Yamaha MusicCast 20 Zwart (WX-021) Reviews

YAMAHA MUSICCAST 20 ZWART (WX-021) REVIEWS

productRatingStar-45 9 / 10 141 reviews
184,99
  • BedieningsgemakproductRatingStar-459 / 10
  • GeluidskwaliteitproductRatingStar-459 / 10
  • VormgevingproductRatingStar-459 / 10

REVIEWS

Sorteer op:
YAMAHA MUSICCAST 20 ZWART (WX-021) REVIEWS
productRatingStar-35 7 / 10
Prima geluid, mooi product
 | 24-02-2020
  • Pluspunten
  • goede afwerking
  • massief
  • gaan vanzelf aan/uit
  • prima geluid
  • Minpunten
  • instellen 2 als stereo lastig
Ik heb er twee aangeschaft om een stereo (links en rechts apart) te creeren. Het instellen via de musicast app was wat lastig (zet audio synchronisatie aan), maar is uiteindelijk gelukt en werkt prima. Je kunt nu vanaf de Spotify app je nieuwe samengestelde zone kiezen als 1 room en dus ook het geluid. Ik heb ook een Yamaha versterker met musiccast support. Deze versterker heb ik ingesteld als 5.1 surround set voor mijn voorkamer waar de TV staat. Ik hoopte met deze set WX-021 een tweede zone te kunnen creeren zodat ik op de 5.1 tv geluid kon aanzetten en op deze set als andere zone bijvoorbeeld LP\'s kon besluiteren. Dat is me niet gelukt helaas. Wat wel lukt is dat je het geluid van 1 bron of over beide zones of over 1 van de 2 kan afspelen (maar dus niet 2 bronnen).
YAMAHA MUSICCAST 20 ZWART (WX-021) REVIEWS
productRatingStar-40 8,3 / 10
Goed multiroom audio systeem.
 | 23-02-2020
  • Pluspunten
  • Goed geluid
  • Goede prijs
  • Eenvoudig te bedienen
  • Ondersteuning streaming diensten
  • Bedieningsgemak (voice, app, toetsen)
  • Minpunten
  • Spraak besturing alleen in engels.
  • Ziet snel stof op glimmende bovenkant.
Ik had al een Yamaha receiver met music cast ondersteuning en twee Music cast 20 als wireless surround. Over deze combinatie ben ik zeer tevreden, dus toen ik in de keuken ook muziek wilde was de keuze voor Yamaha logisch. Installatie via de app gaat zeer soepel. Je kunt eenvoudig speakers aan elkaar linken. Voice control via Alexa werkt goed, maar helaas alleen in het engels. Daarnaast heeft HomeAssistant ook ondersteuning voor Music cast, waardoor het goed integreert in mijn domotica.
YAMAHA MUSICCAST 20 ZWART (WX-021) REVIEWS
productRatingStar-50 10 / 10
Mooie wifi speaker met goed geluid’
 | 22-02-2020
  • Pluspunten
  • Goed geluid
  • Equalizer voor de bass
  • Mooi design
  • Makkelijk te installeren
  • Minpunten
  • Alleen op netstroom
Wauw, wat een mooie en fijne wifi speaker! En wat een goede geluidskwaliteit! Aansluiten met de app was zo gepiept. Ik gebruik hem nu als losse speaker in de woonkamer en dat voldoet al aan de verwachtingen, wellicht ga ij in de toekomst nog wat verder uitbreiden. Erg blij mee!
YAMAHA MUSICCAST 20 ZWART (WX-021) REVIEWS
productRatingStar-50 10 / 10
Aanrader!
 | 11-02-2020
  • Pluspunten
  • mooi design
  • eenvoudig in gebruik
  • geluidskwaliteit
  • Minpunten
  • nog niet gevonden
Na enige tijd zoeken besloten om deze speaker aan te schaffen nav vele positieve reviews. De installatie verliep zeer vlot via de Musiccast app. Het geluid dat er nadien uitkwam overtrof mijn verwachtingen voor een speaker van dit formaat. Door het lange netsnoer (+2m50) hoeft hij ook niet in de onmiddellijke buurt van een stopcontact te staan en kan hij een mooie plaats in de kamer opeisen. Prijs/kwaliteit een topproduct en een aanrader!
