KORTINGSDAGEN - Tot 21% korting
U bevindt zich in:
LG OLED77A16LA Reviews

LG OLED77A16LA REVIEWS

productRatingStar-45 9 / 10 16 reviews
3139,-
  • BeeldkwaliteitproductRatingStar-459 / 10
  • GeluidskwaliteitproductRatingStar-408 / 10
  • BedieningsgemakproductRatingStar-459 / 10
  • VormgevingproductRatingStar-459 / 10

REVIEWS

Sorteer op:
LG OLED77A16LA REVIEWS
productRatingStar-45 8,5 / 10
Zeker een aanrader!
 | 04-06-2021
  • Pluspunten
  • Super scherp beeld
  • Zwart is ook echt zwart
  • Goed helder geluid
  • Gebruiksvriendelijk
  • Minpunten
  • Scherm reflectie
De algehele indruk van deze LG OLED55A1 is super!!! Na het uitvoerig testen van deze tv in de afgelopen 3 weken is mijn indruk van LG stukken verbeterd. De bezorgers hadden wat moeite met het aanbrengen van de voetjes onder de tv, maar toen die eenmaal zaten kon het feest beginnen. Deze tv is superdun, behalve het onderste deel, waar natuurlijk de hardware in zit. Globale indruk van het glanzende beeldscherm is super, een fijne supersmalle rand verhoogt het kijkplezier ;-) Installatie: Na aanzetten van de tv begint deze direct met de installatie, als je alle stappen doorloopt ben je binnen 10 minuten klaar om te gaan genieten van deze fijne tv. Beeldkwaliteit: De beeldkwaliteit vind ik dik in orde. Het beeld is kraakhelder en zeer scherp. Je kan een speld ZIEN vallen. Zwart is ook écht zwart , nadeel hiervan is wel dat je dan de spiegeling van de ruimte in deze zwarte vlakken ziet... bij donkere films kan dit wel iets of wat storend zijn... Kijken vanuit diverse hoeken is geen probleem, overal waar je zit rondom de tv kan je alles prima volgen. Geluidskwaliteit: Prima geluid. De luidsprekers in de tv voldoen prima voor normaal gebruik. De bassen klinken goed, maar persoonlijk mis ik hier wel een subwoofer. Gebruiksgemak Het menu is duidelijk en overzichtelijk, je bent snel waar je wezen moet met de handige afstandsbediening. Er zit ook een muisaanwijzer functie op wat ik zelf niet zo heel prettig vind werken. Maar onder deze functie kan je ook héél goed komen waar je wil . Natuurlijk kan je de basisfuncties ook bedienen via de LG app, maar dat is vrij beperkt . De stembesturing vond ik wat minder goed werken, de opdrachten werden niet altijd juist uitgevoerd of gaven niet de verwachtte resultaten. De afstandsbediening was ook vrij makkelijk te koppelen met mijn \'oude\' decoder waardoor ik deze ook eenvoudig kon bedienen om te zappen. Met het wieltje op de afstandsbediening zap je supersnel door alle kanalen heen! De beschikbare apps zijn ruim voldoende om van alle streamingsdiensten die er tegenwoordig zijn te kunnen genieten. Ook in de app-bibliotheek van LG is er ruim voldoende keuze om niks meer te missen. Ook het streamen / casten vanuit andere apparaten werkt perfect! Zonder problemen kun je vanaf je mobiele device alles op je tv weergeven. Het delen van mijn laptopscherm naar tv is blijkbaar toch iets wat bij LG niet helemaal onder controle is. Heb dit vanaf twee verschillende laptops proberen te doen maar dat ging niet zoals het moet. De tv kreeg wel \'iets\' binnen, maar schakelde vervolgens weer terug naar waar ie mee bezig was.
LG OLED77A16LA REVIEWS
productRatingStar-50 9,5 / 10
Schitterende TV
 | 01-06-2021
  • Pluspunten
  • Mooi Beeld.
  • Geluid prima zonder soundbar.
