TIP! Advies én korting van 100 specialisten | Winkelen zonder afspraak
U bevindt zich in:
LG OLED65C16LA Reviews

LG OLED65C16LA REVIEWS

productRatingStar-45 9 / 10 21 reviews
2399,-
  • BeeldkwaliteitproductRatingStar-5010 / 10
  • GeluidskwaliteitproductRatingStar-408 / 10
  • BedieningsgemakproductRatingStar-459 / 10
  • VormgevingproductRatingStar-5010 / 10

REVIEWS

Sorteer op:
LG OLED65C16LA REVIEWS
productRatingStar-50 9,5 / 10
Super tv met alles erop en eraan
 | 12-05-2021
  • Pluspunten
  • Contrast kleur en zwart
  • Bedieningsgemak
  • Design
  • Minpunten
  • Soundbar wel aan te raden
Beeldkwaliteit: Super, dit moet je echt zien. Wat een verschil met m’n ‘oude’ tv. Dit was ook al een 4K scherm maar de nieuwe lg is echt zoveel scherper en door de diepe zwart tinten komen de kleuren veel meer naar voren. De verschillende modi (zoals filmmakers modus) zorgen ervoor dat je het meest optimale uit je tv haalt. Tv kijken is vanuit elke hoek mogelijk en zelfs in een lichte woonkamer kan je gewoon tv kijken. Gamen: Deze tv is uitermate geschikt voor het gamen. Door de game modus, verschillende aansluitingen om het beste uit je console te halen en het vloeiende beeld is gamen echt een beleving Geluidskwaliteit: De interne speakers hebben genoeg vermogen om goed van de tv te genieten maar ik raad een externe speaker of soundbar zeker aan om het echte bioscoop gevoel te krijgen Bediening: Zeer eenvoudige installatie, gemakkelijk te koppelen aan de LG ThinQ app, gebruiksgemak is top. De meegeleverde magic remote (incl stem besturing) werkt geweldig. Diverse presets en voorgeïnstalleerde apps zorgen voor een kinderlijk eenvoudige bediening. Kortom: deze tv moet je echt ervaren want je zal overweldigend worden door alles wat dit scherm te bieden heeft.
LG OLED65C16LA REVIEWS
productRatingStar-45 9 / 10
Grote functionele kwalitatieve tv
 | 11-05-2021
  • Pluspunten
  • Super scherp beeld
  • Veel opties
  • Minpunten
  • Dikte aan de achterkant
Mooie TV met super mooi beeldkwaliteit, alles is nog scherper en nog meer helder dan onze vorige TV. Je kan niet heel gemakkelijk van de zijkant meekijken, want daarvoor heeft het beeld teveel relectie. Het is een uitgebreide SmartTV waarop veel opties zitten, qua design is het super tof dat het scherm mega dun is. Alleen jammer, dat er aan de achterkant toch nog een stuk zit voor ik denk geluid. De afstandbediening heeft een muisfunctie waar je even aan moet wennen, maar als je eenmaal gewend bent dan is het prima.
LG OLED65C16LA REVIEWS
productRatingStar-45 8,5 / 10
Prachtige beeldkwaliteit
 | 11-05-2021
  • Pluspunten
  • Beeldkwaliteit
  • Geluidskwaliteit
  • Magic Remote
  • AirPlay
  • Minpunten
  • Reflectie
  • Prijzig
Echt een aanrader! De beeldkwaliteit is echt prachtig, de kleuren, zwarttinten en contrast komen mooi naar voren. Het geluid is ook heel mooi. Veel voller en nu kan je ook zonder een extern surround set een film kijken met goed geluid. Verder heb je een ingebouwde AirPlay, zodat je alles vanaf je Apple apparaten direct naar de TV kan streamen.
