U bevindt zich in:
Marantz SR5013 Zwart Reviews

MARANTZ SR5013 ZWART REVIEWS

productRatingStar-45 9 / 10 25 reviews
699,-
  • VormgevingproductRatingStar-459 / 10
  • BedieningsgemakproductRatingStar-459 / 10
  • GeluidskwaliteitproductRatingStar-459 / 10

REVIEWS

Sorteer op:
MARANTZ SR5013 ZWART REVIEWS
productRatingStar-40 8 / 10
Geweldig reciever met alles erop en eraan
 | 18-03-2019
  • Pluspunten
  • Vormgeving
  • Geluidskwaliteit
  • Compleetheid
  • Minpunten
  • Bediening via de 2 apps maakt het wat omslachtig
Mooie complete reciever met alle nieuwe opties. Geluidskwaliteit is erg goed!
MARANTZ SR5013 ZWART REVIEWS
productRatingStar-45 9,3 / 10
Prachtig apparaat met veel mooie functies.
 | 07-03-2019
  • Pluspunten
  • Prachtig design
  • Veel aansluitmogelijkheden
  • ARC kabel connectie, werkt super
  • Mooi geluid, zeker met de subwoofer
  • Minpunten
  • Veel instel mogelijkheden, kost even tijd
Makkelijk te installeren, handig in gebruik. Wel even goed opletten met alles instellen, veel mogelijkheden.
MARANTZ SR5013 ZWART REVIEWS
productRatingStar-45 9 / 10
Perfect, oude marantz was stuk gegaan en gelijk weer een nieuwe
 | 26-02-2019
  • Pluspunten
  • Kwaliteit
  • Aantal aansluitingen
  • Phono aansluiting
  • HEOS
  • Minpunten
  • Voor elke input instellingen aanpassen
Super product. Goed geluid, alle mogelijkheden zitten erop
MARANTZ SR5013 ZWART REVIEWS
productRatingStar-50 10 / 10
Geweldig apparaat
 | 19-02-2019
  • Pluspunten
  • Geluid
  • vormgeving
  • instelmogelijkheden
  • Minpunten
  • geen
In combinatie met Ziggo EOS box, Philips OLED scherm en Paradigm/KEFF boxen werkt dit apparaat geweldig. Geluid zeer strak, zowel voor muziek als voor films. Precies genoeg toeters en bellen voor in mijn huiskamer.
MARANTZ SR5013 ZWART REVIEWS
productRatingStar-40 8,3 / 10
Stijlvolle receiver met vol geluid
 | 16-02-2019
  • Pluspunten
  • Krachtig geluid
  • Bediening met app en webbrowser
  • Veel streamingsmogelijkheden
  • Eenvoudig instellen
  • Minpunten
  • Materiaalkeuze voorzijde
  • Gevoel draaiknoppen
  • Chromecast ontbreekt
  • UI resolutie
Deze versterker gekocht als vervanger van een ruim 15 jaar oude Sony ES receiver. De tijd heeft absoluut niet stilgestaan! Na installatie, met goede begeleiding vanuit het stappenplan, klonk het geluid direct veel voller en veter geplaatst in de woonkamer. Aan het begin even zorgen om het volume aangezien deze standaard in erg kleine stapjes gaat, maar vanaf 70% zit je aan de bank gekluisterd in de film en komt er een krachtig, vol geluid de kamer in stromen. De versterker ziet er prachtig uit, zeker in zilver, maar ik begrijp dat dit ook een kwestie van smaak is. De zeer rustige voorzijde met het kleine scherm straalt kwaliteit uit. Helaas is dit in het gevoel iets minder, met name de stevighied van de draaiknoppen (plastic), maar daar is de afstandbediening voor. Het scherm geeft weinig, maar voldoende informatie voor mij persoonlijk. Mochten de looks je niet aan staan, dan heeft Denon (zelfde fabrikant) een reciever met nagenoeg dezelfde specificaties en nog flink goedkoper ook. De aanbieding trok mij over de streep om toch te gaan voor deze receiver. Voor het bedienen kun je gebruik maken van de afstandbediening, de apps (Marantz receiver app en Heos app) of zelfs via een browser. Ook kan de reciever goed geintegreerd worden in een Home Automation omgeving. Voor het instellen is er het toegankelijke menu waarin veel aangepast kan worden. De structuur is helder en duidelijk. De resolutie van de interface kan wél een upgrade gebruiken, het komt nu erg grof over. Zeker bij gebruik van Heos en Spotify is dit toch jammer.
