U bevindt zich in:
Samsung QE65Q90R Reviews

SAMSUNG QE65Q90R REVIEWS

productRatingStar-50 10 / 10 19 reviews
3691,-
  • VormgevingproductRatingStar-459 / 10
  • BedieningsgemakproductRatingStar-5010 / 10
  • BeeldkwaliteitproductRatingStar-5010 / 10
  • GeluidskwaliteitproductRatingStar-408 / 10

REVIEWS

Sorteer op:
SAMSUNG QE65Q90R REVIEWS
productRatingStar-50 9,5 / 10
Geweldig
 | 11-08-2019
  • Pluspunten
  • Een kabeltje naar de tv
  • Mooi beeld
  • Makkelijk zelf aan te sluiten
  • Minpunten
  • Prijs
Het is gewoon een geweldige tv en een prachtig beeld.
SAMSUNG QE65Q90R REVIEWS
productRatingStar-50 9,5 / 10
Topmodel televisie met uitmuntende beeld- en bouwkwaliteit en groot bedieningsgemak
 | 09-08-2019
  • Pluspunten
  • Beeldkwaliteit indrukwekkend, bij Full HD (Upscaling) maar zeker ook 4K UHD/HDR
  • One Connect Box / geen elektronica-bulk achterop
  • Bedieningsgemak
  • 65 inch grootte (voorheen 46 inch) went snel vanwege dunne randen
  • No-Gap Wall Mount mogelijkheid
  • Minpunten
  • Geluid prima, maar pas echt goed i.c.m. een soundbar
Na vele, vele reviews te hebben gelezen en vergelijkingen (pros/contras QLED en OLED) te hebben gemaakt, uiteindelijk gekozen voor de Samsung QE65Q90R televisie in combinatie met een No Gap Wall Mount en Samsung Q80R soundbar. Het toestel is nu 2 weken in ons bezit, en ik ben uitermate tevreden. De installatie is een fluitje van een cent, het bedieningsgemak is uitstekend, maar vooral de beeldkwaliteit is uitmuntend. Uiteraard in 4K HDR mode (vele 'wauw' en 'oooh' momenten met Planet Earth II in 4K HDR of AquaMan met Dolby Atmos geluid), maar ook de upscaling van 'gewoon' Full HD beeldmateriaal is indrukwekkend. Voor wat betreft de beeldkwaliteit (en QLED versus OLED vergelijking): Ook het contrast is zeer goed; zwart is echt "OLED-like" diepzwart, en clouding en blooming is mij nog niet opgevallen in dagelijks gebruik. Dat laatste komt waarschijnlijk door de door Samsung zeer succesvol geimplementeerde Local Dimming (480 zones) techniek. Verder gebruiken wij de televisie ook veelal overdag (met veel omgevingslicht), en als zodanig is de grote helderheid van QLED van groot voordeel t.o.v. OLED. Verder doet het nieuwe anti-reflectie filter van Samsung zijn werk; geen last van reflecties, ook nu in de zomer met veel invallend licht. Ook de kijkhoeken zijn nagenoeg perfect. Conclusie: Ik ben per saldo blij dat ik voor QLED en niet voor OLED heb gekozen; De QLED techniek heeft anno 2019 simpelweg veruit de meeste pluspunten (geen burn-in, hogere helderheid en contrast enz.), en de minpunten zijn gereduceerd tot een absoluut (nauwelijks meer waarneembaar) minimum door verschillende Samsung technieken (kijkhoek nu vergelijkbaar met OLED, zeer diepe zwartwaarden door Full Array Local Dimming). Dan voor wat betreft de bouwkwaliteit en vormgeving: Het toestel is een echt juweeltje aan de wand, met mooie smalle bezels/randen, en geheel vlak aan de achterzijde. Ambient Mode voegt nog wat extra toe aan je woonkamer, waarmee je dat grote zwarte vlak een fijnere look kan geven met eigen foto of door Samsung aangeleverd materiaal. De One Connect Box is een eveneens briljante keuze; geen aan de achterkant uitstekende ‘bulk’ voor de elektronica, en een enkel dun kabeltje tussen