  • Uitgebreide configuratie
  • LG WebOS
  • Prima prijs
Zondag, 16 Mei, in filiaal Zoeterwoude een LG OLED65A16LA aangeschaft op advies van de expert. In eerste instantie gingen we voor een Samsung met one connectbox echter de expert wees ons op de nieuwste LG. na wat wikken en wegen toch besloten om het advies op te volgen en tot nu toe geen spijt. TV start ook zeer snel op en dat maak ik vaak anders mee tijdens mijn werkzaamheden. Beeld is werkelijk schitterend vooral de 4K content op YouTube , wat een detail en mooie kleuren. Overigens zeer veel in te stellen qua kleur en geluid. Apps zijn er standaard ook genoeg geïnstalleerd en je kan apps installeren. Synology NAS werd direct gevonden en kon gelijk mijn muziek, foto\'s en films afspelen. Enigste puntje.....had denk 1 maat (55inch) kleiner gekund, maar dat was onze keuze. Al met al een top TV ! Bedankt PlatteTV.nl !
LG OLED77A16LA Reviews
LG OLED77A16LA REVIEWS
productRatingStar-50 9,8 / 10
Strak design, haarscherp beeld en veel bedieningsmogelijkheden
 | 25-05-2021
  • Pluspunten
  • Strak design
  • Gemakkelijke bediening
  • Veel instellingsmogelijkheden
  • Haarscherp beeld, mooie kleuren
  • Minpunten
  • Geen fysieke handleiding
  • Muiscursor blijft wat lang in beeld
  • Lichtreflectie
We hebben de LG OLED 55A de afgelopen weken mogen testen en wat zijn we enthousiast over deze tv! Het beeld is echt haarscherp en onder alle mogelijke hoeken goed zichtbaar, zwart is echt zwart bij donkere beelden en de kleuren spatten echt van het scherm. Ook zijn we heel blij met de vele, intuïtief goed instelbare opties, waarbij we in verband met reflectie van licht de opties Helder licht en Donker licht (voor overdag en ’s avonds) graag gebruiken. Het geluid is prima, en ook hier veel instellingsmogelijkheden. We maken niet veel gebruik van de spraakopdrachten en de muisinvoer en hoewel ze prima werken, vind ik met name het feit dat soms de muiscursor even een paar seconden in beeld blijft staan een klein minpuntje. Ik ben er nog niet achter of ik dit ook uit kan schakelen (er zit geen gebruiksaanwijzing in de verpakking, al is die wel downloadbaar). De bediening is echter zo intuïtief, dat ik nog niet de moeite heb genomen om me met dit soort detailinstellingen bezig te houden. Fijn om direct op de tv te kunnen streamen (geen Chromecast meer). Heel mooi beeld en fijne instellingsmogelijkheden, wij zijn heel tevreden met deze TV!
LG OLED77A16LA REVIEWS
productRatingStar-35 7,3 / 10
Geweldig beeld
 | 21-05-2021
  • Pluspunten
  • Beeldkwaliteit
  • Bedieningsgemak
  • Minpunten
  • Disney+ ‘reclame’ bij inschakelen
Sinds een aantal weken heb ik deze televisie in gebruik om deze te testen en te beoordelen. En tot nu toe niets anders dan vol lof over het geheel. Het beeld is super mooi scherp en erg fijn qua kleuren. Het geluid is goed, al kan een aanvulling hier op met bijvoorbeeld een surround systeem zeker geen kwaad. De bediening is zeer eenvoudig en al snel vanzelf sprekend. De vormgeving van het deze ‘platte tv’ is echt zeer mooi, super strak. Al moet ik wel zeggen dat zeker het bovengedeelte misschien bijna ‘eng’ dun is, zo minimaal.
