TIP! Advies én korting van 100 specialisten | Afhalen in 10 winkels
U bevindt zich in:
Denon DRA-800H Zilver Reviews

DENON DRA-800H ZILVER REVIEWS

productRatingStar-45 9 / 10 20 reviews
649,-
  • VormgevingproductRatingStar-459 / 10
  • BedieningsgemakproductRatingStar-408 / 10
  • GeluidskwaliteitproductRatingStar-459 / 10

REVIEWS

Sorteer op:
DENON DRA-800H ZILVER REVIEWS
productRatingStar-50 10 / 10
Uitstekende aankoop
 | 24-11-2020
  • Pluspunten
  • Veelzijdig
  • Voldoende hdmi
  • Prima afstandsbediening
Veelzijdig apparaat, gekoppeld aan de tv en aan 2 boxen.
DENON DRA-800H ZILVER REVIEWS
productRatingStar-50 10 / 10
prima stereo vervanger met heel wat mogelijkheden
 | 24-07-2020
  • Pluspunten
  • mooi warm stereo geluid
  • mooie afwerking
  • gebruiksgemak
  • vele mogelijkheden in 1 toestel
  • Minpunten
  • geen, buiten 1ste cofiguratie na wat zoeken
prima geluidskwaliteit met heel wat mogelijkheden. wel wat zoekwerk om de eerste keer alles te configureren, maar eenmaal gedaan, veel gebruiksgemak en behoud na uitzetten laatste settings zoals gebruikte zenders.
DENON DRA-800H ZILVER REVIEWS
productRatingStar-45 8,7 / 10
fantastische receiver voor als je geen behoefte hebt aan een thuisbioscoop
 | 17-07-2020
  • Pluspunten
  • combineert al je video en audio
  • internetverbinding draadloos en bedraad HEOS / Apple airplay
  • mooi geluid
  • geschikt voor multiroom audio
  • Minpunten
  • kost wat tijd om alles te doorgronden
De Denon DRA-800H overtreft mijn verwachtingen. Ik heb deze aangeschaft ter vervanging van mijn 40 jaar oude stereo-installatie. Met mijn Onkyo boxen levert het een prachtig stereo geluid. Eventueel nog een subwoofer aansluiten, maar niet echt nodig in mijn geval. Ik heb mijn tv-tuner van Ziggo erop aangesloten en mijn DVD-speler. Meer dan genoeg HDMI-aansluitingen. In combinatie met de HEOS app heel veel mogelijkheden om je muziekdiensten te beluisteren of je radiostations via tunein. Maar ook DAB+ aanwezig op het apparaat. Ook Apple airplay ondersteuning. Eventueel uit te breiden met speakers in de rest van je huis zodat je er een multiroom systeem van kan maken. Wat mij betreft een echte aanrader.
DENON DRA-800H ZILVER REVIEWS
productRatingStar-45 9,3 / 10
Fantastisch apparaat
 | 30-06-2020
  • Pluspunten
  • Vormgeving
  • Geluidskwaliteit
  • Aansluitmogelijkheden
  • Minpunten
  • Moeilijk te bedienen
  • Geen bijgevoegde gebruiksaanw.
Vanwege de vele mogelijkheden heel wat uitzoekwerk.
DENON DRA-800H ZILVER REVIEWS
productRatingStar-40 8,3 / 10
Alle voordelen van een av receiver maar dan in stereo
 | 16-06-2020
  • Pluspunten
  • Prijs
  • Ondiep
  • Stereo!
  • Pure direct
  • Minpunten
  • Nog niet
In combinatie met dali oberon 5 speakers klinkt het heel goed zeker voor deze prijs. Streaming werkt heel makkelijk. Je eert via heos een radiozender en het apparaat gaat vanzelf aan. Loudnesss ontbreekt maar heb het nog niet gemist.