de One Connect box en het beeldscherm. Tot slot moest ik even wennen aan de nieuwe afstandsbediening, maar het werkt al snel allemaal zeer logisch en snel; ik vraag me inmiddels af waarom we toch altijd zo eindeloos veel knoppen op de oude afstandsbediening hadden, terwijl het ook zo kan ! Tot slot voor wat betreft de geluidskwaliteit: Standaard komt er gevoelsmatig al behoorlijk helder en zelfs krachtig geluid uit het paneel. De meeste mensen zullen hier voldoende aan hebben…. Echter, uitgebreid met een Dolby Atmos soundbar (bijvoorbeeld de HW-Q80R of zelfs HW-Q90R van Samsung/Harman Kardon) is de geluidskwaliteit tot indrukwekkende hoogtes op te voeren. Netflix biedt in toenemende materiaal (films/series/documentaires) in 4K UHD en HDR aan, en ook Dolby Atmos zie ik vaak voorbij komen. Wij combineren de Q90R met de HW-Q80R soundbar (feitelijk de HW-Q90R maar dan zonder de achterluidsprekers; dat laatste was echt geen optie voor mijn echtgenote…. ), en het geluid in films is dan verbluffend goed. Ook Dolby Atmos is ronduit geweldig goed en geeft een soort ‘bioscoop-thuiservaring-in-het-klein’, en bijzonder knap is dat hier een goede soundbar met subwoofer volstaat om zo’n effect te bewerkstelligen. Fijn is ook dat de soundbar gewoon vrijwel naadloos geintegreerd is met de TV, en dat zaken als volume en aan/uit gewoon goed werken en zonder veelvuldig wisselen van afstandsbediening. Het meeste kan gewoon via de smart remote van Samsung die bij de TV hoort. Ook de ARC (audio return channel, belangrijk voor doorgifte/doorvoer van bijvoorbeeld Dolby Atmos geluid en alle andere geluid-varianten, bijvoorbeeld vanuit de Netflix App op de TV aan de soundbar) uit/ingangen werken uitstekend en zonder technisch gedoe; zorg wel voor de meest recente firmware voor zowel TV als Soundbar, ik meen me te herinneren dat Samsung daar recent wat bugfixes/verbeteringen heeft doorgevoerd inzake ARC. Als beide apparaten via WiFi verbonden zijn (5 Ghz aanbevolen !) dan wordt de firmware automatisch bijgewerkt, en heb je ook hier geen omkijken naar.
SAMSUNG QE65Q90R REVIEWS
productRatingStar-50 10 / 10
Geweldig
 | 08-08-2019
Mooi tv, beeldkwaliteit en geluid perfect. En super gemonteerd door monteur van platte tv
SAMSUNG QE65Q90R REVIEWS
productRatingStar-50 10 / 10
Waanzinnig mooi beeld en Geluid!
 | 08-08-2019
  • Pluspunten
  • Mooi geluid
  • Kijken vanuit elke hoek
  • Mooi beeld
  • geen kabels meer
  • design afstandsbediening
  • Minpunten
  • prijs
Wij hadden al een prachtige SAMSUNG hangen. Maar wilke een nieuwe omdat de techniek de laaste paar jaar snel veranderd is naar een super beeld kwaliteit. Geluidsvermogen 60W Ik ben superblij met deze aankoop
SAMSUNG QE65Q90R REVIEWS
productRatingStar-45 9 / 10
gewoon het beste wat er nu te koop is
 | 07-08-2019
  • Pluspunten
  • snelle processor
  • ongekende levensechte kleuren
  • eenvoudige aansluiting
  • Minpunten
  • zwaar, minmaal 2 sterke mensen nodig voor installatie
  • niet echt zuinig met energie
zee r snelle start en schakelen tussen de verschillende bronnen. fraaie ambient mode. Bij het kiezen van een bron, wordt die ook door de t.v ingeschakeld.
SAMSUNG QE65Q90R REVIEWS
productRatingStar-50 9,5 / 10
Een geweldige TV.
 | 05-08-2019
  • Pluspunten
  • Een scherp beeld.