LG OLED77A16LA REVIEWS
productRatingStar-50 9,8 / 10
Mooie vormgeving met haarscherp beeld
 | 18-05-2021
  • Pluspunten
  • Zeer strak design
  • Zwart is ook echt zwart
  • Beeldkwaliteit is haarscherp
  • Minpunten
  • Geen ambilight, maar dat is persoonlijk
Deze 55 inch OLED mogen testen naast onze huidige 42 inch LED ambilight. Wow, wat een verbetering. Zeer scherp beeld met mooie kleuren die geheel naar eigen wens zijn in te stellen. Geluid mag er ook zonder soundbar best wezen. Scherm is zo dun als een glasplaat, uiteraard aan de onderkant wat dikker ivm de hardware. Zeer mooi design. Afstandsbediening is prima te hanteren en heeft standaard knoppen waaronder Netflix. Dit start dan ook direct op. Menu\'s zijn eenvoudig te doorlopen met de \'muisfunctie\' van de afstandsbediening. Al met al een plaatje.
LG OLED77A16LA REVIEWS
productRatingStar-45 9 / 10
Niet alleen het beeld is scherp
 | 14-05-2021
  • Pluspunten
  • Veel apps standaard geinstalleerd
  • Astandsbediening met spraak
  • Superscherp beeld
  • Diepe kleuren
  • Minpunten
  • Geen play/pauze knop op afstandsbediening
De prijs van deze fantastische TV is dat namelijk ook. Wat een kwaliteit voor het geld dat je betaalt. Natuurlijk is het serieus geld dat je moet achter laten maar oh oh oh wat zul je hier plezier van hebben! Het scherm is dankzij de OLED technologie super scherp, de kleuren diep en intens en zeker zwart is écht zwart. Films kijken is echt fantastisch, voetbal wedstijden, Formule 1 en ook gewone TV zijn nageltjescherp! Dit wil je echt! Het is daarbij echt een plug and play apparaat. Je sluit je (in mijn geval) Ziggo box aan op een van de vrije HDMI poorten, mijn Soundbar (Sonos ARC) op de HDMI ARC poort en je kunt direct aan de slag aangezien de TV ze automatisch detecteert en in stelt. Heb je overigens geen soundbar dan geeft het scherm met 20W ook prima geluid van zichzelf. Overigens past deze TV fantastisch samen met een mooie soundbar in je woonkamer, het design is om door een ringetje te halen. Ben je overigens gewend om op je PC of Laptop met een muis te werken dan is de afstandsbediening van deze LG ook heel makkelijk. Door hem op het scherm te richten krijg je namelijk een aanwijzer in beeld en kun je daarmee je ie bepalen. En mocht je dat niet lukken, dan geeft de spraakbediening (nadat je het microfoon knopje ingedrukt houdt) uitkomst. Superhandig! Ook over het “smart” gedeelte van de tv ben ik erg te spreken. Hij komt out of the box met alle benodigde mainstream apps (o.a. Netflix, Amazon Prima en Disney+) er op voor geinstalleerd. Maar daarnaast kun je via WebOS ook diverse andere apps installeren. Top dus Conclusie; wil je een OLED TV aanschaffen en (relatief) niet al te veel geld kwijt zijn dan is dit dé keuze!
LG OLED77A16LA REVIEWS
productRatingStar-45 8,5 / 10
Veel TV voor je geld
 | 14-05-2021
  • Pluspunten
  • Beeld is geweldig
  • Geluid is prima
  • Streaming/Apps/multimedia ervaring
  • Weinig energieverbuik in standby
  • Minpunten
  • Pootjes
  • Beperkte manual
Hier zie je de vooruitgang die er op televisie-gebied is gemaakt. Het beeld is geweldig scherp en vol contrast. Alle details vallen je opeens op. Geluid is prima, een soundbar of receiver is alleen nodig voor extra bas of surround De TV is heel makkelijk te bedienen met de AB, de reakties zijn heel snel. Wel even zoeken in de menu\'s Streamen van series, films, of Youtube werkt uistekend. Het design vind ik wat achterblijven bij de rest van de kwaliteit, de pootjes doen wat \'goedkoop\' aan. Het scherm zelf is wel mooi, heel strakke lijnen, met nauwelijks een bezel
LG OLED77A16LA REVIEWS
productRatingStar-45 9,3 / 10
gebruiksvriendelijke OLED tv met uitmuntende beeldkwaliteit
 | 14-05-2021
  • Pluspunten
  • perfect beeld uit alle hoeken
  • zeer gebruiksvriendelijk
  • handige "magic remote", werkt als computermuis.