LG OLED65C16LA REVIEWS
productRatingStar-45 9 / 10
Één woors
 | 10-05-2021
  • Pluspunten
  • Bediening
  • Contrast tussen kleur en zwart
  • Magic remote
  • Totaal aanbod
  • Minpunten
  • Kwaliteit interne speakers
  • Afstand tussen scherm en voet
Beeldkwaliteit: Super, dit moet je echt zien. Wat een verschil met m’n ‘oude’ tv. Dit was ook al een 4K scherm maar de nieuwe lg is echt zoveel scherper en door de diepe zwart tinten komen de kleuren veel meer naar voren. De verschillende modi (zoals filmmakers modus) zorgen ervoor dat je het meest optimale uit je tv haalt. Tv kijken is vanuit elke hoek mogelijk en zelfs in een lichte woonkamer kan je gewoon tv kijken. Gamen: Deze tv is uitermate geschikt voor het gamen. Door de game modus, verschillende aansluitingen om het beste uit je console te halen en het vloeiende beeld is gamen echt een beleving Geluidskwaliteit: De interne speakers hebben genoeg vermogen om goed van de tv te genieten maar ik raad een externe speaker of soundbar zeker aan om het echte bioscoop gevoel te krijgen Bediening: Zeer eenvoudige installatie, gemakkelijk te koppelen aan de LG ThinQ app, gebruiksgemak is top. De meegeleverde magic remote (incl stem besturing) werkt geweldig. Diverse presets en voorgeïnstalleerde apps zorgen voor een kinderlijk eenvoudige bediening. Kortom: deze tv moet je echt ervaren want je zal overweldigend worden door alles wat dit scherm te bieden heeft.
LG OLED65C16LA Reviews
LG OLED65C16LA REVIEWS
productRatingStar-45 9 / 10
Zeer gebruiksvriendelijke LG Oled tv
 | 10-05-2021
  • Pluspunten
  • Helder scherp beeld
  • Mooi strak design
  • Eenvoudige bediening
  • Gamen zeer vloeiende beelden
  • Minpunten
  • Geluid
  • Lage poot
Heb deze mooie oled tv een aantal weken. Het eerste wat opvalt is de ultra platte scherm op de strakke aluminium poot. De eerste installatie gaat zeer soepel. De afstandsbeding is handzaam en gemakkelijk te bedienen. Je loopt zeer gemakkelijk door het overzichtelijke menu heen. De beelden zijn haarscherp en je heb meerdere mogelijkheden om de juiste instellingen mbt beeld en geluid in te stellen. Bij het gamen heb je snel vloeiende beelden. Al met al een zeer uitgebreide oled tv .
LG OLED65C16LA Reviews
LG OLED65C16LA REVIEWS
productRatingStar-45 9 / 10
Mooie TV
 | 10-05-2021
  • Pluspunten
  • Beeld
  • Design
  • Minpunten
  • Geen duidelijke handleiding
Een mooie TV met een prachtig beeld en mooi design. Ben erg blij met mijn aankoop.
LG OLED65C16LA REVIEWS
productRatingStar-45 8,5 / 10
Een televisie met een sublieme beeldweergave
 | 10-05-2021
  • Pluspunten
  • Sublieme beeldkwaliteit
  • Dolby Vision, HDR
  • Snelle smartfuncties
  • Slanke vormgeving, witte kleur
  • Minpunten
  • Geen DTS en 5.1 via eARC
  • Hoogte van de voet niet instelbaar
  • Matig werkende stembesturing
Ik heb deze OLED-televisie drie weken mogen testen. De beeldkwaliteit van deze OLED-televisie is, in vergelijking met mijn LCD-televisie, subliem te noemen. De kleurweergave en het contract is indrukwekkend. Wit is ook echt wit, zwart is ook echt zwart en van bleeding is geen enkele sprake. In onze woonkamer komt veel daglicht binnen via twee tuindeuren. De reflectie daarvan is weliswaar waarneembaar maar absoluut niet storend te noemen, zelfs niet bij fel zonlicht. Minder indrukwekkend is de implementatie van eArc op deze televisie. LG heeft er namelijk voor gekozen om DTS en 5.1 geluid niet te ondersteunen, zelfs niet in passthrough mode. Films en series met een DTS of 5.1 geluidstrack worden door mijn soundbar daardoor als stereo geluid weergegeven. Dit vind ik het enige minpunt van deze televisie wat ik echter heb opgelost door de Ziggo Decoder en Apple TV rechtstreeks op de soundbar aan te sluiten.
