U bevindt zich in:
Marantz NR1200 Zwart Reviews

MARANTZ NR1200 ZWART REVIEWS

productRatingStar-45 9 / 10 11 reviews
579,-
  • VormgevingproductRatingStar-459 / 10
  • BedieningsgemakproductRatingStar-459 / 10
  • GeluidskwaliteitproductRatingStar-408 / 10

REVIEWS

Sorteer op:
MARANTZ NR1200 ZWART REVIEWS
productRatingStar-40 8 / 10
Goede alles-in-één receiver waarvan de phono toch goed blijkt te werken
 | 16-07-2020
  • Pluspunten
  • Eenvoudige setup.
  • Alle functionaliteit aan boord
  • Alle verbindingen aan boord
  • Geluid tv en (internet)radio is goed.
  • Eerst een minpunt, nu wel goed: phono-ingang
  • Minpunten
  • Internetradiozender eigenlijk niet via de Marantz te veranderen.
  • TV op stereo / PCM zetten. Klinkt logisch, maar je moet er wel aan denken.
  • Handshake HDMI kan misgaan
Begin dit jaar de Marantz NR1200 receiver aangeschaft. Daar heb ik hier toen ook een review van geplaatst. Een belangrijke reden om deze receiver te kopen, is de aanwezigheid van een phono-ingang, t.b.v. mijn platenspeler. Ik was toen ook teleurgesteld in het feit dat de phono geen goed geluid gaf. Inmiddels heb ik geinvesteerd in een goed element en in een high end interlinkkabel. Wat blijkt, nu blijkt de phono-ingang wel goed te werken. Mogelijke redenen zijn dat de eerdere kabel enkel afgeschermd was, dat er geen gegoten stekkers aan zaten en dat de stekkers een miniem lengteverschil hadden. Hoe dan ook, de phono-ingang geeft nu een vol geluid. Reden dus om deze update hier te plaatsen.
Marantz NR1200 Zwart Reviews
MARANTZ NR1200 ZWART REVIEWS
productRatingStar-50 10 / 10
Meest connected versterker die ik ken.
 | 21-06-2020
  • Pluspunten
  • Uitgebreid HDMI in en HDMI uit
  • Uitgebreid connected ondersteuning
  • Onafhankelijk zone 2
  • Goede internet radio
De mooiste versterker die je kan koppen als je audio installatie met je tv,tablets en smartphones bij de tijd wil zetten.
MARANTZ NR1200 ZWART REVIEWS
productRatingStar-45 8,7 / 10
Prachtig geluid van een echte alleskunner!
 | 01-04-2020
  • Pluspunten
  • Prachtig geluid
  • Veel handige aansluitingen
  • Bediening met tablet en ab
  • Kan uit zicht worden opgesteld
  • Minpunten
  • vrij groot apparaat
  • de Heos app vergt wat gewenning
Ik ben enorm blij met het mooie geluid in combinatie met een set boekenplank speakers & subwoofer van Dali. Genieten van alle details in het geluid, ook bij meer volume blijft het helder. Klassiek orkest, koor, popmuziek Van al mijn favorieten ontdek ik opnieuw hoe mooi ze zijn. De NR1200 werkt heel goed als knooppunt tussen DVD-speler, AppleTV, Telfort kastje en voegt daar het hele spotify/tunein etc. verhaal aan toe, ook naadloos vanaf de ipad. We hebben hem uit het zicht opgesteld, alle bediening gaat via de afstandsbediening en de ipad. en ook: Films op TV krijgen een hele nieuwe dimensie. Al met al: heel tevreden over dit apparaat, wat echt doet wat het belooft: prachtige muziek, superconnectiviteit.