  • Contrastrijk en zeer gedetaileerd beeld
  • standaard veel apps aanwezig en zijn makkelijk toe te voegen
  • Minpunten
  • Geluidskwaliteit laat wat te wensen over
Mij werd de mogelijkheid geboden deze OLED tv enkele weken te testen. De beeldkwaliteit is zeer goed vanuit elke beeldhoek. Vlijmscherp en helder beeld en door de OLED techniek met een hoge contrastweergave. Zwart is echt zwart en wit ook echt wit. Daardoor blijven alle details behouden, wat met name bij donkere scenes veel voordelen biedt. Zelfs overdag is het beeld goed te bekijken en is het niet nodig om gordijnen te sluiten, wat bij mijn eigen LCD tv wel vaak nodig is. De luidsprekers bevinden zich in een verdikking aan de achterzijde, waar ook de 3 HDMI en 2 USB aansluitingen zitten. Daardoor klinkt het geluid standaard wat dof. Dit is echter eenvoudig via het menu aan te passen aan de eigen wensen. Bij het bekijken van dvd\'s/blurays met Dolby codering is het geluid een stuk beter door de Dolby Atmos ondersteuning en krijg je meer een bioscoop ervaring. Voor het beste geluid kun je altijd nog een soundbar of surroundset aansluiten. De "Magic Remote" afstandsbediening met ingebouwde bewegingssensor is in het begin even wennen, maar werkt al snel net zo makkelijk als de muis van je computer. En de gevoeligheid is eenvoudig aan te passen of je kunt de pijltoetsen gebruiken voor het eren van de menuopties. De smartfuncties zijn ook ruimschoots aanwezig. Apps voor vrijwel alle bekende streamingdiensten zijn standaard geïnstalleerd en nieuwe apps zijn zeer eenvoudig toe te voegen. Al met al een tv die zeer veel kwaliteit en gebruiksgemak biedt voor een aantrekkelijke prijs.
LG OLED77A16LA REVIEWS
productRatingStar-45 8,5 / 10
Weer een toppertje van LG
 | 14-05-2021
  • Pluspunten
  • Mooi beeld met heldere kleuren
  • Prima geluid
  • Minpunten
  • Geen ingebouwde Google chromecast
Heb het genoegen gehad om deze tv een paar weken te testen. Wat na het uitpakken meteen opviel was het mooie design. Mooi dun glasscherm en aan de achterzijde het goede geluidssysteem. Beeldkwaliteit: Mooi beeld met heldere kleuren. Zwart ook echt zwart en wit is ook wit. Vanuit alle hoeken blijft het beeld mooi. Geluidskwaliteit: Over de geluidskwaliteit niets dan lof. Ik vond het geluid zo goed dat ik het persoonlijk niet meer nodig vindt om een soundbar aan te sluiten. Alleen de testmodus om het geluid te optimaliseren kreeg ik niet geactiveerd. Smart functies: Op de afstand bediening zitten ook sneltoetsen, zodat je snel kan schakelen naar bijvoorbeeld Netflix, rekruten en Disney. De spraakbesturing heb ik nog niet uit kunnen testen, omdat de werking me nog niet helemaal duidelijk is. Gameprestaties: Gezien het feit dat ik geen gamer ben kan ik hier niet veel over zeggen. Wel een Facebook spel geprobeerd op de tv. Het spel liep mooi door met heldere kleuren en scherp beeld. Eindconclusie: Tv is een echte aanrader. Mooi design heldere kleuren en scherp beeld.
