelijke bediening
  • Extra lang netsnoer
  • Minpunten
  • Geen tot nu toe
Deze musiccast 50 aangeschaft na veel inlezen en ook omdat ik een Yamaha musiccast receiver heb staan. En ik ben blij met mijn keuze. Wat een prachtige speaker om te zien en wat een bedieningsgemak. Met een extra lang netsnoer, is deze speaker makkelijk te plaatsen en met de musiccast app zo te installeren. Met 3 naar eigen voorkeur in te stellen netradio zenders heel gemakkelijk te bedienen ook zonder app. Het geluid ben ik zeer tevreden over en eigenlijk best wel onder de indruk, deze is ook via de app nog in te stellen met een equalizer. Connectie maken vanaf de receiver naar de speaker werkt feilloos en andersom ook. Dus alles laten afspelen op 1 gegeven, of alles los van elkaar is makkelijk te bedienen in de app. Bluetooth werkt ook perfect. Ik heb spotify Premium en ook dit werkt super met musiccast. Aansluitingen genoeg aan de achterzijde, waaronder aux-in rca ingang, aux- in minijack , digital optische ingang en ook aan te sluiten met een netwerk kabel. Dus ja een mooi en degelijk product.
Yamaha MusicCast 50 Wit (WX-051) Reviews
YAMAHA MUSICCAST 50 WIT (WX-051) REVIEWS
productRatingStar-40 7,7 / 10
Goede speaker voor een ruimte waar je niet teveel eisen stelt aan geluidskwaliteit
 | 30-12-2019
  • Pluspunten
  • Gemakkelijke bediening
  • Musiccast is een fijne app
  • Te combineren met de betere Yamaha streamers
Compacte speaker met redelijk geluid
YAMAHA MUSICCAST 50 WIT (WX-051) REVIEWS
productRatingStar-35 7,3 / 10
Prima WIFI speaker voor een goede prijs
 | 30-12-2019
  • Pluspunten
  • Geluid
  • Prijs
  • Uiterlijk
  • Minpunten
  • MusicCast app
  • Google-spraak alleen in engels
Het was even puzzelen met de app hoe de verschillende MusicCast-componenten aan elkaar gekoppeld moesten worden, maar na het gedaan was, werkt het ook echt uitstekend. Helaas is Google-spraak bediening vooralsnog alleen in Engels. Het geluid is erg mooi, zeker in stereo-weergave en uiterlijk is het ook een mooi apparaat. Al blijft dat een kwestie van smaak.
YAMAHA MUSICCAST 50 WIT (WX-051) REVIEWS
productRatingStar-40 8,3 / 10
De beste in zijn klasse, met een paar kanttekeningen
 | 16-12-2019
  • Pluspunten
  • Vol en mooi geluid
  • Musiccast app
  • instelbare voorkeuze knoppen
  • Minpunten
  • geluid bij (heel) laag volume
Mooi en vol geluid, zeker op hogere volume. Op lage volume wordt het wat dof helaas. Geeft eerlijk (bijna hifi) geluid, zeker in vergelijking tot bijvoorbeeld tot de Sonos play 5 en de Bose Homespeaker 500. De mussiccast app vind ik de beste in vergelijking met die van de andere bekende merken. Deze musiccast 50 samen gekocht met een bar 40 en sub 100 van Yamaha. Hoewel heel goed, kwam deze combinatie niet tot zijn recht in mijn kleine woonkamer. Omdat ik alle speakers in één multiroomsysteem wil hebben heb ik de speaker netjes ingepakt en zonder gezeur geretourneerd. Goede service van Plattetv!
YAMAHA MUSICCAST 50 WIT (WX-051) REVIEWS
productRatingStar-50 10 / 10
Top product, goede kwaliteit en mooi design
 | 08-11-2019
  • Pluspunten
  • Musiccast systeem
  • Yamaha kwaliteit
  • Mooi geluid
  • Design
  • Bedieningsgemak op luidspreker zelf (touch)
Product is zeer gemakkelijk te installeren, heeft een zeer mooi design (straalt kwaliteit uit) en als belangrijkste, het geluid is zeer goed voor een luidspreker van die omvang. Het musiccast systeem is top. Heb eerder sonos en bose gehad, maar het musiccast systeem is stukken beter en veelzijdiger. Aanrader!