YAMAHA MUSICCAST 20 ZWART (WX-021) REVIEWS
productRatingStar-45 9 / 10
Absoluut beste in zijn prijsklasse
 | 08-02-2020
  • Pluspunten
  • Geen kabels nodig naar surroundboxen
  • Prima geluidskwaliteit
  • Eenvoudige installatie
  • Mooie vormgeving
  • Eenvoudige bediening via uitstekende app
  • Minpunten
  • Knoppen zijn niet op de tast te voelen maar veel kan via app worden ingesteld
  • Trekt nogal veel stof aan
Na veel zoeken voor een draadloze luidspreker opstelling voor een surround systeem uiteindelijk bij Yamaha uitgekomen. Integratie binnen de Yamaha biotoop met RXV versterker en Musiccast luidsprekers is fantastisch. Instellingen zijn eenvoudig, connectie maken fluitje van een cent en geluid is meer dan behoorlijk - eigenlijk erg goed in die prijskllasse. Had eerder naar Sonos gekeken maar vind die te beperkt en qua geluidskwaliteit minder goed klinken. Daarnaast kosten de Musiccasts minder dan de Sonos. Had dit al veel eerder moeten doen. Het ontbreken van luidsprekerkabels naar de surround back boxen is daarnaast erg praktisch en estetisch.
Yamaha MusicCast 20 Zwart (WX-021) Reviews
YAMAHA MUSICCAST 20 ZWART (WX-021) REVIEWS
productRatingStar-45 9,3 / 10
Een van de betere luidsprekers in die prijsklasse
 | 08-02-2020
  • Pluspunten
  • Bedieningsgemak
  • Geluidskwaliteit
  • Vormgeving
  • Afwerking
  • Integratie met overige Yamaha produkten
  • Minpunten
  • Stofmagneet
  • Toetsen niet op tast te vinden
Gebruiksgemak, geluid voor de prijsklasse, integratie in Yamaha Musiccast systeem, allemaal probleemloos en zeer intuitief. Luidspreker is mooi afgewerkt, straalt kwaliteit uit en voelt ook zo. Is de tweede die ik gekocht heb voor opzetten in 5.1 surround systeem en klank overtreft verwachtingen. Qua geluid en icm RXV 685 versterker een betere klank dan Sonos. Natuurlijk niet te vergelijken met KEF of B&W maar die kosten natuurlijk een stuk meer en bieden niet het zelfde gebruiksgemak. Absolute aanrader dus.
Yamaha MusicCast 20 Zwart (WX-021) Reviews
YAMAHA MUSICCAST 20 ZWART (WX-021) REVIEWS
productRatingStar-50 10 / 10
Overweldigend
 | 03-02-2020
  • Pluspunten
  • Vormgeving heel mooi
  • Mooi geluid
  • Men kan de hoge en lage tonen regelen
  • Via spraak te bedienen
  • Minpunten
  • Geen kunnen vinden
Daar ik bij platte tv al een super reciever van yamaha heb gekocht,wilde ik natuurlijk ook van yamaha de musiccast 20 kopen.ik sta versteld wat een mooi geluid uit deze kleine luidspreker komt.bij mij staat die in de keuken.ben er alleen maar positief over.tot nu toe niks negatiefs kunnen vinden.zo als het eruit ziet ga ik me nog een tweede bijkopen via platte.tv.
Yamaha MusicCast 20 Zwart (WX-021) Reviews
YAMAHA MUSICCAST 20 ZWART (WX-021) REVIEWS
productRatingStar-50 10 / 10
Prima product
 | 01-02-2020
  • Pluspunten
  • Mooi design
  • App werkt erg goed en stabiel
  • Prijs-kwaliteit verhouding
  • Mogelijkheden
  • Minpunten
  • Geen
Heb de Yamaha MusicCast 20 gekocht om ook goed geluid op andere plaatsen dan de woonkamer te hebben. De MusicCast app werkt zeer goed en het geluid is erg mooi. Zeker voor deze prijs een goede aanschaf.
YAMAHA MUSICCAST 20 ZWART (WX-021) REVIEWS
productRatingStar-50 10 / 10
Perfect als surround
 | 01-02-2020
  • Pluspunten
  • Makkelijk aan te sluiten
  • Vormgeving
  • Lang stroomsnoer
  • Perfect als draadloze surround
  • Minpunten
  • Als standalone speaker te licht voor mij
Makkelijk aan te sluiten en via de app ook makkelijk te bedienen en als surroundluidsprekers aan de sluiten. In eerste instantie gekocht voor op de slaapkamer, maar als standalone luidspreker vind ik het net iets te weinig (daar wil ik de Musiccast 50 nog voor gaan proberen). Als surroundluidsprekers voldoen ze perfect i.c.m. de Yamaha versterker, twee NS-555 zuilen en een NS-C444 center. Al met al een goede aankoop, maar dat is mijn ervaring met Yamaha tot dusver sowieso.