LG OLED77A16LA Reviews
LG OLED77A16LA REVIEWS
productRatingStar-45 8,8 / 10
Weer een toppertje van LG
 | 14-05-2021
  • Pluspunten
  • Mooi beeld met heldere kleuren
  • Prima geluid
  • Minpunten
  • Geen ingebouwde Google chromecast
LG OLED77A16LA Reviews
LG OLED77A16LA REVIEWS
productRatingStar-50 9,5 / 10
Fijne televisie
 | 13-05-2021
  • Pluspunten
  • mooi design
  • veel functies
  • mooi beeld
  • Minpunten
  • geluidskwaliteit
Het is een fijne televisie, die wij uitgebreid hebben mogen proberen. Hierdoor probeer je meer functies uit dan je anders snel zou doen. Het beeld is mooi en rustig en vanuit iedere hoek goed te zien in de woonkamer. Hij hangt bij ons aan de muur bij een volledig wand van glas en het beeld is en blijft heel erg goed. De functies die op de televisie zitten zijn makkelijk te installeren via het menu die te bedienen is via de afstandsbediening die je ook kan gebruiken als muis. Er zit op de afstandsbediening ook een spraakfunctie op. Dit is een handige functie. Google assistent staat ook op de afstandsbediening net als Alexia, maar deze zijn nog niet beschikbaar in Nederland. Wij hebben hem aangesloten op onze soundbar en hierbij merk je wel duidelijk verschil in de geluidskwaliteit. De streamings diensten zijn via de playstore makkelijk te installeren en via de playstore heb je veel apps die je kan downloaden. De filmmaker modus die er op zit , hebben we geprobeerd. De gamefuncties zijn goed en geven een mooie beeldkwaliteit. Het design is mooi.
LG OLED77A16LA REVIEWS
productRatingStar-45 8,5 / 10
Mooie tv met prachtig beeld
 | 12-05-2021
  • Pluspunten
  • Prachtig beeld
  • Goede smart tv
  • Start snel op
  • Minpunten
  • Geluid is okay maar gaat niet hard
  • Materiaal afstandsbediening matig
Ik heb deze televisie mogen testen gedurende een aantal weken. Qua beeldkwaliteit kan ik kort zijn: super! Het is scherp, levendig, mooi. Het contrast is zoals je van OLED mag verwachten spectaculair. De instel mogelijkheden om het beeld naar je eigen smaak in te stellen zijn ook erg uitgebreid. Deze zijn niet altijd even makkelijk te vinden, maar dat mag de pret niet drukken. Wat opvalt is dat je wel de TV van de juiste content moet voorzien. Met normaal SDR lineaire TV ziet het beeld er mooi uit, maar niet spectaculair. Pas als men content met HDR en 4K erop zet wordt het feest. Het geluid gaat niet erg hard maar is dankzij het AI profiel wel goed. Qua apps is wat mij betreft het compleet genoeg. De meest belangrijke zaken zijn erop af te spelen zoals Youtube, Prime Video en Netflix. Wat opvalt is dat de TV redelijk snel opstart. Dit mag wat mij betreft ook zeker bij de plus punten horen.
LG OLED77A16LA REVIEWS
productRatingStar-45 9 / 10
Mooi beeld, veel gebruiksergemak
 | 12-05-2021
  • Pluspunten
  • Vormgeving
  • Smartfuncties
  • Magic remote
  • Goed af te stellen beeld
  • Minpunten
  • Stembediening niet optimaal
  • Geringe handleiding
De TV is nu enkele weken in huis en we hebben er al de nodige plezier aan beleefd. Ondanks de grootte van de TV is dit niet overheersend doordat het beeld naar eigen smaak goed aan te passen is. Niet alleen kleur maar ook de Cinema-stand geeft een aangenaam bioscoop effect. Het geluid is naar mijn mening goed, niets op aan te merken. Vooral de smartfuncties zijn van toegevoegde waarde. Er bestaan al apps bij start maar er zijn ook makkelijk apps toe te voegen. D.m.v. Magic remote (soort game controller afstandsbediening) is er snel te switchen tussen de apps en de tv programma’s. Ook op de remote zijn snel toetoetsen naar 4 bekende streamingdiensten. Ook is de tv te bedienen d.m.v. Je stem. Dit ging in mijn geval niet vlekkeloos, de commando’s moesten meerdere malen herhaalt worden. Al met al een mooie grote TV met een fijn beeld en veel smartfuncties.