YAMAHA MUSICCAST 50 WIT (WX-051) REVIEWS
productRatingStar-45 9 / 10
De MusicCast speakers aangeschaft als surround speakers op mijn bestaande Yamaha MusicCast receiver. Erg tevreden met het geluid nu!
 | 06-11-2019
  • Pluspunten
  • Geluid
  • Vormgeving
  • Installatie
  • Bedieningsgemak
  • Minpunten
  • geen
YAMAHA MUSICCAST 50 WIT (WX-051) REVIEWS
productRatingStar-50 10 / 10
Geweldig aanvulling!
 | 23-10-2019
  • Pluspunten
  • Geluid
  • App
Al jaren gebruiker van Musiccast en met deze uitbreiding zetten ze de trend van de afgelopen jaren voort.
YAMAHA MUSICCAST 50 WIT (WX-051) REVIEWS
productRatingStar-50 9,7 / 10
Ongeloofelijk geluidskwaliteit
 | 10-10-2019
  • Pluspunten
  • Gebruiksvriendelijk
  • Vormgeving
  • Geluidskwaliteit
  • Gemakkelijk aan te sluiten
Staat mooi in interieur qua vormgeving. Prachtig geluid en gemakkelijk bedienbaar. Prijs kwaliteit verhouding zeker de moeite.
YAMAHA MUSICCAST 50 WIT (WX-051) REVIEWS
productRatingStar-50 10 / 10
Uitstekend geluid met veel mogelijkheden
 | 08-10-2019
  • Pluspunten
  • Prima geluid
  • Mooie vormgeving
Na de aanschaf van het eerste exemplaar was ik zo onder de indruk van de kwaliteit van het geluid, alsmede de streaming mogelijkheden, dat ik een tweede heb aangeschaft om e.e.a. In stereo te kunnen beluisteren. Prachtig wat een geluid. Met de Yamaha app. Kon ik alles probleemloos installeren en ook het gebruik bevalt mij prima.
YAMAHA MUSICCAST 50 WIT (WX-051) REVIEWS
productRatingStar-50 10 / 10
Really good quality device with all that you need!
 | 01-10-2019
  • Pluspunten
  • Design
  • Sound quality
  • Connectivity
  • Minpunten
  • Price
  • A bit bigger
Speaker quality is really good. A lot of connectivity options. Stylish and a bit bigger. Sound quality is really really good! Especially good point is if you already have Yamaha receiver with MusicCast, so you can reproduce wirelessly on all speakers, if you have more than one.
YAMAHA MUSICCAST 50 WIT (WX-051) REVIEWS
productRatingStar-45 9,3 / 10
Werkt perfect in de woonkamer
 | 08-08-2019
  • Pluspunten
  • Gebruiksgemak
  • Vormgever
  • Aansluitmogelijkheden
  • Minpunten
  • Geluid soms wat dof. Instellingen aanpassen hiervoor
Product aangekocht omdat ik zeer slechte fm-ontvangst heb in mijn woonkamer. De bouwkwaliteit ziet er degelijk uit. Makkelijk in gebruik met de aanraaktoetsen. Je hebt de mogelijkheid om 3 favoriete kanalen in de stellen en die te beluisteren zonder dat je de app moet gebruiken. De installatie gaat via de Musiccast app. Die ging zeer vlot. Binnen de 5 minuten had ik muziek. De app op zich werkt stabiel en is makkelijk in gebruik. Positief is ook dat je een equalizer hebt waardoor je de muziek naar je smaak kunt aanpassen. Ik kon mijn cd-speler en platendraaier zonder problemen aansluiten. De geluidskwaliteit is goed. Dit is natuurlijk geen hifi systeem maar je betaalt ook maar een fractie van de prijs hiervan. Je moet even aandacht besteden aan de equalizer om de muziek goed te laten klinken binnen de ruimte, anders kan het vrij dof klinken. Nu tevreden over. Is te gebruiken binnen een multiroom systeem maar hier heb ik nog geen ervaring mee. Overweeg de aankoop van een kleiner model om in de keuken te gebruiken.