DENON DRA-800H ZILVER REVIEWS
productRatingStar-45 8,7 / 10
Even wennen hoe alles werkt
 | 05-06-2020
Prima keuze. Je moet er voor gaan zitten om.de luxe en.mogelijkheden te ontdekken
DENON DRA-800H ZILVER REVIEWS
productRatingStar-30 5,7 / 10
Een erg steriel strak geluid zonder ziel
 | 03-06-2020
  • Pluspunten
  • HDMI integratie
  • Vormgeving
  • On-screen instellingen
  • HEOS
  • Minpunten
  • Steriel geluid
  • Lage on-screen resolutie
  • EMotieloos geluid
De versterker is sterk genoeg om grotere boxen aan te sturen maar er zit totaal geen warmte of ziel in het geluid. Het is strak en steriel, Ik heb 30 jaar naar een Marantz PM62 geluisterd en daar kan deze jongen dus niet tegen op. De combi van HDMI en 2.0 stereo maakte hem voor mij interessant maar ik zou het niet nog eens doen.
DENON DRA-800H ZILVER REVIEWS
productRatingStar-40 8,3 / 10
Prima stereo versterker met veel mogelijkheden
 | 11-05-2020
  • Pluspunten
  • veel mogelijkheden, speelt (zowat) alles af
  • Mooi geluid. Kan zwaardere LS aansturen
  • Minpunten
  • geen Loudness
  • Spotify geeft standaard niet de status weer
  • Heos App achterhaald
  • volume knop moet grote uitdraai maken voor volume aanpassing
  • setup interface resolutie veel te laag
Prima stereo receiver, met voldoende HDMI ingangen en voldoende vermogen. dmv speakers A+B kun je speakers Bi-Wiren. De ingangen zijn ook nog te hernoemen. DAB+ antenne is wat crappy, maar toch volle ontvangst binnen. Geluid is wat we van Denon gewend zijn, gewoon goed. Helaas is er geen loudness beschikbaar, dus op lage volumes mis ik wat lage tonen. Bass en Treble regeling is nogal drastisch: ook de midden bass en (iets van) de midden tonen gaan mee met het instellen. SACD bestanden speelt ie bij mij niet af. Kan aan de compressie indeling liggen.. Voor het afspelen via netwerk (NAS/PC) moest ik op aanraden van Denon een muziekstreamer installeren (Plex) In eerste instantie kwam niet alle muziek in beeld bij de Heos App, (die ik nogal achterhaald vind) Na instaleren van de Plex server op mijn PC werkte alles naar behoren. Deze Plex server kan trouwens ook direct via de DRA800-H streamen naar de TV. Mooie toevoeging ! Internet Radio werkt perfect, maar moet je in principe via de Heos app doen, is niet te doen, met alleen de afstandsbediening. Zoeken naar zenders (zowel DAB+ en FM) gaat niet via de App. Althans ik heb het niet kunnen vinden. Vreemde is dat overal (internet radio, DAB+, FM RDS, USB en Netwerk stream) de status in het display komt (artiest, album enz.) Bij spotify is dit niet en moet je fysiek even de status knop op de versterker indrukken.. Wat ik mis is een USB aansluiting aan de achterkant. Ik heb in één van de HDMI ingangen nu een chromecast zitten en die moet 5V USB hebben. Zou ook mooi zijn als je een externe HD met 2 TB aan muziek aan wil sluiten, dat je de kabel niet voor in hoeft te steken.. Ook de ingebouwde Phono trap is prima. Al met al een zeer goede stereo receiver met een prima prijs/kwaliteit verhouding en vele aansluitmogelijkheden!
DENON DRA-800H ZILVER REVIEWS
productRatingStar-45 8,7 / 10
Tot nu toe prima apparaat
 | 11-03-2020
  • Pluspunten
  • Goed geluid
  • Veel mogelijkheden
  • Prettig via apps te bedienen
  • Goede instructies
  • Minpunten
  • DAB / FM antenne
  • Bluetooth valt soms weg
Tot nu toe tevreden. Goede, duidelijke installatie instructies. Wel soms problemen met bluetooth verbinding: stroomkabel loskoppelen lost dit tot nu toe op. op. DAB / FM antenne vangt weinig op. Misschien opties voor betere antenne? Gelukkig veel te ondervangen met internet.