LG OLED77A16LA REVIEWS
productRatingStar-50 9,5 / 10
Uitstekende TV en gemakkelijk in gebruik
 | 12-05-2021
  • Pluspunten
  • Design
  • Geluid
  • Gebruiksvriendelijk
  • Beeldkwalitiet
  • Smart opties
  • Minpunten
  • google en Alexa worden nog niet ondersteunt
De onderstaande review is opgesteld naar aanleiding van een testperiode van een aantal weken. Ik ben na deze weken nog steeds tevreden over deze mooie televisie. De Televisie heeft een zeer goede schermkwaliteit. Vanuit alle hoeken van de kamer heb ik scherp beeld, wat fijn is bij een brede kamer. Goede kleuren, vooral dat zwart ook echt zwart is. Aan het begin even gezeten voor de instellingen van de ‘ modus’, waarbij ik de filmmaker-optie het prettigst vond (wel wat bruin). Dit kon ik compenseren door de helderheid en contrast op te hogen. Een van de beste dingen van de tv is de 4K kwaliteit via YouTube. Ik had net het gevoel alsof ik in de bioscoop zat. Goede geluidskwaliteit. Ondanks dat de boxen achter de tv zitten, komt het geluid echt naar je toe. Volume is al hard genoeg op stand 10 (schaal 0-100). Je kunt zelf voor passende geluidsopties kiezen, waardoor je het op persoonlijke voorkeur kunt afstemmen. Alle smart functies staan overzichtelijk weergegeven op het home-scherm. Je kunt applicaties makkelijk vinden, downloaden en informatie opzoeken op het internet. Als je de tv aanzet, krijg je direct een overzicht van de smart functies. Op de afstandsbediening zitten knoppen voor verschillende apps, zoals Rakuten, Prime en Disney+. Dit is voor mij overbodig, aangezien ik deze apps nooit gebruik en zij wel een prominente plek hebben op de afstandsbediening. De knoppen voor Google en Alexa worden ook nog niet ondersteund. In het thuisdashboard (ThinkQ) kunnen specifieke apparaten gekoppeld worden aan de smarthome, maar dit heb ik nog niet gedaan. Ik heb hiervoor niet de juiste apparaten in huis.De installatie van de tv is simpel wat ik zelf als erg prettig ervaart. Je kunt de wifi en tv-aanbieder eenvoudig aan de tv koppelen. Deze tv heeft uitgebreide mogelijkheden, zoals smart functies en geavanceerde instellingen. De stembesturing doet het goed en maakt weinig fouten. Dit is dus een goede toevoeging. Op de afstandsbediening zit een scroll-functie, maar hier heb je wel een vaste hand voor nodig. Het design van de tv is prachtig. Doordat de tv een dun scherm en dunne rand heeft, zie je bijna alleen maar het scherm.