YAMAHA MUSICCAST 20 ZWART (WX-021) REVIEWS
productRatingStar-50 9,7 / 10
Zeer mooi product
 | 01-02-2020
  • Pluspunten
  • Mooie vormgeving
  • Geluidinstellingen, hoog midden en laag apart in te stellen
  • Helder geluid
  • Voelt degelijk aan
  • Minpunten
  • Geen batterij ingebouwd
Yamaha MusicCast 20 is een zeer mooi product. Als je hem uit de doos haalt voel je meteen al dat je kwaliteit gekocht hebt. Aangezien ik al andere MusicCast apparaten heb van Yamaha en daarmee de app ook al had was de installatie echt super simpel en binnen 5 minuten hadden we een heerlijk stukje muziek in de keuken. Ben erg blij met deze toevoeging aan de MusicCast familie!!
Yamaha MusicCast 20 Zwart (WX-021) Reviews
YAMAHA MUSICCAST 20 ZWART (WX-021) REVIEWS
productRatingStar-45 8,7 / 10
Zeer goed geluid
 | 31-01-2020
YAMAHA MUSICCAST 20 ZWART (WX-021) REVIEWS
productRatingStar-45 8,7 / 10
Kamervullend breed geluid
 | 30-01-2020
  • Pluspunten
  • geluid
  • aansluiting
  • bevestiging
  • vormgeving
  • Minpunten
  • app is even wennen
De Yamaha MusicCast 20 is makkelijk aan je WIFI netwerk te koppelen middels de Musiccast app op telefoon of tablet. In m\'n enthousiasme om de speaker zo snel mogelijk aan te sluiten heb ik waarschijnlijk een van de weinige stappen overgeslagen en was mijn installatie pas derde keer scheepsrecht. Het geluid is kamervullend en aan te passen (hoog/midden en laag). De app moet soms zoeken naar de speaker: Het is nu nog niet duidelijk of dat aan de zwakte van mijn WIFI netwerk ligt of aan de app óf de speaker zelf. Het voordeel van de witte variant is dat je vlekken van vette vingers en stof minder goed ziet dan op de zwarte versie. De ledjes op de bovenkant zijn te dimmen tot nul. De speaker heeft een schroefdraad bevestiging voor een beugel of standaard aan de achterkant. Maar ook handig is de uitsparing waarmee hij aan elke schroef of spijker opgehangen kan worden. Wel rekening houden met het gewicht van 2,2KG. De voedingskabel heeft een standaard C7 aansluiting die los te koppelen en daardoor ook te vervangen is door een kortere, langere of bv een zwart snoer. Nog een opmerking voor de vorm-puristen: de speaker is ovaal dus dat moet wel in de Feng Shui balans passen!
Yamaha MusicCast 20 Zwart (WX-021) Reviews
Yamaha MusicCast 20 Zwart (WX-021) Reviews
YAMAHA MUSICCAST 20 ZWART (WX-021) REVIEWS
productRatingStar-45 8,7 / 10
Geweldige aanvulling van mijn surround set
 | 27-01-2020
  • Pluspunten
  • Mooi design
  • Degelijk gebouwd
  • Yamaha sound
  • Musiccast
  • Minpunten
  • installeren is wat lastig
  • verbinding is niet altijd stabiel
Ik heb mijn YSP-2700 eindelijk kunnen aanvullen met twee WX-021. De boxen voelen degelijk aan, zijn mooi vormgegeven en geven het Yamaha sound. Zijn een perfecte aanvulling op een surround set. Ik zou niet anders willen. De musiccast app biedt vele mogelijkheden, maar is wel wat lastig te installeren, maar als het eenmaal werkt. Werkt het goed. Helemaal tevreden
Yamaha MusicCast 20 Zwart (WX-021) Reviews
Yamaha MusicCast 20 Zwart (WX-021) Reviews
YAMAHA MUSICCAST 20 ZWART (WX-021) REVIEWS
productRatingStar-50 10 / 10
Makkelijk te bedienen
 | 27-01-2020
  • Pluspunten
  • Mooie vormgeving
  • Makkelijk te installeren
  • Makkelijk te bedienen
Makkelijk te installeren en bedienen. In samenwerking met de musiccast soundbar en sub krijg je het ideale surroundgeluid. We zijn zeer tevreden van de Yamaha producten.
