U bevindt zich in:
Sony STR-DN1080 Reviews

SONY STR-DN1080 REVIEWS

productRatingStar-45 9 / 10 13 reviews
599,-
492,-
  • VormgevingproductRatingStar-459 / 10
  • GeluidskwaliteitproductRatingStar-5010 / 10
  • BedieningsgemakproductRatingStar-459 / 10

REVIEWS

Sorteer op:
SONY STR-DN1080 REVIEWS
productRatingStar-45 9 / 10
Zeer tevreden over deze heldere (in meerdere opzichten) AV-receiver.
 | 04-05-2019
  • Pluspunten
  • geluid
  • bedienigsgemak
  • vormgeving
  • aansluitingen
  • installatie
  • Minpunten
  • antenne aansluiting
Deze receiver is een geweldig helder product: een krachtpatser waar het spelen van cd-geluid of FM-radio betreft. Ook de streaming kwaliteit van internetradiostations via de ingebouwde castingmogelijkheid is ruim voldoende. De bediening is helder uitgelegt in het on-screen menu en na installatie kan je via een app het apparaat bedienen. FIlm (BD/DVD) afspelen is geen moeite voor deze versterker; crystal clear in zijn weergave van allerhande films (actie, art-house). Ook vanaf USB geeft deze receiver alles haarfijn door Enige minpuntje is dat de coax-antenne aansluiting achterwege gebleven is; net iets te vooruitstrevend ;-)
SONY STR-DN1080 REVIEWS
productRatingStar-45 8,7 / 10
geweldige versterker vooral in deze prijsklasse
 | 08-02-2019
  • Pluspunten
  • geweldig geluid
  • alle mogelijke verbindingen mogelijk
  • eenvoudig installeren
  • Minpunten
  • wordt wat warm
Een versterker die ver boven zijn prijsklasse uitstijgt. Wat een geluid! Ik dacht dat ik al wel wat gewend was betreft dolby surround geluid maar dat bleek niet zo te zijn. Ik hoor in een keer veel meer detail in elke scene en ook in muziek komt alles veel beter naar voren.
SONY STR-DN1080 REVIEWS
productRatingStar-50 9,7 / 10
zeer mooi geluid
 | 27-01-2019
  • Pluspunten
  • groot vermogen als uitgang
  • veel aansluitingen als input
  • simpele voorkant zonder ingewikkelde toetsten
  • overzichtelijke afstandbediening
  • Minpunten
  • geen sub uitgang versterkt
  • geen dab radio en dat in 2019
  • gebruiksaanwijzing erg simpel in engels
  • niet alles staat in de gebruiksaanwijzing maar opzoeken via google
  • geen antenne aansluiting maar simpel draadje dat je zelf mar in een stekker moet knooien zonder duidelijke uitleg
beetje lompe uitvoering dus groot, maar met veel mogelijkheden en aansluitingen. helaas gen sub uitgang versterkt dus je moet een actieve sub hebben of aanschaffen en dan gekocht in 2019 en geen dab radio maar simpele- enkele draad als antenne..
SONY STR-DN1080 REVIEWS
productRatingStar-45 9,3 / 10
De STR DN1080 doet wat hij moet doen en overtreft mijn verwachtingen
 | 01-01-2019
  • Pluspunten
  • Luidspreker calibratie
  • Chromecast built in
  • Spotify connect
  • Goed geluid
  • Minpunten
  • Geen
Gemakkelijk aan te sluiten. Ingebouwde Chrome cast en Spotify connect werkt perfect . Het geluid is t.o.v van vorige Sony receiver is vele malen beter.al met al een goede receiver
SONY STR-DN1080 REVIEWS
productRatingStar-50 10 / 10
Geweldig!!
 | 23-11-2018
  • Pluspunten
  • instellingen
  • geluid
  • vormgeving
  • mogelijkheden
  • Minpunten
  • sobere afstandbediening,backlight was fijn geweest.
na veel wikken en wegen bij deze receiver uitgekomen. Mijn vorige verster was de Sony STR-DB900. Deze was verouderd, zeker gezien de hedendaagse audio-ontwikkelingen. Vanwege een goede deal gekocht bij"Platte-tv".