  • Makkelijk te bedienen
  • Redelijk geluid.
  • Minpunten
  • TV is wat prijzig.
Geen spijt van deze aankoop. Scherp
SAMSUNG QE65Q90R REVIEWS
productRatingStar-50 9,5 / 10
In 1 woord : GEWELDIG!!!
 | 04-08-2019
  • Pluspunten
  • Kijkhoek
  • Beeld
  • Zwartwaarden
  • One connectbox
  • Geluid
Prachtig beeld met heldere kleuren en prima zwartwaarden.Zwart is echt zwart.En de kijkhoek is ook uitstekend.Dus een topper.
SAMSUNG QE65Q90R REVIEWS
productRatingStar-50 9,5 / 10
De tv voldoet boven mijn verwachting in een woord super
 | 03-08-2019
  • Pluspunten
  • Scherp
  • Vorm
  • Beeld
  • Afstandsbediening
  • Dikte tv
  • Minpunten
  • Geen
De Tv heeft een mooie uitstraling de rand erom heen zo minimaal dat hij niey opvalt en dus het hele scherm ziet. Tevens is bediening super makkelijk in het begin even zoeken maar eenmaal gevonden kan een kind de was doen. Beeld perfect geluid kan ik niet over mee praten heb een soundbox erbij deze had ik nog. Afstandsbediening handig, klein makkelijk in gebruik. Ja al met al zeer tevreden. Ik zeg er gaat niets boven een sansung.
SAMSUNG QE65Q90R REVIEWS
productRatingStar-50 9,5 / 10
Prachtige TV met een nog mooier beeld.
 | 22-07-2019
  • Pluspunten
  • Beeld
  • Mogelijkheden
  • Uiterlijk
  • Eenvoudige bediening
  • Minpunten
  • De prijs is wat hoog
Prima TV met veel mogelijkheden. Ook het geluid is voor een TV prima en ruim voldoende voor de gemiddelde kijker. Maar met een soundbar of home cinema set is het geluid geweldig. Ik ben helemaal tevreden.
SAMSUNG QE65Q90R REVIEWS
productRatingStar-50 9,8 / 10
Superbeeld en veel mogelijkheden
 | 13-07-2019
  • Pluspunten
  • Beeld
  • Grootte
  • Bedieningsgemak
  • Snelheid
Geweldig mooi beeld. Supersnel opstarten, menu duidelijk prijsgunstig via PlatteTV
SAMSUNG QE65Q90R REVIEWS
productRatingStar-50 9,8 / 10
Schitterend en perfect toestel.!
 | 10-07-2019
  • Pluspunten
  • mooi beeldkwaliteit
  • bedieningsgemak menu
  • geen spiegeling op schermerm
  • geluidskwaliteit goed
  • Grote kijkhoek
  • Minpunten
  • geen n.l spraakbedienig
  • opgenomen programma''s kunt je niet terug kijken met deze a.s.b
Zeer tevreden mee. De kleurechtheid is echt mooi. Bijna geen verschil met oled. Wel prijzig. Maar hoop er nog veel en lang kijkplezier aan te beleven. Alleen een beetje jammer van de 2- punten. Nu moet ik toch nog een tweede A.S.B gebruiken. Toch raad ik hem een ieder aan.
SAMSUNG QE65Q90R REVIEWS
productRatingStar-45 8,5 / 10
Prachtige TV met zeer gebruiksvriendelijk menu
 | 09-07-2019
  • Pluspunten
  • Beeldkwaliteit
  • Gebruiksgemak menu
  • Grote kijkhoek
  • Minpunten
  • Prijzig
Super beeldkwaliteit, en wat is het menu een verademing na een Philips TV uit 2013 gewend te zijn.
SAMSUNG QE65Q90R REVIEWS
productRatingStar-45 8,5 / 10
Prachtige TV en zeer gebruiksvriendelijk
 | 09-07-2019
  • Pluspunten
  • Beeldkwaliteit
  • Kijkhoek
  • Gebruiksvriendelijk menu
  • Minpunten
  • Prijzig
Eerste Samsung TV en wat een geweldige beeldkwaliteit. Zeker het menu is een verademing na een Philips TV uit 2013 gewend te zijn
SAMSUNG QE65Q90R REVIEWS
productRatingStar-50 10 / 10
Beste high-end TV voor lichte omstandigheden
 | 06-07-2019
  • Pluspunten
  • Beeldkwaliteit
  • One-Connect box
  • RVS afstandsbediening
  • Vormgeving
  • No-gap wandmontage
  • Minpunten
  • Prijs?