LG OLED65C16LA REVIEWS
productRatingStar-45 9,3 / 10
Geweldige TV voor Films en Gaming
 | 10-05-2021
  • Pluspunten
  • Helder en scherp beeld
  • Gebruiksvriendelijk
  • Magic Remote
  • Eenvoudig menu
  • HDMI 2.1 (4x)
  • Minpunten
  • Google spraak assistent werkt niet in Nederland
  • Voorgeprogrammeerde knoppen niet wisselbaar
  • Geen ingebouwde chromecast
Wat een mooi toestel, de TV voldoet volledig aan mijn verwachtingen. Alle software en hardware is weer geheel up to date en klaar voor de toekomst. Het belangrijkste van een TV blijft voor mij toch het beeld. Met OLED van LG zit je daarmee helemaal goed, zoals de advertenties al zeggen zwart is ook echt zwart, zelfs in donkere scenes zie ik nu elk detail. Daarnaast leert de TV welke genres je kijkt en welke instellingen je hierbij wenst, de TV springt automatisch naar bijvoorbeeld de sport-modus als ik voetbal kijk of naar de bioscoop-modus als ik een film kijk. Dit automatisch afstellen werkt nog niet altijd helemaal vlekkeloos, maar ik heb het gevoel dat de AI nog aan het "inleren" is. De kijkhoek is heel goed, zelfs als ik bijna naast de TV sta dan is het beeld nog zeer acceptabel. Zoals bij bijna alle TV zie je wel af en toe reflecties van direct licht op je TV. Zeker als de TV uit staat “glimt” hij wel een beetje, maar dat vind ik persoonlijk wel mooi. Het geluid is voor zo\'n platte TV ook nog best OK, ik ben echter gewend aan een soundbar dus heb ook deze TV weer aangesloten op de soundbar om volledig te kunnen genieten van Dolby atmos. Aan SMART-functies geen gebrek bij deze televisie. Direct uit de box werkt alles al goed, maar deze TV is helemaal naar wens af te stellen van simpele functies toe meer geavanceerde instellingen. Het home menu en de verschillende apps werken heel snel, ik heb nog nauwelijks laadtijden gehad. het is ook heel handig dat je knoppen hebt waarmee je direct naar een bepaalde streamingdienst kan gaan. Ikzelf gebruik eigenlijk alleen Netflix en Nederlandse apps zoals videoland en NPO dus ik had het ook wel handig gevonden als je zelf in kon stellen welke app er achter een knop zit. Iets vergelijkbaars heb ik wel gedaan met de “Quick acces” hiermee kan je voor elke numerieke knop instellen welke actie erachter zit als je de knop 3sec ingedrukt houd. Hier heb ik dus alle Nederlandse apps op ingesteld, dit werkt heel fijn. De magic remote vind ik echt super fijn. Je hoeft niet meer door de content (of toetsenborden) heen te klikken, maar kan gewoon direct aanwijzen wat je wil eren. Hiermee ga je een stuk sneller door alle menu’s. Google assistance en Alexa werken helaas (nog) niet in het Nederlands, dus deze knoppen zijn overbodig op de afstandsbediening. De spraakbesturing van LG zelf werkt wel goed, al gebruik ik zelf vaak liever gewoon de knoppen op de afstandsbediening. Bij zoekopdrachten (zowel gesproken als getypt) valt me op dat je bovenaan vaak video content vind zoals Tv-programma’s of youtube terwijl ik dit meestal juist gebruik om apps te vinden. Zelfs als ik in het apps-menu zoek krijg ik eerst resultaten op tv of op youtube. Ook kan je helaas niet zoeken naar films of programma’s in de streaming apps. Voor gaming is deze TV ook helemaal klaar voor de toekomst. Helaas heb ik mijn next gen console nog niet binnen dus heb ik dit nog niet uitgebreid kunnen testen. Maar zelfs met mijn oude console zie ik al verschil, je kan op de LG TV snel wisselen van vooringestelde settings en deze waar nodig zelfs nog helemaal personaliseren. Ik gebruik vooral de First Person Shooter instellingen en merk daarbij dat ik echt elk detail zie op het scherm en dat elke beweging met de controller gelijk overgenomen wordt in de game. Met maar liefst 4 HDMI 2.1 poorten kan ik in de toekomst alle apparaten aansluiten en gebruiken met 4K en 120Hz, dit zal mij zeker een voordeel geven tijdens het gamen.