DENON DRA-800H ZILVER REVIEWS
productRatingStar-45 9,3 / 10
Een geweldige receiver en een prima vervanger voor mijn 26 jaar oude Denon versterker.
 | 03-03-2020
  • Pluspunten
  • Gebruiksgemak
  • Geluidskwaliteit
  • Aansluitmogelijkheden
  • Eenvoudig te installeren
  • Minpunten
  • Gedateerde en gebruiksonvriendelijke App (Denon AVR)
De versterker voldoet volledig aan mijn verwachtingen. De geluidskwaliteit is prima en het is reuze handig dat je alle randapparatuur er op aan kunt sluiten. Een aanrader dus. De app (Denon AVR) is erg gedateerd en gebruiksonvriendelijk. Daar is nog voldoende ruimte voor verbetering.
DENON DRA-800H ZILVER REVIEWS
productRatingStar-40 8 / 10
Het is een Denon, een top product
 | 07-02-2020
  • Pluspunten
  • Aansluit mogelijkheden
  • Bediening via Smartphone
  • Kwaliteit geluid
  • Afwerking
  • prijs / kwaliteit verhouding
  • Minpunten
  • Gebruikershandleiding bediening ontbreekt
De Denon DRA-800H is een aanrader. Eenmaal gekoppeld aan het netwerk is niet te moeilijk om via HEOS op de smartphone alle mogelijke radio zenders in te stellen onder de eigen favorieten. Super handig. De Denon DRA-800H biedt meer dan genoeg aansluitings mogelijkheden om alle apparatuur zoals TV, CD/DVD, platenspeler en alle streaming diensten te bedienen.
DENON DRA-800H ZILVER REVIEWS
productRatingStar-50 10 / 10
SUBLIEM!
 | 23-01-2020
  • Pluspunten
  • Zie hierboven...VELE!
  • Minpunten
  • GEEN
De eerste receiver die echt uitmuntend is. Ik had eerder andere merken..... Eenvoudig afstemmen, zeer goed geluid, vele aansluit mogelijkheden, degelijk toestel, goed materiaal gebruikt, Heos etc etc.. En..vergeet niet de erg goede bereikbaarheid en service van PLATTE TV!
Denon DRA-800H Zilver Reviews
Denon DRA-800H Zilver Reviews
DENON DRA-800H ZILVER REVIEWS
productRatingStar-40 8,3 / 10
No nonsens apparaat
 | 30-12-2019
  • Pluspunten
  • Air play
  • Speakerkeuze A en B
  • Door ouderwetse voeding warm geluid
  • Meer dan voldoende vermogen
  • Makkelijke bediening door HEOS app
  • Minpunten
  • Tot nog toe geen
Heb de DRA-800H nu een paar weken in huis en ben erg in mijn nopjes met dit apparaat. De installatie verliep vlekkeloos als je maar goed leest en niet denk, ik kan het zelf wel. Allereerst de ingangen/ uitgangen van de Phone en blue ray speler en boxen toewijzen via het installatiescherm op de tv En dan kan het feest beginnen. Mijn oude Dali Concept 6 boxen heb ik weer tot leven gewekt, wat een mooi stereo geluid .