SONY STR-DN1080 REVIEWS
productRatingStar-45 8,7 / 10
Erg goede geluids kwalitijd voor een mooie prijs
 | 02-11-2018
  • Pluspunten
  • Goede geluidskwaliteit
  • Veel ondersteuning van nieuwe technieken
  • Goede inregel mogelijkheden
  • Minpunten
  • Wordt wat warm.
Ben erg tevreden over de geluids kwalieit en mogelijkheden van deze receiver. Ben nu weer aan het genieten van muziek en films op een nieuwe manier.
SONY STR-DN1080 REVIEWS
productRatingStar-45 9 / 10
Geweldig geluid maar een klein nadeel
 | 22-07-2018
  • Pluspunten
  • Top geluid
  • Veel functies
  • Mooi design
  • Minpunten
  • Geen netwerk stand-by
Deze receiver heeft een geluid van een €800+ receiver en heeft alle gemakken die je kunt willen. Zelfs een tweede HDMI-out. Het enige minpuntje is dat de receiver geen netwerk stand by heeft in Europa. Je kunt dus niet als de receiver uit staat spotify of AirPlay gebruiken. Hier moet je hem eerst voor aan zetten wat erg vervelend is
SONY STR-DN1080 REVIEWS
productRatingStar-50 10 / 10
wow zeer goede reciever alles er op en de aan zeer tevreden
 | 11-06-2018
  • Pluspunten
  • perfect geluid
  • atmos zeer tevreden
  • veel aansluitingen
  • veel mogelijkheden
  • mooi om te zien
  • Minpunten
  • geen
  • geen
  • geen
  • geen
  • geen
ik heb deze sony bij platte tv in utrecht gekocht zeer goed geholpen en hele goede service wow wat goede reciever ik raad het je echt aan
SONY STR-DN1080 REVIEWS
productRatingStar-50 9,7 / 10
geweldig apparaat
 | 07-05-2018
  • Pluspunten
  • bediening
  • kalibratie
makkelijk te bedienen en het geluid is echt super. De kleinste details hoor je gewoon.
SONY STR-DN1080 REVIEWS
productRatingStar-50 10 / 10
Zeer goede middensegment receiver
 | 20-02-2018
  • Pluspunten
  • Mooie interface
  • Gebruiksvriendelijk
  • Instellen met microfoon
  • Minpunten
  • Nog niet ontdekt.
Mooie receiver met een degelijk geluid. Zeer fijn te bedienen en de interface ziet er veel mooier uit dan zijn concurrenten. Wat ook fijn is is het relatief hogere vermogen, ideaal voor de wat zwaardere speakers. Het snel instellen met de microfoon verloopt heel soepel en lijkt het verrassend goed te doen. Het model is niet al te diep waardoor hij in het tv meubel paste
SONY STR-DN1080 REVIEWS
productRatingStar-45 9 / 10
Fantastische receiver
 | 08-01-2018
  • Pluspunten
  • Geluid
  • Vormgeving
  • Rustig apparaat
  • Up to date
  • Zeer makkelijk te installeren
  • Minpunten
  • Afstandsbediening is magertjes
Sinds korte tijd beschik ik over deze Sony receiver na lange tijd getwijfeld te hebben over deze Sony of een Denon/Soundbar/Yamaha etc. Totaal geen spijt van de aankoop, in tegendeel, werkt super, geluidskwaliteit is heel erg hoog. En hij ziet er nog gelikt uit ook, al met al, topaankoop!
SONY STR-DN1080 REVIEWS
productRatingStar-45 9 / 10
Topapparaat voor het geld!