MARANTZ SR5013 ZWART REVIEWS
productRatingStar-50 10 / 10
Geweldige receiver: aanrader!
 | 15-02-2019
  • Pluspunten
  • aantal ingangen
  • geweldig geluid
  • ECO instelling
  • ARC
  • Minpunten
  • geen
Ik ben heel erg tevreden met mijn SR5013. Het aantal HDMI aanlsuitingen is ruim voldoende en het doorlussen naar de TV bespaart aparte optische/coax kabels. Alle beeldgevende apparaten en ChromeCast in de HDMI ingangen en that's it. Ik heb dus veel minder kabels nodig, de kluwen is aardig ontward. Verder aansluitingen voor analoog geluid te over, inclusief aparte 5.1 analoge aanslujitingen tbv SACD speler. De installatie/setup is bijzonder prettig, elke aansluiting wordt op de TV met duidelijke beelden en instructies uitgelegd. Na installatie werd meteen de firmware geupdated, verliep vlekkeloos. Hoewel mijn oude Denon receiver geen kleintje was, vind ik de kwaliteit van het geluid echt verbeterd. Alles klinkt nog helderder, ruimer en beter geplaatst, dat had ik niet verwacht (was ook niet de reden van aanschaf), maar ik ben zeer aangenaam verrast. Met de ECO instelling schakelt de versterker als nodig, over op een energie zuinige stand, o.a. door het display uit te schakelen. TV op standby? SR5013 schakelt ook op standby, andere bron aan zetten? SR5013 schakelt in naar de juiste ingang. Koppeling met HEOS luidspreker werkt ook geweldig, je kunt in de HEOS app zelfs de ingangen van de receiver kiezen om weer te geven. Afstandsbediening heeft aparte knopjes voor elke ingang en die ingangen zijn allemaal te hernoemen; de aangepaste namen worden in het display en op TV beeld getoond als je ze kiest. Jammer dat er geen programmeerbare reserve knopjes voor de afstandsbediening bij zitten :-). Ik zie ook opmerkingen over het kleine display (ronde oog), ik heb daar geen last van. Alle (wijzigingen op) instellingen zijn zichtbaar op het TV scherm, daar leer je snel van. Verder werkt de receiver vlekkeloos met de AVR Remote app, alle instellingen zjn zo nog makkelijker aan te passen. Ik las in een ander review dat de SR5013 geen ARC ondersteuning zou bieden?? Die zit er wel degelijk op. Kortom een enorme aanrader!!
MARANTZ SR5013 ZWART REVIEWS
productRatingStar-45 8,7 / 10
Een buffel van een versterker
 | 15-02-2019
  • Pluspunten
  • Meer dan genoeg volume.
  • Aansluit mogelijkheden
  • Minpunten
  • Afstandbediening (moet je echt richten anders werkt hij niet)
  • App voor het instellen van je boxen moet je kopen
  • Bedienings app van marantz werkt niet goed
Heb nog lang niet alle opties geprobeerd. Maar heb natuurlijk wel even geprobeerd of er power in het apparaat zit. Nou dat is zeker! Heb mijn muziek behoorlijk hard staan maar het apparaat had geen enkele moeite om het af te spelen. Sterker nog ik had het idee dat er nog veel meer power in zat..
MARANTZ SR5013 ZWART REVIEWS
productRatingStar-45 8,7 / 10
Alles so, wie ich es mir vorgestellt habe!
 | 12-02-2019
  • Pluspunten
  • Ausstattung
  • Zukunftssicherheit
  • Übersichtlichkeit
Siehe oben!