LG OLED65C16LA REVIEWS
productRatingStar-45 9 / 10
Gebruiksvriendelijke TV met zeer helder beeld
 | 10-05-2021
  • Pluspunten
  • Zeer helder beeld
  • Eenvoudig te bedienen
  • Streaming diensten onder een knop
  • Veel leuke extra functies
  • Minpunten
  • Energie verbruik erg hoog
  • De poot hoogte
  • 2 afstandsbedieningen
Wij mochten deze TV testen en waren erg verrast. Hij heeft niet alleen een zeer scherp beeld maar hij is ook heel gebruiksvriendelijk. Het aansluiten van de erg gemakkelijk en snel gedaan. Het menu is simpel. Ook de kinderen hadden snel door hoe de TV werkte. De interactieve menu’s op de afstandsbediening en de muis functie van de afstandbediening zijn hier zeker ook onderdeel van. Veel app’s zijn al vooraf geïnstalleerd dus je kan direct aan de slag. De TV heeft ook veel leuke functies en ook kan je beeld en geluid geheel naar eigen smaak instellen. De filmmaker mode is zeker een aanrader, hier kan je een film in de originele setting bekijken. Ook de ondertiteling is geheel naar eigenwens in te stellen. Het enige nadeel wat wij hebben ontdekt is dat de poten onder de TV niet erg hoog zijn. Hierdoor stond onze soundbar net voor de ondertiteling en de aan/uit sensor. Erachter stond de TV in de weg voor het geluid van onze soundbar. Het was ook niet mogelijk om de TV afstand bediening zo in te stellen dat hij alle apparaten kon bedienen. Hierdoor hou je dat je de TV afstandbediening + van je TV provider nodig hebt. Misschien komt dit nog.
LG OLED65C16LA REVIEWS
productRatingStar-50 9,5 / 10
Prachtige OLED tv
 | 10-05-2021
  • Pluspunten
  • Beeldkwaliteit
  • Witte achterkant
  • Magic remote
  • Minpunten
  • Geen Chromecast/Android
  • Indeling knoppen afstandsbediening
Ik heb deze tv nu een aantal weken bij mij thuis hangen en ben er zeer positief over. De eerste keer dat je hem aanzet verbaas je je over de beeld en geluidskwaliteit. Verder is het een mooie tv om naar te kijken. De randen zijn erg dun en de achterkant is wit. Hierdoor lijkt de tv vanaf de zijkant te zweven. Waar ik wel even aan moest wennen is het besturingssysteem. Ik was voorheen Android gewend maar ook met WebOS ben ik inmiddels vertrouwd. Een gemis is wel dat er geen ingebouwde Chromecast in zit. Hierdoor zou het afspelen van content vanaf je telefoon veel eenvoudiger gaan.
LG OLED65C16LA REVIEWS
productRatingStar-40 8 / 10
Product voldoet aan de verwachtingen.
 | 09-05-2021
  • Minpunten
  • vrij forse staander.
Prima.
LG OLED65C16LA REVIEWS
productRatingStar-50 9,8 / 10
Super TV met prachtige kleuren!
 | 09-05-2021
  • Pluspunten
  • Prachtig superscherp beeld
  • Prachtige kleuren
  • Levert standaard al een geweldig geluid
  • Bedieningsgemak
  • Past mooi in ons interieur
  • Minpunten
  • Geen
Nog niet eerder een LG TV gehad en zeker geen OLED, maar wat is het een genot om met deze TV naar films/series etc te kijken! Had aanvankelijk het CX model op het oog maar na een goed gesprek en deskundig advies van Jelle in Zoeterwoude uiteindelijk gekozen voor het C1 model. Absoluut geen spijt van en is dus zeker een aanrader!
LG OLED65C16LA Reviews
LG OLED65C16LA REVIEWS
productRatingStar-50 9,5 / 10
Fantastisch
 | 08-05-2021
  • Pluspunten
  • scherp beeld
  • prima geluid
  • goede kleur / contrast
zeer tevreden - haarscherp beeld en prima geluid
LG OLED65C16LA REVIEWS
productRatingStar-50 10 / 10
super Tv
 | 06-05-2021
  • Pluspunten
  • mooi beeld
  • geweldig geliud
  • mooi dicht aan de muur door de muur beugel
gewoon echt een super beeld makkelijk te bedienen
LG OLED65C16LA REVIEWS
productRatingStar-50 9,5 / 10
Geweldige all-round TV
 | 06-05-2021
  • Pluspunten
  • 120 FPS en HDR gaming (HDMI 2.1)
  • Oled (wat een prachtige kleuren en zwartwaarden)
  • Goed te calibreren
  • Uitgebreide snelle software + airplay
  • 48 inch premium Oled
  • Minpunten
  • Glanzend scherm, je ziet vlekken iets sneller
  • geen chromecast
Wat een prachtige tv. Het heeft een prijskaartje, maar het is een echt complete tv. De software werkt lekker en soepel en is uitgebreid. De airplay is een fijn optie. Het beeld is fenomenaal. Prachtige kleuren en ook veel is nog zelf te calibreren. Het geluid is prima, maar vul ik liever zelf aan met een soundbar. Gamen is geweldig op deze tv. HDR gamen met 120fps. De ideale tv voor bij de nieuwe xbox of playstation. Zelf vind ik het wel fijn aan dit model dat hij niet compleet plat is, waardoor ik gewoon een stekkerdoosje er achter kon leggen en alles netjes heb weg gewerkt. Wil je wel de platte versie dan moet je voor het \'G\' Model gaan. Teven fijn dat het model ook in 48 inch beschikbaar is zonder in te leveren op kwaliteit.