 | 08-12-2017
  • Pluspunten
  • Geluid
  • Prijs - kwaliteit
Zeer blij met deze aankoop. Ik twijfelde tussen deze en de Denon 3300. We kijken nogal wat films en daarnaast ben ik een echte geluidsfreak. Ik had een destijds dure Denon 3808 (kostte toen 1400 euro), maar die haalt het qua geluid absoluut niet bij deze Sony. Aanrader dus als je het geluid belangrijk vindt
SONY STR-DN1080 REVIEWS
productRatingStar-45 9 / 10
Mooi geluid, ook voor stereo loiefhebbers
 | 08-08-2017
  • Pluspunten
  • Stereo geluid voor muziekweergae
  • Eenvoudige calibratie
  • App op telefoon of tablet
  • Mooi filmgeluid
  • Minpunten
  • Geheel voelt minder robuust
  • Niet alle inputs op afstandsbediening
  • Analoge radio
Het grootste nadeel van de meeste meerkanaalsreceivers is dat ze vooral gemaakt zijn voor film en in mindere mate voor muziek. Er zitten doorgaans veel opties is om het filmgeluid zo perfect mogelijk weer te geven, maar stereo luisteren is meestal wat onderbelicht. Niet met deze Sony. Ik had al de nodige reviews gelezen voordat ik tot aanschaf over ging en mijn verwachtingen waren dan ook hoog gespannen. Ik kom van een niet mis te verstane Onkyo TX-NR905 die met z'n 25kg echt een krachtpatser is en ook in stereo modus z'n mannetje stond. Twee enorm zware gescheiden voedingen voor voor en eindversterking en een achterpaneel met zoveel aansluitingen die je doorgaans nooit gaar gebruiken. Maar omdat ik graag naar Dolby Atmos wilde gaan en ik de stereo weergave naar een nog iets hoger plan wilde tillen en ook niet weer een smak geld uit wilde geven, kwam ik bij deze Sony terecht. Als ik heel eerlijk ben klinkt deze nog een stuk beter dan de destijds 2000,= kostende Onkyo. Bij de eerste CD die ik opzette viel het mijn vriendin zelfs meteen op dat deze Sony een stuk gedetailleerder en helderder klinkt dan de Onkyo. Ik ben meestal wat terughoudender en wil eerst verschillende muziekstukken luisteren, maar gaandeweg kwam ik ook toen de conclusie dat de muziek die ik regelmatig luister meer liet horen dan ik gewend was. Opener, meer diepte en een breder podium. Plaatsing van instrumenten en vocalisten is nog fraaier dan ik al gewend was. Voor een receiver helemaal geen verkeerd resultaat dus, erg aangenaam verrast door de muzikale eigenschappen van deze relatief goedkoper receiver. Voor mij is dat een belangrijke graadmeter voor de overige prestaties, want voor film ben ik iets minder kritisch, maar ook hier stelt de Sony niet teleur. Met de bijgeleverde calabratiemicrofoon is het inregelen van de luidsprekers een fluitje van een cent. Bij de Onkyo duurde dat beduidend langer en was het resultaat niet altijd naar mijn smaak, ondanks de geprezen Audyssey. Het resultaat van de Sony is met één enkele meting al direct goed, wel vond ik de sub daarna wat overheersen, die heb ik handmatig een paar dB teruggezet. De bouwkwaliteit van de Sony is wel van iets andere orde dan de Onkyo, dat is in het gewicht al meteen merkbaar, maar doorgaans toch voldoende. De draaiknoppen voelen wat kunststof aan, de Onkyo was aluminium. Als je de Sony aanzet hoor je de relais een beetje door de kast resoneren (klunk geluid). Dat heeft te maken met het wat dunnere materiaal van de behuizing. Niet direct een probleem, maar het valt wel op. Belangrijkste is voor mij dat dat de algehele audiokwaliteit er toch op vooruit is gegaan, ondanks de minder zware voeding en de wat goedkoper aanvoelende bouw. Wat ik wel een beetje vervelend vind is dat de afstandsbediening minder toegewezen inputknopjes heeft dan de app. De basis is er wel, maar als je meer aangesloten apparatuur hebt, dan moet je op de receiver zelf of via de app je source wijzigen. Verder heeft de tuner geen coax aansluiting, dus analoge radio via de kabel is er niet bij. Een wat sneu draadje wordt meegeleverd om ergens in de lucht te laten bungelen, resultaat is dat je dus feitelijk geen radio kunt ontvangen op dit toestel. DAB zit er helaas ook niet op, dus ik heb dit opgelost door via ChromeCast radio te streamen vanaf de telefoon, dat werk goed. Maar verder meer dan tevreden, omdat uiteindelijk het geluid voor mij doorslaggevend is. Zoek je de beste audiokwaliteit voor zowel film als muziek in deze prijsklasse, zoek dan niet verder.