DENON DRA-800H ZILVER REVIEWS
productRatingStar-45 9 / 10
Goede levering Platte TV
 | 21-12-2019
  • Pluspunten
  • Installatie
  • Bediening met HEOS app
  • Weergave met Focal speakers
  • Minpunten
  • Nog geen kunnen vinden
Prima stereoreciever van Denon, geluid in combinatie met mijn Focal staande speakers. Dit is gewoon genieten
DENON DRA-800H ZILVER REVIEWS
productRatingStar-45 8,7 / 10
Uitmuntende traditionele receiver met moderne aansluitmogelijkheden.
 | 21-12-2019
  • Pluspunten
  • Geluid
  • Vormgeving
  • Aansluitmogelijkheden
  • Airplay (geluid)
  • Stevige kwaliteit uitstralende vormgeving
  • Minpunten
  • Inregelen, instellen
  • Geen touch noch grafisch display
Na 13 jaren tevreden een receiver van Onkyo in huis te hebben gehad toch het besluit genomen om een nieuwe receiver aan te schaffen die de volgende toevoegingen moest hebben: - ingebouwde airplay. - hdmi-aansluitingen. - optische aansluitingen. - hdmi-arc aansluiting met de tv. - besturen via app en niet alleen via de afstandsbediening. naast de mogelijkheden die de Onkyo al had zoals: - standaard receiver (hier geen AV-receiver nodig). - minstens 100W om mijn veeleisende Kef-boxen aan te kunnen sturen. - veel (analoge) in- en uitgangen. - phono-ingang (ja, vinylplaten heb ik dus nog). Over de Onkyo was ik al tevreden, maar na het aansluiten en inregelen van de Denon vielen meteen de volgende aspecten op: - geluid is beter! De Onkyo klonk al goed maar bij de Denon zijn instrumenten en zang duidelijker, helderder en beter te onderscheiden, m.n. bij laag volume! Het viel mijn vrouw en de kinderen zelfs op. - de bas- en middentonen zijn zeker bij laag volume veel beter aanwezig zonder overgeprononceerd te zijn. Waar bij de Onkyo de bastonen iets opgeschroefd waren, hoeft dat bij de Denon nauwelijks meer. - airplay start de Denon vanuit standby op. Handig. - de volumeregeling op een Apple-device stuurt de volumeknop van de Denon direkt aan. En andersom synchroniseert het volume op de Denon ook het volume van bv. iTunes op de Mac. Handig. - de ingebouwde airplay mogelijkheid van de receiver kan alleen geluid weergeven. Airplay beeld dient nog steeds via een AppleTV (via hdmi) binnen te komen op de receiver en kan dan via de hdmi-arc poort naar de tv gestuurd worden. - hetzelfde kloeke maar toch gedistingeerde uiterlijk als de Onkyo. Vinden we mooi. - je kan zelf een naam toekennen aan een bron. Handig. - Je kan zelf een (erg korte) naam toekennen aan een opgeslagen voorkeuszender. Aandachspunten en wensen: - het was in het begin even uitzoeken hoe de in- en uitgangen ingesteld, gecontroleerd en weergegeven werden op het display. - je moet flink aan de de volumeknop draaien voor een merkbare volumeverandering. Een instelling voor de stapgrootte zou mooi zijn. - het tonen van de actuele instelling en informatie op een tv is op een lage resolutie. Is niet meer van deze tijd. - het instelmenu en de instelassistent graag grafisch weergeven op het ingebouwde display. Als tegenwoordig een printer, kamerthermostaat, etc. al een grafisch touchscherm hebben, kan dat m.i. ook bij een receiver van €500. - ik had verwacht dat de bronieknop een tweede functie zou hebben. Bv. als je er op drukt dat een submenu geactiveerd kan worden. Nu heeft deze knop eigenlijk dezelfde functie als de zwarte toetsjes en is daardoor nagenoeg overbodig geworden. - de zwarte toetsjes had ik liever ook in zilverkleur gezien. Dan zijn ze beter zichtbaar. - de meegeleverde quickstart handleiding is te beknopt. Je hebt de uitgebreide handleiding nodig die je van de Denon-site kan downloaden. - graag ook ingebouwde airplay beeld ontvangen op de Denon en dan doorsturen naar de tv. - de bedieningsapp voor je smartphone kan wel wat duidelijker en simpeler. ~ / ~ / ~
DENON DRA-800H ZILVER REVIEWS
productRatingStar-45 9 / 10
Mooi versterker, goed geluid, handige bediening
 | 19-12-2019
  • Pluspunten
  • Prima geluid
  • Mooie (klassieke Look)
  • Voldoende HDMI poorten
  • Bass / Treble toonregeling
  • Prima bediening via Denon (2016) app en Heos app
  • Minpunten
  • wat complexe Afstandsbediening
Prima versterker met klassieke look. Prima te bedienen via de Denon (2016) app en via de Heos app. Even ontdekken hoe het werkt met de verschillende sones.