MARANTZ SR5013 ZWART REVIEWS
productRatingStar-45 8,7 / 10
Geweldig warm en dynamisch geluid
 | 08-02-2019
  • Pluspunten
  • Veel vermogen
  • Mogelijkheid tot aansluiten Bi-AMP van de front-speakers bij 5.1/5.0 opstelling
  • Warm en dynamisch geluid
  • Veel instelmogelijkheden
  • Minpunten
  • Geen papieren handleiding
  • Zeer klein display
Deze Marantz als upgrade gekocht voor de al wat oudere SR5004, met name voor de extra functies (HDMI aansluitingen, betere ondersteuning geluidsformaten). De Marantz is eenvoudig te installeren door middel van het stappenplan dat je kan volgen op de TV. Met behulp van de microfoon worden de speakers op de juiste manier ingesteld. De receiver is mooi vormgegeven, maar het display is wel erg klein en van afstand niet goed leesbaar. Dit wordt wel weer gecompenseerd door het duidelijke menu wat bij aanpassingen aan instellingen getoond wordt op de TV. Wat mij met name verraste was het geluid wat na de configuratie uit de Monitor Audio bronze set komt. Het geluid klinkt veel dynamischer en met name de surround speakers en center speaker zijn veel beter aanwezig.
MARANTZ SR5013 ZWART REVIEWS
productRatingStar-40 8 / 10
kost even tijd met inregelen, maar daarna is het genieten
 | 28-01-2019
  • Pluspunten
  • goed geluid
MARANTZ SR5013 ZWART REVIEWS
productRatingStar-45 8,7 / 10
Kwaliteitsreciever van Marantz
 | 28-01-2019
  • Pluspunten
  • Wel ARC
  • Bouwkaliteit
  • Geluidskwaliteit geluidsklank
  • Minpunten
  • Geen HDMI 2.1
  • Geen E-ARC
Na de afgelopen jaren naar volle tevredenheid een Marantz reciever te hebben gebruikt, heeft het HDMI-board op mijn oude reciever recentelijk het leven gegeven. De keuze was eenvoudig; weer een Marantz. Mijn ervaringen met Marantz is dat deze een goede bouwkwaliteit leveren en een mooi klankbeeld leveren op mijn luidsprekers. Al is dat laatste natuurlijk persoonlijk. De vormgeving is ook persoonlijk. Ik kan deze wel waarderen. Het kleine ronde display is echter wel erg lastig af te lezen. Ook heeft het nieuwe model heeft een plastic frontje. Op zich niet heel lelijk, maai zeker niet zo mooi als het geborstelde aluminium frontje wat Marantz op eerdere (meer high end recievers) levert. De setup is zeer eenvoudig. Maar toch uitgebreid genoeg om alles wat je wil aan te kunnen passen. De geluidskwaliteit is naast bouwkwaliteit wat mij betreft de voornaamste reden om voor Marantz te kiezen. Zoals al eerder aangegeven klinkt het geluid een stuk mooier op mijn Marantz recievers, dan op andere recievers (bijv. Onkyio). Geluidsklank is ook subjectief, maar ik hoor in mijn omgeving vaker mensen die erg tevreden zijn met hun Marantz. Ook de bouwkwaliteit is gewoon goed. Mocht je zitten te springen om een nieuwe reciever, kijk dan vooral ook naar Marantz recievers. De recieve is redelijk bij met het ondersteunen van de moderne standarden, waaronder Dolby Vision. Mocht je echter geen haast hebben, dan kan het wellicht de moeite lonen om te wachten op de nieuwe serie recievers met HDMI 2.1 ondersteuning. Daarmee ben weer future proof met 8k, E-ARC en variabele refreshrate ondersteuning.
MARANTZ SR5013 ZWART REVIEWS
productRatingStar-40 7,7 / 10
Goede receiver met HEOS en HDR.
 | 21-01-2019
  • Pluspunten
  • geluidskwaliteit
  • HEOS remote speakers
  • Minpunten
  • Marantz app werkt niet goed.