Uitgebreid vergelijkend warenonderzoek gedaan op internet en uiteindelijk bij deze TV uitgekomen! Geen enkel compromis tav beeld, geluid en multimedia! Van een 40 inch HDTV naar een 55 inch 4KTV gegaan in de topklasse. Vanwege de one-connect box, zeer platte muurmontage en daarom oogt de tv niet zo groot tov de veel kleinere 40 inch tv.
Samsung QE65Q90R Reviews
SAMSUNG QE65Q90R REVIEWS
productRatingStar-45 8,5 / 10
Top tv
 | 16-06-2019
Op het moment dat de televisie gebracht werd schrok ik eerst nogal van het formaat, maar uiteindelijk went dat toch snel. Hij past ook veel beter in de woonkamer dan mijn oude, eigenlijk veel te kleine televisie. Ik moest eerst wel wat wennen aan de afstandsbediening, en vind het nog niet erg handig dat ik nu weer 2 afstandsbedieningen moet gebruiken. Misschien kan dat ook anders, maar ik heb me daar nog niet in verdiept. Het beeld is fantastisch, helder en scherp. Natuurfilms zijn geweldig om hierop te kijken, maar ook films, series en sportwedstrijden zijn een genot. Het instellen van de achtergrond die de televisie kan laten zien op het moment dat hij uit stond was ook even uitzoeken, maar werkt prima. Ik gebruik het zelf eigenlijk niet, want vind een zwart scherm niet storend. Maar kan me voorstellen dat het voor sommige mensen een fijne aanvulling is. Alleen het aannemen van de kleur van de muur erachter werkt bij mij niet. Hij kan de kleur niet goed nabootsen. Al met al ben ik zeer tevreden over de televisie en kan ik m iedereen aanraden!!
SAMSUNG QE65Q90R REVIEWS
productRatingStar-50 9,8 / 10
Super tv
 | 06-06-2019
  • Pluspunten
  • Hub
  • 1 duidelijke afstandsbediening
  • Zuiver beeld
  • Minpunten
  • Bixby die ongevraagd opstart
  • Niet aan kunnen passen snelkeuze knoppen
Super tv, Fijn groot scherm met ‘n smalle lijst, als een schilderij aan de muur. Zeker door de ambient mode zodat je geen zwart scherm hebt als de tv uitstaat. Het beeld is haarscherp en zwart is écht zwart. Met zonlicht op het scherm is alles nog steeds duidelijk te zien! Het one remote systeem met weinig onnodige knoppen is ook ideaal, alleen jammer dat je de snelkeuze knoppen niet kan aanpassen naar wat jij belangrijk vindt (rakuten tv en prime video wordt hier niet gebruikt) We hebben na ‘n paar weken gebruik wel ‘n probleem gehad met de afstandsbediening omdat 1 van de knoppen niet meer werkte. Dit bleek na kort contact met Samsung eenvoudig op te lossen door het resetten van de Bluetooth verbinding tussen tv en afstandsbediening. Wij waren al gewent aan ‘n hub, daardoor zou je bijna vergeten dat dit ideaal is! Één ultra dun kabeltje in plaats van ‘n hele bos die weg gewerkt moet worden! Wij en onze gamende zoon zijn helemaal fan!