LG OLED65C16LA Reviews
LG OLED65C16LA REVIEWS
productRatingStar-50 10 / 10
Super mooi beeld,heel mooi geluid geen soundboard nodig
 | 06-05-2021
Zie boven
LG OLED65C16LA REVIEWS
productRatingStar-40 8,3 / 10
Ontzettend mooi beeld, native geluid blikkerig.
 | 06-05-2021
  • Pluspunten
  • Vormgeving
  • Beeldkwaliteit
  • Gebruiksgemak
  • HDMI 2.1
  • WebOS
  • Minpunten
  • Ingebouwde speakers vallen tegen
  • Best zwaar, dus overeind zetten op het meubel was even een dingetje
Onze eerste smart-tv is deze mooie OLED van LG, tevens onze eerste 4K-tv. Meteen valt het strakke design op. Het scherm is (uiteraard) mooi plat en de bezels nauwelijks opvallend. Hierdoor krijg je veel screen estate zonder dat het ding onnodig groot wordt. Instellingen zijn gemakkelijk aan te passen, al was het voor een leek als ikzelf even zoeken naar de verschillende modes. Het is gelukkig gelukt :) Verder is de besturing ook heel intuïtief. Wij kwamen van een redelijk oude Philips TV, waarbij het geluid nog best indrukwekkend was voor een flatscreen. Wat dan ook snel opviel, was dat het geluid van de LG C1 redelijk blikkerig was en vooral de bas ontbrak. Dit kwam overigens niet zozeer als een verrassing, omdat het redelijk standaard is bij dergelijke platte tv\'s. Over het algemeen dus zeer tevreden met deze aankoop! Ook het gepersonaliseerde advies van de medewerkers van PlatteTV was fijn.
LG OLED65C16LA REVIEWS
productRatingStar-50 10 / 10
De beste aankoop die ik heb kunnen doen
 | 02-05-2021
  • Pluspunten
  • Prachtig design
  • Heldere kleuren
  • Zwart is écht zwart
  • Afstandsbediening werkt top met aanwijzer
  • Geluid is verbazingwekkend goed
  • Minpunten
  • Als er echt iets moet zijn: Je hebt geen Android, doordat het LG is
Het verbaast mij elke dag weer hoe scherp het scherm is en hoe goed het geluid is, ook zonder soundbar. De kleuren zijn onwijs helder en het zwart is écht zwart, wat komt doordat het een OLED-tv is. Prachtig!
LG OLED65C16LA Reviews
LG OLED65C16LA REVIEWS
productRatingStar-50 9,8 / 10
De beste aankoop die heb kunnen doen, met zekerheid!
 | 02-05-2021
  • Pluspunten
  • Scherp
  • Heldere kleuren
  • Zwart is écht zwart
  • Design is prachtig
  • Afstandsbediening werkt top!
Ik heb dit product nu een aantal weken in huis. Elke keer als ik hem aanzet, verbaas ik me weer over de scherpte van het scherm. De OLED technologie maakt de zwarte vlakken écht zwart en zorgt voor een prachtig contrast met de kleuren. Ook het geluid is verbazingwekkend goed, zonder enige soundbar.
LG OLED65C16LA REVIEWS
productRatingStar-45 9,3 / 10
Schitterende TV met prachtige levendige kleuren.
 | 02-05-2021
  • Pluspunten
  • Mooi formaat
  • Prachtige kleuren
  • Zwart is ook echt zwart
  • Schitterend ruimtelijk geluid
  • Minpunten
  • Nog niet ondervonden
Heb al verschillende merken tv’s gehad, maar een van dit formaat, nee nog nooit. Met formaat bedoel ik niet alleen de maat, maar ook inhoudelijk. Prachtige kleuren, van welke kant je ook kijkt. Behalve van achterzijde natuurlijk ;-). Tof geluid dat er in zit, lijkt wel een thuis bioscoop. Had ik veel eerder moeten doen. En via Platte tv een snelle goede levering met goed advies.
LG OLED65C16LA Reviews