Marantz NR1200 Zwart Reviews
Marantz NR1200 Zwart Reviews
MARANTZ NR1200 ZWART REVIEWS
productRatingStar-35 7 / 10
NR1200 heeft hulp nodig om tot goed geluid te komen
 | 11-03-2020
  • Pluspunten
  • Voldoende aansluitingen
  • Mooi design (maar dat zegt natuurlijk niks)
  • Minpunten
  • Niet geschikt voor de vinylliefhebber
  • Heeft hulp nodig voor goed geluid
  • Treble in de min zodat geluid niet té schel is
  • Prijs niet in verhouding tot geluidskwaliteit
Zoekende om mijn oude trouwe JVC RX-230RBK Stereo receiver te vervangen ben ik op deze Marantz NR1200 uitgekomen. Na her en der veel positieve reviews te hebben gelezen en te hebben gezien op youtube, leek mij deze NR1200 een geschikte opvolger voor mij als stereo- en vinylliefhebber. Welnu, de phono aansluiting stelt werkelijk waar niets voor. Hier heeft Marantz wat mij betreft de plank volledig misgeslagen. Het geluid is ontzettend zacht en mist diepte en kracht. Verschillende mensen hebben in de onderstaande reviews hier melding van gemaakt en ik kan het alleen maar beamen. De oplossing is inderdaad zoals Dhr. Renzo de Jonge op 29-01-2020 schreef een pre-amp op een andere ingang aan te sluiten. Dan wordt het geluid inderdaad wat beter. Maar dat is natuurlijk niet de bedoeling als er een phono ingang is! Het geluid van de NR1200 vind ik sowieso vlak en iel. Het mist diepte en kleur. Het heeft hulp nodig om tot een goed geluid te komen en wel in de vorm van een subwoofer. Deze heb ik aangeschaft en aangesloten (alhier gekocht; Jamo S 808) en nu is het geluid in die mate dat ik kan genieten van mijn lp’s, cd’s en… jawel, mijn cassettebandjes! Maar zelfs dan staat mijn treble in de min zodat het geluid niet te schel is. Uiteindelijk is het aanvaardbaar goed gekomen wat geluid betreft. Maar nogmaals, het heeft hulp nodig om tot dat resultaat te komen. En dat vind ik jammer, zeker gezien de prijs. Als ik deze stereo receiver een cijfer moet geven van 0 tot 10 (0 is slecht en 10 is uitmuntend) dan haalt deze met moeite een zeven (= 6,7 afgerond naar boven). Wat ook de moeite waard is om te vermelden, is dat deze Marantz behoorlijk diep is. Maar liefst 38 cm(!) en dan moeten de stekkertjes er nog in. Houd daar rekening mee. Ook staat het na uitschakelen continu in stand-by. Ik maak daarom gebruik van een schakelbare tussenstekker zodat het apparaat volledig is uitgeschakeld. De NR1200 heeft meer dan voldoende aansluitingen en dat is absoluut een pre. Al met al ben ik nu redelijk tevreden over deze Marantz NR1200 maar het kost wel moeite.
MARANTZ NR1200 ZWART REVIEWS
productRatingStar-35 7,3 / 10
NR1200 heeft hulp nodig om tot goed geluid te komen
 | 09-03-2020
  • Pluspunten
  • Voldoende aansluitingen
  • Minpunten
  • Niet geschikt voor de vinylliefhebber!
  • Heeft hulp nodig voor goed geluid
  • Treble in de min zodat geluid niet té schel is
Zoekende om mijn oude trouwe JVC RX-230RBK Stereo receiver te vervangen ben ik op deze Marantz NR1200 uitgekomen. Na her en der veel positieve reviews te hebben gelezen en te hebben gezien op youtube, leek mij deze Nr1200 een geschikte opvolger voor mij als stereo- en vinylliefhebber. Welnu, de phono aansluiting stelt werkelijk waar niets voor! Hier heeft Marantz wat mij betreft de plank volledig misgeslagen. Het geluid is ontzettend zacht en mist diepte en kracht. Verschillende mensen hebben in de onderstaande reviews hier melding van gemaakt en ik kan het alleen maar beamen. De oplossing is inderdaad zoals Dhr. Renzo de Jonge op 29-01-2020 schreef een pre-amp op een andere ingang aan te sluiten. Dan wordt het geluid inderdaad wat beter. Maar dat is natuurlijk niet de bedoeling als er een phono ingang is! Het geluid van deze NR1200 vind ik sowieso vlak en iel. Het mist diepte en kleur. Het heeft hulp nodig om tot een goed geluid te komen en wel in de vorm van een subwoofer. Deze heb ik aangeschaft en aangesloten (alhier gekocht; Jamo S 808) en nu is het geluid in die mate dat ik kan genieten van mijn lp’s, cd’s en… jawel, mijn cassettebandjes! Maar zelfs dan staat mijn treble in de min zodat het geluid niet te schel is. Uiteindelijk is het allemaal goed gekomen wat geluid betreft. Maar nogmaals, het heeft hulp nodig om tot dat resultaat te komen. En dat vind ik jammer, zeker gezien de prijs. Als ik deze stereo receiver een cijfer moet geven van 0 tot 10 (0 is slecht en 10 is uitmuntend) dan haalt deze met moeite een zeven. Wat ook de moeite waard is om te vermelden, is dat deze Marantz behoorlijk diep is. Maar liefst 38 cm(!) en dan moeten de stekkertjes er nog in. Houd daar rekening mee. Ook staat het na uitschakelen continu in stand-by. Ik maak daarom gebruik van een schakelbare tussenstekker zodat het apparaat volledig is uitgeschakeld. De NR1200 heeft meer dan voldoende aansluitingen en dat is absoluut een pre. Al met al ben ik nu tevreden over deze Marantz NR1200.