Yamaha MusicCast 20 Zwart (WX-021) Reviews
YAMAHA MUSICCAST 20 ZWART (WX-021) REVIEWS
productRatingStar-50 10 / 10
Zeer goede kwaliteit
 | 27-01-2020
  • Pluspunten
  • Makkelijk te installeren
  • Makkelijk te bedienen
Goede kwaliteit en makkelijk te installeren en bedienen. In samenwerking met de soundbar en subwoofer krijg je het ultieme surroundgeluid . We zijn zeer tevreden van de Yamaha producten
YAMAHA MUSICCAST 20 ZWART (WX-021) REVIEWS
productRatingStar-45 8,7 / 10
Goed geluid, goede integratie met spotify
 | 25-01-2020
  • Pluspunten
  • Geluidskwaliteit
  • Eenvoudig in gebruik
  • Minpunten
  • Geen
Ondanks dat het een relatief kleine speaker is, toch een mooi vol geluid. Bastonen goed in balans met de rest van de muziek.
YAMAHA MUSICCAST 20 ZWART (WX-021) REVIEWS
productRatingStar-45 8,7 / 10
Prima draadloze speaker met prima geluid
 | 23-01-2020
  • Pluspunten
  • installatie
  • geluid
Installeren gaat snel en is heel makkelijk te doen met de music cast-app. Geluid is ook prima, ook goede lage tonen. Ik heb nu een 2e extra speaker gekocht voor een andere ruimte omdat over de 1e heel tevreden ben.
YAMAHA MUSICCAST 20 ZWART (WX-021) REVIEWS
productRatingStar-40 8,3 / 10
Goed geluid, werkt goed, maar kan nog beter
 | 23-01-2020
  • Pluspunten
  • Goed geluid
  • Koppelen gaat snel
  • Mooi design
  • Lekker compact
  • (Service van PlatteTV)
  • Minpunten
  • MusicCast app kan nog verbeterd
  • Vingerafdrukken op de bovenkant snel zichtbaar
  • Bedieningspaneel
Een tijd geleden kochten wij de Yamaha wxad 10 musicstreamer, om onze oude luidspreker installatie te kunnen verbinden met Spotify etc. Na daarover tevreden te zijn leek het ons leuk om in de andere kamer ook nog te kunnen streamen, en kochten we deze speaker. Gelijk viel op dat de geluidskwaliteit aardig goed is voor zo\'n klein ding! De bas komt goed laag en de verschillende lagen zijn goed te onderscheiden. Samen met de andere luidsprekers werkt het uitstekend. De bediening kan wat mij betreft wat makkelijker, maar de app biedt veel functies wat ook fijn is. De bediening op de speaker zelf gaat, maar de knoppen zijn niet heel handig geplaatst en er komen snel vingerafdrukken op, maar ik verwacht deze toch weinig te zullen gebruiken. De speaker is lekker compact en voelt zeer solide aan. Deze speaker ondersteunt ook airplay 2, maar de Yamaha wxad 10, waardoor wij helaas geen multiroom audio via airplay kunnen creëren. Over het algemeen ben ik heel tevreden over deze speaker en raad \'m zeker aan!
Yamaha MusicCast 20 Zwart (WX-021) Reviews
Yamaha MusicCast 20 Zwart (WX-021) Reviews
YAMAHA MUSICCAST 20 ZWART (WX-021) REVIEWS
productRatingStar-45 9,3 / 10
Prima maar contact maken ging niet gelijk
 | 21-01-2020
  • Pluspunten
  • mooie vormgeving
  • goed geluid
  • eenvoudige bediening
  • Minpunten
  • Aansluiten
GOED en geen luidsprekersnoeren meer.
Yamaha MusicCast 20 Zwart (WX-021) Reviews
Yamaha MusicCast 20 Zwart (WX-021) Reviews
YAMAHA MUSICCAST 20 ZWART (WX-021) REVIEWS
productRatingStar-40 8 / 10
Goede aanvulling als surround via een Yamaha receiver
 | 20-01-2020
  • Pluspunten
  • Geluidskwaliteit
  • Stabiliteit
  • Minpunten
  • Handleiding i.c.m. draadloze surround
Eerder had ik al een MusicCast 20 aangeschaft om in het kantoortje naar muziek te kunnen luisteren. Deze werd eigenlijk niet veel gebruikt en onze Yamaha receiver biedt de optie om de MusicCast speakers als draadloze surround speakers te gebruiken. Daarom een tweede MusicCast gekocht en deze gekoppeld aan het bestaande geluidssysteem. Dit werkt erg goed en voegt veel toe aan de filmbeleving. De configuratie ervan is goed te doen. Bij mij werkte het in eerste instantie niet omdat de Yamaha receiver bekabeld was aangesloten en daardoor had ik de wifi antennes niet aangesloten op de receiver. De MusicCast speakers maken voor de overdracht van het geluid namelijk een directe wifi verbinding naar de receiver. Het richten van de twee antennes op de receiver heeft ook invloed op de werking. Voordat ik de antennes goed had gericht, had ik namelijk wel wat haperingen. Dit was na het richten volledig verdwenen.