SAMSUNG QE65Q90R REVIEWS
productRatingStar-50 9,8 / 10
Super TV
 | 03-06-2019
  • Pluspunten
  • Haarscherp
  • Hub
  • Geen zwart scherm aan de muur
  • Minpunten
  • Snelkeuze knoppen niet aanpasbaar
Fijn groot scherm met ‘n smalle lijst, als een schilderij aan de muur. Zeker door de ambient mode zodat je geen zwart scherm hebt als de tv uitstaat. Het beeld is haarscherp en zwart is écht zwart. Met zonlicht op het scherm is alles nog steeds duidelijk te zien! Het one remote systeem met weinig onnodige knoppen is ook ideaal, alleen jammer dat je de snelkeuze knoppen niet kan aanpassen naar wat jij belangrijk vindt (rakuten tv en prime video wordt hier niet gebruikt) We hebben na ‘n paar weken gebruik wel ‘n probleem gehad met de afstandsbediening omdat 1 van de knoppen niet meer werkte. Dit bleek na kort contact met Samsung eenvoudig op te lossen door het resetten van de Bluetooth verbinding tussen tv en afstandsbediening. Wij waren al gewent aan ‘n hub, daardoor zou je bijna vergeten dat dit ideaal is! Één ultra dun kabeltje in plaats van ‘n hele bos die weg gewerkt moet worden! Wij en onze gamende zoon zijn helemaal fan!
SAMSUNG QE65Q90R REVIEWS
productRatingStar-40 7,8 / 10
Beste LED tv
 | 11-05-2019
  • Pluspunten
  • Zwartwaardes
  • One Connect Box
  • Minpunten
  • Geen Dolby Vision
  • Dikte van de tv
Design De design van de Q90R is minimalistisch en de tv heeft smalle bezels. De achterkant is helemaal recht waardoor de tv heel strak op de muur bevestigd kan worden d.m.v. de No Gap wall Mount van Samsung. Dat is heel mooi en functioneel omdat er geen aansluitingen achterop de tv zitten behalve de speciale Samsung glasvezelkabel aansluiting voor de One Connect Box. Hierdoor loopt er maar een hele smalle kabel richting de tv meubel en is een kabelgoot verleden tijd. Als ik toch een minpunt moet opnoemen is dat de dikte van de tv. Vergeleken met een OLED tv of oudere generatie Samsung led tv’s is dat wel even schrikken. Beeldkwaliteit De beeldkwaliteit van de Q90R is helder, scherp en de kleuren spatten van je beeldscherm af. Wel even met de standaardinstellingen spelen om het e.e.a. te finetunen! Wat mij vooral verrast heeft zijn de zwartwaardes. Vooral op de filmstand heb ik vaak het idee dat ik naar een OLED paneel zit te kijken. Dit is samen met de One Connect Box een van de grootste redenen voor mij om voor de Q90R te kiezen i.p.v. een OLED tv. Nadelen? Jazeker. Ik mis Dolby Vision, en soms is het beeld veel te helder. Smart tv Als ik de UI vergelijk met LG vind ik persoonlijk dat je een stapje terug doet wat de verschillende mogelijkheden en besturing betreft. Ik mis vooral de pointer waarmee je de tv bestuurt met de LG afstandsbediening. Maar als ik dat terzijde laat ben ik heel blij met de snelheid en kwaliteit van de Smart tv functies. De apps starten snel op, en zijn heel stabiel. Verder is de Ambient Mode wel grappig, maar ik zet de tv liever uit om energie te besparen maar ook om de levensduur langer te houden. Geluid Het geluid van de Q90R is beter dan veel andere vergelijkbare tv’s. Vaak heb ik het gevoel dat ik naar een budget surround soundbar zit te luisteren! Wel wordt de bass minder naarmate je de volume hoger zet. Maar dat is begrijpelijk. Voor normaal tv kijken voldoen de ingebouwde boxen prima. Conclusie Na de tv uitvoerig getest te hebben kom ik tot de conclusie dat ik kwalitatief bijna niets hoef in te leveren als ik de Q90R vergelijk met een OLED tv. Vooral de One Connect Box en zwartwaardes hebben mij overtuigd om deze tv te behouden.
SAMSUNG QE65Q90R REVIEWS
productRatingStar-50 9,5 / 10
Indrukwekkend mooi toestel
 | 30-03-2019
  • Pluspunten
  • Beeldkwaliteit
  • Bedieningsgemak
  • Vormgeving
  • Kleurechtheid
  • Geluid,
Even slikken bij de prijs, maar je hebt dan wel een perfect toestel