MARANTZ NR1200 ZWART REVIEWS
productRatingStar-50 10 / 10
Prima versterker met tal van mogelijkheden.
 | 21-02-2020
  • Pluspunten
  • goede prijs / kwaliteit verhouding
  • mooi design
  • goed bedienbaar
  • Minpunten
  • bovenkant kan stof vangen vanwege veel ventilatie openingen
Mooi versterker met veel mogelijkheden. Ook over het vermogen dik tevreden. Installatie door Platte TV was ook top. Dank!
MARANTZ NR1200 ZWART REVIEWS
productRatingStar-45 8,7 / 10
Een goede alles-in-één receiver met nukken t.a.v. het geluid
 | 29-01-2020
  • Pluspunten
  • Eenvoudige setup.
  • Alle functionaliteit aan boord
  • Alle verbindingen aan boord
  • Geluid tv en (internet)radio is goed.
  • Minpunten
  • Geluid phono ingang (t.b.v. platenspeler) houdt niet over.
  • Internetradiozender eigenlijk niet via de Marantz te veranderen.
  • TV op stereo / PCM zetten. Klinkt logisch, maar je moet er wel aan denken.
  • Handshake HDMI kan misgaan
- In gebruik nemen - Vorige week heb ik de Marantz ontvangen. Aansluiten is een fluitje van een cent. Bij de HDMI-aansluitingen aan de achterzijde staat wat je er op kunt aansluiten. Overigens zijn deze in de setup van de Marantz ook te herbenoemen. De verdere setup van de Marantz is eenvoudig en wijst zich vanzelf. Daarna heb ik de Heos app gedownload op m\'n telefoon. Dit is in mijn geval nodig om internetradio te kunnen luisteren. Je moet de zenders namelijk in de app van je telefoon opslaan en ook min of meer naar de Marantz \'zenden\'. Je gebruikt de app ook om van zender te veranderen. Dit kan overigens ook wel via de Marantz zelf, maar dat is heel omslachtig en het display geeft je niet veel handige informatie daaromtrent. De laatst gekozen internetradiozender wordt wel onthouden door de Marantz, dus als je niet veel van zender verandert, is één keer instellen voldoende. De Heos app gebruik je ook om Spotify en andere streamingdiensten af te spelen op de Marantz. Daarmee is de Marantz gebruiksklaar. Tijd om muziek af te spelen. Over het geluid van de internetradio en de tv heb ik geen klagen. En nadat ik de (stereo) geluidsinstellingen van de tv goed heb ingesteld (o.a. t.b.v Netflix) is ook dat geluid goed. Dat geldt echter niet voor de platenspeler. - Stereo geluid - De Marantz is een stereo versterker/receiver en kan dus ook alleen stereo geluid ontvangen / uitzenden. Als je dan een TV hebt qua geluid op Dolby Digital(+) ingesteld staat, dan gaat dat niet goed. Niet bij de Marantz althans. Ik kwam hier achter bij het starten van Netflix via de TV en ik geen geluid had. Na een korte zoektocht op Google blijken meer mensen dit probleem te hebben. Wat blijkt, je moet in de geluidsinstellingen van de Samsung het geluid op PCM zetten. - Phono / Platenspeler - Het viel me op dat het geluid van de platenspeler, die ik op de phono ingang had aangesloten, heel zacht / dof was. Eén van de redenen om de Marantz aan te schaffen was zodat ik geen preamp voor de platenspeler meer nodig zou hebben, aangezien die reeds in de Marantz zit. Die vlieger gaat dus niet op. Toen ik de preamp op één van de tulp-ingangen aansloot, was het geluid veel beter. Een tech reviewer op Youtube (Andrew Robinson) was ook niet heel enthousiast over de phono ingang. Ik heb hem nog specifiek nagevraagd en ook hij had een preamp aangesloten op een tulpingang, wat voor beter geluid zorgde. Jammer van de Marantz! - \'Handshake\' HDMI - Voor mijn gehele geluids- en tv-installatie gebruik ik een Logitech Harmony. De Marantz heb ik hier dan ook op ingesteld. Deze moet onder meer aangaan bij de activiteit TV kijken, tezamen met de TV en de decoder van T-Mobile. Toen ik deze activiteit startte, had ik wederom geen geluid. Wat bleek, de zogenaamde \'handshake\' tussen de decoder en de Marantz bleek niet goed. De oplossing was één van beide apparaten een fractie later in te schakelen dan de ander. Deze vertraging is op de Logitech in te stellen. - Samenvattend - In beginsel is de Marantz een mooi apparaat dat alle functionaliteit aan boord heeft wat je zoekt en/of nodig hebt. Wifi, bluethooth, DAB+, internetradio, veel HDMI-aansluitingen en een phono-ingang. Ook is de Marantz puur gericht op goed stereogeluid (5.1 is niet mogelijk). De initiële ingebruikname verloopt ook soepel. Het is dan wel jammer te moeten constateren dat de Marantz enkele nukken heeft als het om het geluid gaat. Het is allemaal niet onoverkoombaar, maar helemaal plug and play is het dus niet. Niettemin ben ik vooralsnog wel een tevreden gebruiker van de Marantz.
