U bevindt zich in:
Terug
  • Wat is Streaming? - Learning Center

Wat is Streaming? - Learning Center

Wat is Streaming? - Learning Center

Het streamen van media is vandaag de dag niet meer weg te denken uit de woonkamer. Streamen wordt voornamelijk gebruikt voor films, series en muziek en houdt in dat media draadloos van een computernetwerk doorgegeven worden naar bijvoorbeeld uw geluidsinstallatie of Smart TV.  Tijdens het streamen worden uw media opgeslagen in de buffer, zodat uw media zonder haperingen kunnen worden afgespeeld. Op deze manier kunt u muziek of films afspelen zonder dit eerst te downloaden. Er zijn verschillende streamingdiensten en PlatteTV.nl zet voor u de belangrijkste op een rijtje.

Wilt u advies welke streamingdienst het beste bij uw TV past? Wij zijn direct te bereiken per telefoon 026-8454658 of u opent de Live Chat. Uiteraard bent u ook van harte welkom in één van onze winkels.

LiveChatE-mailTelefonisch

Streaming

NetflixNetflix
De bekendste en populairste streamingsdienst is Netflix. Voor een vast bedrag per maand kunt u zoveel films en TV-series bekijken als u wilt. Op vrijwel elk apparaat met internetverbinding is het mogelijk om 'on-demand' films en series te bekijken. Met Netflix kijkt u films, veelal in HD, op uw computer, laptop, tablet, gameconsole, smart TV of smartphone.

NLZIETNLZIET
NLZIET is een platform voor de Nederlandse televisiekijker: hier kunt u een groot aanbod Nederlandstalige series en films, maar ook gewone televisieprogramma’s, te zien krijgen. Dit wordt daarnaast aangevuld met de opgekochte buitenlandse producties. Programma’s zullen tot 365 dagen na uitzending te zien zijn, allemaal in HD-kwaliteit. Dit allemaal voor acht euro per maand.

HBOHBO

Het Amerikaanse HBO, de zender achter onder andere Game of Thrones, heeft nu ook haar eigen streamingdienst. Het is mogelijk om series en films van HBO te streamen naar alle apparaten in uw huis, waaronder smartphones, tablets en smart TV’s. Bij HBO streamt u films en series vanaf 7,50 per maand. Heeft u al een abonnement bij HBO? Dan kunt u gratis gebruik maken van HBO GO. Deze dienst is vrijwel gelijk aan HBO en heeft meer dan 120 uur aan films, series, documentaires en andere programma's.

Streaming
Audio streaming
Naast deze streaming diensten voor films en series, wordt audio streaming ook alleen maar groter, maar waar kunt u precies terecht voor de het grootste aanbod aan muziek?

SpotifySpotify
Dit is de populairste muziekdienst op het internet. Met Spotify heeft u de keuze uit een onuitputtelijke bron van muziek die u via uw tablet, computer of telefoon kunt afspelen. Er zijn verschillende versies van Spotify. De 'open' versie is gratis, u krijgt dan wel reclames tussen de nummers. Voor 4,99 euro per maand kunt u muziek luisteren zonder gehinderd te worden door deze reclames. Ook bij Spotify Premium blijft u gespaard van advertenties, de geluidskwaliteit is dan aanzienlijk beter en u kunt muziek op uw computer opslaan voor offline gebruik.

DeezerDeezer
Deezer is de voornaamste concurrent van het Spotify. Deze muziekstreamingdienst heeft een megabibliotheek aan muziek die u onbeperkt kunt luisteren en streamen. Deezer is net als Spotify gratis te installeren met enkel reclame tussen de nummers. Er kunnen echter ook abonnementen afgesloten worden, zodat u geen last heeft van reclames tijdens het luisteren.

JukeJuke
Nieuwkomer Juke is een Duitse streamingdienst en heeft een uitgebreide muziekbibliotheek van zo'n twintig miljoen liedjes. Juke kent maar één abonnementsvorm en deze kost 9,99 euro per maand. Het voordeel van Spotify en Deezer is dat ze beide een goedkoper abonnement hebben van 4,99 euro.