  • klein rond display
Gekocht als vervanging van mijn oude Marantz SR7001 (eindtrap defect). Het installeren ging goed zoals bij mijn andere nieuwe Marantz SR7011., alleen jammer dat de SR5013 maar 1 rond display heeft. HEOS speakers voor muziek in een andere kamer moeten nog aangeschaft worden. De remote app van Marantz werkt niet met SR5013 wel met SR7011 (gebruik hiervoor een andere app) De HEOS app werkt wel goed met SR5013.
MARANTZ SR5013 ZWART REVIEWS
productRatingStar-40 8 / 10
Veelzijdige Receiver met goed geluid.
 | 15-01-2019
  • Pluspunten
  • Goed geluid
  • Aansluitmogelijkheden
  • Veelzijdig
  • Online/app mogelijkheden
  • Minpunten
  • Moet App kopen om Audyssey te kunnen tweaken
  • Klein aflees scherm op receiver zelf
Best wel tevreden! In eerste instantie aangesloten zonder calibratie te doen. Wat me opviel ten opzichte van mijn oude Pioneer VSX1014 is iets warmer geluid en wat strakkere bass, geen groot verschil overigens. Na de calibratie(Audyssey) was ik wel erg onder de indruk hoe mijn Dali Ikon 7 speakers konden klinken icm met een oudere Mission Center en Surround speakers. Alleen na een avondje luisteren werd het wat vermoeiend, de hoge tonen vond ik vooral icm Audyssey Dynamic EQ erg veel aanwezig. Dit effect is wat te verzachten door de offset daarvan op 0,5,10 of 15DB te zetten maar voor mijn Dali’s en mijn smaak nog steeds te veel hoog. Dynamic EQ kan ook uit maar dan vond ik het geluid niet vol genoeg. Verder heb je keuze tussen een Reference(film=minder hoog), Flat(muziek=veel hoog) en Bypass L/R(geen EQ voor). Zelfs met Reference vond ik er nog te veel hoog in zitten. Gelukkig is het met dit model mogelijk om de calibratie (doel curve) aan te passen via de Audyssey Multeq app, dit kost wel 22euro(zou er eigenlijk bij moeten zitten vanuit Marantz) maar dan kun je het geluid wel naar smaak instellen. Mocht je dit niet willen kun je er ook voor kiezen om Audyssey uit te schakelen en met de reguliere Graphic EQ functie het geluid in te stellen maar dat is wel gelimiteerd qua luidspreker correctie. Met gewoon stereo geluid klinkt hij uiteindelijk prima en heeft genoeg vermogen! Met films is het een echte upgrade en klinkt het heel ruimtelijk en krachtig. Qua beeld en aansluit mogelijkheden is het ook prima in orde. Alles wordt geschakeld via de Receiver en werkt prima. De HDMI pass-through in standby is ook ideaal. De Remote app en Heos app werkt tot nu toe ook prima.
MARANTZ SR5013 ZWART REVIEWS
productRatingStar-35 7 / 10
Goede receiver
 | 15-01-2019
  • Pluspunten
  • Installeren
  • Goed geluid
  • Draadloze functies
  • Minpunten
  • Klein scherm
Sinds een week aangesloten iets wat zeer gemakkelijk ging. Films kijken met geweldig surround sound en wanneer de tv niet aanstaat met spotify connect makkelijk muziek luisteren.
MARANTZ SR5013 ZWART REVIEWS
productRatingStar-50 9,7 / 10
Geweldig geluid en beeld en kan overweg met nieuwe technieken zoals HDR
 | 15-01-2019
  • Pluspunten
  • Vormgeving
  • Geluid
  • HDR
  • Minpunten
  • Display op receiver is klein
Deze receiver gekocht als opvolger van mijn Marantz NR1605. Deze had geen ondersteuning voor HDR en met de aanschaf van nieuwe B&W speakers had ik wat meer power nodig. Na het kalibreren van de receiver met Audyssey moest ik nog een paar kleine wijzigingen doorvoeren (sub en center speaker) en kon het genieten beginnen. Bedieningsgemak geef ik geen 5 volle sterren want de app van Marantz reageert traag en niet perse heel overzichtelijk ofzo. Echter heb ik weinig van doen met de app dus veel hinder ondervind ik er niet van. Het geluid is vertrouwd Marantz dus dik in orde. Ik kan in ieder geval met veel plezier films kijken.