Marantz NR1200 Zwart Reviews
Marantz NR1200 Zwart Reviews
MARANTZ NR1200 ZWART REVIEWS
productRatingStar-45 9 / 10
Wat een geweldige receiver
 | 23-01-2020
  • Pluspunten
  • Meer dan voldoende aansluitmogelijkheden waaronder 5 keer HDMI
  • Goede audio weergave met ruime dynamiek
  • Super eenvoudig aansluiten
  • Ondersteuning van Spotify
  • Vormgeving
  • Minpunten
  • Geen
Door alle appartuur in huis die via HDMI allemaal op onze TV was aangesloten zijn we gaan zoeken naar een stereo receiver die dat HDMI spul op onze Monitor Audio speakers kon weergeven.. Deze Marantz versterker kan het allemaal aan. Het geluid van al die bronnen (PS4, Nintendo Switch, Blu-Ray, Google Chrome, Ziggo Next) heeft veel meer diepte en dynamiek gekregen.. De standaard DAB+ tuner en HEOS ondersteuning zijn echt een plus punt, net als de ondersteuning van Spotify. En dan ook nog eens in zo\'n mooie vormgeving. Top product.
MARANTZ NR1200 ZWART REVIEWS
productRatingStar-50 10 / 10
Prachtige receiver met uitstekende eigenschappen
 | 28-12-2019
  • Pluspunten
  • Uitstekende DAB ontvanger
  • Vele HDMI aansluitingen
  • Goede netwerk mogelijkheden
  • Voldoende vermogen
  • Compact design
  • Minpunten
  • Geen
Uitstekende receiver als audio er echt toe doet! Aansluiten is zo geregeld met de hdmi en digitale ingangen. Muziek van de NAS afspelen is fantastisch via de Heos app.
MARANTZ NR1200 ZWART REVIEWS
productRatingStar-45 9 / 10
Top geluid met alle denkbare verbindingsmogelijkheden
 | 02-12-2019
  • Pluspunten
  • geluidskwaliteit
  • verbindingsmogelijkheden
  • 2 subwoofer aansluitingen
  • genoeg vermogen voor 2 boekenplankspeakers
  • bouwkwaliteit
  • Minpunten
  • Phono uitgang kwalitatief niet super
  • persoonlijk vind ik de voorkant erg druk
Het geluid via vrijwel alle ingangen is super, echt verrassend goed! Je hoort instrumenten in de muziek die je nog nooit gehoord hebt! Erg rijke sound. De bassen zijn laag en strak, en de hoge tonen zijn erg zuiver. Alleen het geluid via de phono ingang stelt een beetje teleur. Over ingangen gesproken, die zijn er genoeg. Wifi, bleutooth, phono, HDMI, etc. En via wifi worden ook vrijwel alle formats ondersteund: spotify connect, airplay 2, Heos, etc. De speakers zijn makkelijk via bananenpluggen of direct met de draad aan te sluiten op de uitgangen. Ook is bi-wiring een erg prettige optie. De installatie ging erg soepel en was in een paar minuten gebeurd, bijna plug and play. Dus kort samengevat: het is een receiver met top kwaliteit, onbeperkte verbindingsmogelijkheden die iedere dag voor een glimlach zorgt. Het wordt echt het centrum van jouw multimedia installatie in huis!
MARANTZ NR1200 ZWART REVIEWS
productRatingStar-45 9 / 10
geluid kwaliteit uitstekend
 | 06-11-2019
  • Pluspunten
  • geluidskwaliteit
  • aansluitmogelijkheden
  • goede prijs kwaliteit
  • vormgeving
  • makkelijk te installeren voor gebruik
  • Minpunten
  • geen
  • als je zware speakers hebt dan een iets zwaardere versterker kopen,want deze is 75watt
mijn oude versterker( Yamaha) was stuk en na veel speurwerk ben ik, het merk wat ik eigenlijk altijd heb gehad en zeer tevreden over ben, toch weer overgestapt naar de Marantz nr1200, makkelijk te installeren en in gebruik,heerlijk om verschillende mogelijkheden te kunnen gebruiken en alle media verder presteert mijn blue Ray als nooit tevoren en beeld en geluid, waanzinnig. ik heb deze Marantz nr1200 aan onze bassist geadviseerd, hij zoekt ook nog een versterker. trouwens een snelle levering,keurig zoals Platte Tv altijd doet,netjes.