YAMAHA MUSICCAST 50 WIT (WX-051) REVIEWS
productRatingStar-45 9 / 10
Goed geluid voor veel mider dan Bose
 | 26-06-2019
  • Pluspunten
  • Zit er mooi uit in zwart
  • pre set toetsen aanwezig
  • Gemakkelijk installatie
Niet alle opties uitgeprobeerd, alleen internet radio en server maar deze werken perfect. Je moet wel de Windows Media server opstarten voor de server functie. Gemakkelijk te linken, bij mij met een ysp-2700. Alleen bij opstarten met siri komt de wx-50 niet altijd mee?
YAMAHA MUSICCAST 50 WIT (WX-051) REVIEWS
productRatingStar-40 8 / 10
Fijn apparaat. Ben er blij mee
 | 28-05-2019
  • Pluspunten
  • Musiccast ecosysteem
  • Goed geluid
  • Mooi vormgeving
  • Minpunten
  • Je ziet snel stof zitten op het glanzende oppervlak
Gewoon goed
YAMAHA MUSICCAST 50 WIT (WX-051) REVIEWS
productRatingStar-50 9,7 / 10
Fantastisch apparaat met prachtige muziek kwaliteit.
 | 21-05-2019
  • Pluspunten
  • Geluidskwaliteit
  • Ergonomie
  • Installatie gemakkelijk
  • Minpunten
  • Prijs
Erg blij met de aanschaf van de Yamaha musicCast 50, makkelijk te installeren d.m.v. de app. Vervolgens makkelijk te koppelen aan andere apparaten en ook nog erg goed muziek. Veel beter dan de standaard sonos of harman producten.
YAMAHA MUSICCAST 50 WIT (WX-051) REVIEWS
productRatingStar-40 8,3 / 10
Mooi toestel. Goede geluidskwaliteit
 | 19-04-2019
  • Pluspunten
  • vormgeving
  • geluidskwaliteit
  • Minpunten
  • glansafwerking (stof)
Mooi toestel. Goede geluidskwaliteit
YAMAHA MUSICCAST 50 WIT (WX-051) REVIEWS
productRatingStar-50 10 / 10
eindelijk een top speaker
 | 06-04-2019
  • Pluspunten
  • vormgeving
  • sound
  • bedieningsgemak
  • surround opstelling
  • Minpunten
  • prijs
Had al een paar jaar een WX-30 kleiner model, waarvan in wat betreft de sound niet tevreden was. Ge-upgrade naar dit groter model , hetwelk een veel bredere klankkleur heeft. Kan ook worden ingesteld als deel speaker in surround opstelling. Ook interessant zijn de drie toesten voor kanaal keuze..... Ook bluetooth verbinding is van de partij Nu best tevreden... Het kleine model vloog naar de badkamer en doet daar subliem zijn werk
YAMAHA MUSICCAST 50 WIT (WX-051) REVIEWS
productRatingStar-50 9,7 / 10
Top kwaliteit
 | 01-04-2019
  • Pluspunten
  • Zuiver geluid
  • Vormgeving
  • Prijs/kwaliteit
Ik heb lang getwijfeld tussen verschillende multiroomspeakers maar heb uiteindelijk voor de Musiccast 50 gekozen. Daar heb ik absoluut geen spijt van. Waar veel grote multiroomspeaker behoorlijk prijzig zijn is de Musiccast relatief goedkoop. De installatie is kinderlijk eenvoudig. Het geluid is prachtig zuiver en is prima in te regelen via de bijbehorende app. Ik gebruik het apparaat in combinatie met Spotify en dat werkt uitstekend. Zowel vanuit de Yamaha app als direct vanuit de Spotify app. De Musiccast 50 vult met gemak een grote woonkamer met zijn volume. Ook zitten er genoeg aansluitingen op de speaker om andere apparaten erop aan te sluiten. Tenslotte is de Musiccast 50 een lust voor het oog qua vormgeving.