LG OLED77A16LA REVIEWS
productRatingStar-45 8,8 / 10
Een TV met mooi beeld en fijne smartfuncties
 | 12-05-2021
  • Pluspunten
  • Vormgeving
  • Vele smartfuncties
  • Rustig beeld
  • Minpunten
  • Stembesturing niet optimaal
  • TV programmas lastig te pauzeren ed
  • Geen duidelijke handleiding
Sinds enkele weken nu de TV in huis. Ik ben erg enthousiast over het beeld en de geringe impact dat zo’n grote tv in mijn huis heeft. Door de verschillende mogelijkheden om het beeld in te stellen (bv standaard, eco, cinema) kan je een beeld creëren wat het meest aanspreekt. De kleuren waren in eerste instantie wat flets maar goed bij te stellen. Ik vond het een heerlijk rustig beeld om naar te kijken. Op het geluid kan ik niets te aanmerken, prima dus. Een echte toegevoegde waarde zijn de smart-tv functies. Waar ik voorheen een chromecast nodig had waren nu al veel apps aanwezig en kon ik nog een benodigde app van een streamingdienst er bij zetten. Door de magic remote (een soort game controller) is makkelijk te switchen van de TV zenders naar apps en terug. Op de remote zitten ook knoppen voor bekende apps als Netflix en Prime. Nadeel aan de remote is dat we er niet achter kwamen hoe we TV programma’s konden pauzeren of terugspelen. Daar hebben we onze oude afstandsbediening voor gebruikt. Er is ook een mogelijkheid om met je stem te besturen. Dit heb ik uitgeprobeerd maar vond het niet zo’n succes omdat de commando’s vaak herhaald moesten worden om te reageren. Qua design is het een mooie strak vormgegeven TV. Er is geen extra rand rondom, zodat het gehele scherm ook daadwerkelijk het gehele beeld is. Al met al een TV met prettige vormgeving, rustig groot beeld (welke niet storend is) met handige smartfuncties en remote.
LG OLED77A16LA REVIEWS
productRatingStar-50 9,5 / 10
Indrukwekkend beeld voor een scherpe prijs
 | 12-05-2021
  • Pluspunten
  • Indrukwekkend mooi beeld met echt zwart en perfecte kijkhoek
  • Upscaling naar 4K is erg mooi
  • Strakke minimalistische vormgeving
  • Meerdere HDR standaarden met o.a. Dolby Vision en Filmmakermode
  • Makkelijke installatie
  • Minpunten
  • Maximale helderheid schiet tekort in fel verlichtte omgeving
  • Kabels niet weg te werken achter smalle voetjes en sommige steken uit aan de achterkant
  • Geen 3D Matig geluid
  • Afstandbediening mist wat handige toetsen zoals voor Play/Pause
Deze TV heb ik een aantal weken aan de tand kunnen voelen en vergelijken met mijn huidige plasma TV. Bij Plasma en OLED geven de beeldpunten zelf licht, dus heb je geen achtergrond verlichting nodig. Bij beide is de kijkhoek perfect zolang je het beeld kan zien bij het schuin inkijken zie je geen kleur- of helderheidsveranderingen in het beeld. Dat is niet het geval bij LCD TV\'s, daar zie je het beeld wel veranderen. Waar bij plasma het zwart niet helemaal zwart is, dit zie je bij LCD ook, is dat bij OLED wel het geval. Het is dat er een lampje gaat branden als de TV in stand-by staat want een zwart beeld is niet te onderscheiden van de \'uit\' stand. Ook de donkere tinten worden mooi \'diep\' weergegeven. Dit geeft een fantastisch plaatje. Ja, ik weet het, iedereen zegt dat! Maar kijk zelf en laat je overtuigen. De TV kan ook overweg met de meest gangbare HDR systemen waaronder ook Dolby Vision. Als je een film kijkt in HDR krijg je een zeer fraai helder en kleurrijk beeld. De TV heeft een aantal voorkeuzeinstellingen voor het beeld, probeer ze allemaal uit en kijk wat je het meest bevalt. Ook als je geen 4K maar een HD programma bekijkt zal de TV dat opschalen naar 4K en dat ziet er realistisch uit, ook dit kun je goed instellen. Het geluid is wat je van een platte TV kan verwachten, leuk om het nieuws op te kijken maar voor muziek en film niet voldoende naar mijn mening. Sluit een 5.1 setje of een soundbar aan en hoor het verschil. De smart functies zijn overdadig en bieden veel mogelijkheden. Omdat er een app winkel is kun je van alles toevoegen wat door WebOS wordt ondersteund. Installatie was makkelijk. Vormgeving is mooi strak met een heel smal zwart randje om het scherm. Al met al een goede ervaring en van harte aanbevolen.