DENON DRA-800H ZILVER REVIEWS
productRatingStar-45 9 / 10
Mooi versterker, goed geluid, handige bediening
 | 19-12-2019
  • Pluspunten
  • Prima geluis
  • Mooie (klassieke Look)
  • Voldoende HDMI poorten
  • Bass / Treble toonregeling
  • Prima bediening via Denon (2016) app en Heos app
Prima versterker met klassieke look. Prima te bedienen via de Denon (2016) app en via de Heos app. Even ontdekken hoe het werkt met de verschillende sones.
DENON DRA-800H ZILVER REVIEWS
productRatingStar-50 10 / 10
Meer dan super tevreden over product en levering.
 | 04-10-2019
  • Pluspunten
  • Bedieningsgemak
  • Wifi
  • Bluetooth
  • Spotify en internetradio
  • Minpunten
  • ?
De Denon DRA800H nu een paar weken in huis en het hele gezin is er erg blij mee. Het bedieningsgemak voor onze jongste van 7 spreekt voor zich. Geluid is super en Wifi en bluetooth zijn mooie toevoegingen aan dit product waardoor bijvoorbeeld Spotify en internetradio tot de standaard mogelijkheden behoren. Het verwachtingspatroon lag na het lezen van de vele recensies erg hoog, maar hij voldoet hier zeker aan. Ook de service en levering van Plattetv.nl zijn erg goed. Het product en de firma zijn daarom ook aanraders die op zoek zijn naar een muzikale verrijking van woning.
DENON DRA-800H ZILVER REVIEWS
productRatingStar-50 10 / 10
Gewoon een mooi en goed apparaat
 | 03-09-2019
  • Pluspunten
  • gemakkelijke aansluitingen
  • veel mogelijkheden
  • snelle bediening via een app
  • met goede speakers een mooi geluid
  • Minpunten
  • je bent even bezig om alles uit te zoeken maar als het eenmaal werkt blijft hij werken.
DENON DRA-800H ZILVER REVIEWS
productRatingStar-50 10 / 10
Stereo Multimedia receiver
 | 07-08-2019
  • Pluspunten
  • 100 watt per kanaal (stereo), solide
  • Voldoende aansluitingen
  • Afstandbedienig is handig
  • Uitgebreide handleiding (NL) op internet
  • Werking samen met ZiggoMediaBox Next werkt prima: die afstandsbediening wordt het meest gebruikt
  • Minpunten
  • speelde geen audio mp4 af: dus maar geconverteerd met VLC!
  • van mijn BD/DVD; hdmi instelling veranderd om audio-cd te spelen zonder dat de TV aan gaat
  • Logitech 655 moet ik nog extra tijd in steken; basis werkt, extra functies is nog zoeken
Fijne versterker; al het vermogen van de voeding kan naar de twee luidsprekers (gewoon stereo). Het andere deel, voorversterker en aansluitingen voldoen aan moderne eisen: o.a. 5 x HDMI en phono, en aux, 2x optisch 100 watt per kanaal. Subwoofer aansluiting is ook aanwezig. FM/DAB-antenne die er bij geleverd is, kun je niet direct aansluiten: coax plug, receiver heeft f-connector. https://www.dabtuners.nl/slechte-dab-ontvangst-huis-even-knutselen-dan Simpel met de afstandsbediening bladeren in de voorkeurzenders.