YAMAHA MUSICCAST 50 WIT (WX-051) REVIEWS
productRatingStar-45 9,3 / 10
Supergeluid uit een kleine speaker
 | 31-03-2019
  • Pluspunten
  • Mooi helder en vol geluid
  • Ook bij hoog volume blijft het geluid zuiver
  • Makkelijk te bedienen via de app
  • Minpunten
  • (nog) niet compatible met Google Home
  • Niet mogelijk om naar het apparaat te casten
Het krachtige geluid is het eerste dat mij opviel bij deze speaker. Het geluid is mooi helder en blijft dit ook bij hoge volumes. Het instellen en bedienen van de speaker gaat zeer gemakkelijk via de app en was dan ook binnen een paar minuten gebeurd. Aangezien ik een Google Home heb en geen Alexa, is de app gelijk de enige manier voor mij om de speaker te kunnen bedienen (buiten de knoppen op het apparaat zelf dan). Google ondersteuning zou voor mij een welkome toevoeging zijn (mogelijk dat dit ooit nog een keer komt). Vanuit de app kun je internetradio opzetten, lokale media van de telefoon streamen. De enige optie om bijvoorbeeld Youtube af te kunnen spelen is het verbinden via Bluetooth. Een optie om media direct te kunnen casten naar het apparaat zou ook wel handig geweest zijn. De bovenstaande puntjes van kritiek nemen echter niet weg dat ik zeer tevreden ben met de speaker en hem ook zeker aan zou bevelen. Top apparaat!
YAMAHA MUSICCAST 50 WIT (WX-051) REVIEWS
productRatingStar-50 10 / 10
Perfect apparaat
 | 10-03-2019
  • Pluspunten
  • perfect geluid
  • vormgeving
  • bediening
Makkelijke bediening, vele aansluitmogelijkheden.
YAMAHA MUSICCAST 50 WIT (WX-051) REVIEWS
productRatingStar-45 9,3 / 10
Zeer krachtig en ruimtelijk geluid uit een compacte speaker
 | 10-03-2019
  • Pluspunten
  • Prijs
  • Geluid
  • Design
  • Mussciast app
  • Koppeling met surround systeem
  • Minpunten
  • Niet altijd direct gekoppeld
  • Geen accu in de speaker voor draadloos gebruik
Ik heb de yamaha musisccast 50 aangeschaft voor muziek in onze keuken. Wij hadden daar een Samsung soundbar met subwoofer maar die moesten we altijd handmatig verbinden via bluetooth. Toen ik onlangs een Yamaha receiver met Mussiccast kocht ben ik me daar in gaan verdiepen. Toen bleek dat Yamaha ook losse wifi speakers maakte (vergelijkbaar met Sonos e.d.) en je deze dus rechtstreeks via Sportify kunt benaderen en via de musiccast kunt koppelen met elkaar (ook met de receiver) dacht ik laat ik het eens proberen. Helaas kon ik de musiccast 50 in de winkel niet horen omdat ze hem niet verbonden kregen. Ik was heel even bang of dit een voorteken was. Toch besloten de speaker te kopen en het te gaan proberen. Bij thuiskomst was de installatie gelukkig wel heel goed te doen. Via het stappenplan in de app was hij binnen no-time verbonden en had ik twee geluidsruimtes aangemaakt. Toen kwam de test, hoe klinkt deze compacte speaker? We waren een soundbar met subwoofer (prijsklasse 100-150€) van Samsung gewend maar deze doet daar absoluut niet voor onder. HEt laag is zeer overtuigend en krachtig en de hoge tonen zijn helder. Ook het volume wat de speaker aan kan is zeer overtuigend. Als ik dit totaal pakket vergelijk met Sonos e.d. doet deze daar absoluut niet voor onder. Voor mij is het voordeel dat je hem direct kan koppelen met Musiccast receivers en zo ook bijvoorbeeld de musiccast 20 als surround speaker kan gebruiken. Yamaha heeft dit dus zijn eigen systeem wat vergelijkbaar werkt als de concurrent maar in mijn ogen scherper geprijsd en met koppeling met een surround receiver als bestaand systeem. Zeer all round dus. De speaker zelf heeft een mooi design, met touch knoppen en heeft wel behoorlijk wat gewicht. Ik heb de speaker nu enkele weken en het geluid is echt top. Soms werkt de koppeling vanuit Spotify niet direct, ik ben er nog niet achter of dit aan de spotify of musisccast app ligt. Echter na 2x doet hij het al dus heel storend is het niet.