MARANTZ SR5013 ZWART REVIEWS
productRatingStar-40 8 / 10
Goede allround AV receiver
 | 04-01-2019
  • Pluspunten
  • Echt Marantz geluid
  • Erg veel mogelijkheden
  • De mogelijkheid voor bi-amping
  • Minpunten
  • Harde "s" weergave
  • Ietwat plastic
  • De bedieningsapp werkt niet altijd
De Marantz SR5013 is een veelzijdige AV receiver. De mogelijkheden zijn haast oneindig en de receiver heeft het echte warme Marantz geluid. Waarom dan geen 5 sterren? Dat komt omdat "s" klanken erg hard en bijna slissennd worden weergegeven. Dat is een minpunt. Verder is het jammer dat de draaiknoppen van plastic zijn en wat goedkoop aanvoelen. De bediening heb ik 4 sterren gegeven omdat de op zich goede app vaak moeilijk contact maakt met de receiver. Vanwege het kleine scherm kun je eigenlijk niet zonder de app of je moet alles via het tv scherm doen. Echter dat laatste werkt helaas niet als je de instellingen voor het tv geluid wilt instellen. Ondanks de minpuntjes is het een goed en veelzijdig apparaat.
MARANTZ SR5013 ZWART REVIEWS
productRatingStar-45 9 / 10
Goede receiver met veel aansluitmogelijkheden
 | 04-01-2019
  • Pluspunten
  • Geluid
  • Aansluitmogelijkheden
  • Installatie
  • Draadloze mogelijkheden
  • Minpunten
  • Afstandsbediening voelt heel licht aan
Ik heb de ontvanger nu bijna 3 weken. Ik vind het formaat aan de grote kant, maar de mogelijkheden zijn dan ook heel uitgebreid. De vormgeving is sober met het vrij kleine informatiescherm. Het instellen met de installatiewizard is zeer voor de hand liggend. Ik gebruik de pre out uitgangen gelijk met de versterkte uitgangen, ondanks dat mij gezegd was dat dit niet mogelijk was, dit is dus wel mogelijk. Het geluid is fantastisch, en met de knoppen onderaan de afstandsbediening wissel je makkelijk tussen de verschillende geluidsmodi (stereo, Dolby, DTS, ...). De draadloze mogelijkheden waren ook doorslaggevend waarom ik voor deze marantz gekozen heb met Airplay, Sonos, Amazon Alexa en HEOS.
MARANTZ SR5013 ZWART REVIEWS
productRatingStar-45 8,7 / 10
Top product
 | 02-01-2019
  • Pluspunten
  • Goed geluid!
  • Spotify via versterker.
  • Eenvoudige bediening.
  • 4k upscale
  • Design
  • Minpunten
  • Volume draaiknop
  • Interface mag geavanceerder
Het installeren en configureren van het apparaat verliep soepel. De geluidskwaliteit i.c.m. Phonar speakers en de Marantz versterker zijn super! Het enige nadeel ter vergelijking met een Onkyo versterker: de volume voelt bij een Onkyo versterker van hogere kwaliteit. Aansluitend met de goede service en scherpe prijs van PlatteTV.nl zeer tevreden met de aankoop.
MARANTZ SR5013 ZWART REVIEWS
productRatingStar-50 10 / 10
Top receiver
 | 08-12-2018
  • Pluspunten
  • Prijs
  • Power
  • Surroundgeluid
  • Bediening
  • Internet radio
  • Minpunten
  • Geen
Wat een fantastische receiver. Krachtig en van alle nieuwe snufjes voorzien
MARANTZ SR5013 ZWART REVIEWS
productRatingStar-50 10 / 10
Klasse verterkerv
 | 06-12-2018
  • Pluspunten
  • VorgevVorm
  • Geluid
  • Instellingen
  • HDMI poorten
  • Mogelijkheden
  • Minpunten
  • Afstandsbediening voelt wat koopkoop aan.
Altijd een ander merk gehad en toch de gok gewaagd naar deze Marantz. Wat een goede gok, een super ding. Goed geluid en makkelijk in te stellen.