TIP! Advies én korting van 100 specialisten
U bevindt zich in:
Terug
  • Wat is Samsung Neo QLED 8K?

Wat is Samsung Neo QLED 8K?

Samsung Neo QLED

In 2021 maakt Samsung met de Neo QLED 8K TV een technologische sprong voorwaarts. Neo QLED 8K combineert Quantum Matrix Technology met de nieuwe Quantum Processor die ze hebben ontwikkeld. Dit zorgt voor extreem veel details in zowel donkere als lichte gebieden en geeft elke tint daartussen nauwkeuriger weer dan ooit. Samsung Neo QLED 8K kunt u daardoor zijn als een opvolger van de originele Samsung QLED technologie.

Wat is Samsung Neo QLED 8K?

NEO QLED 8K de nieuwste technologie van Samsung waarbij gebruik wordt gemaakt van doorlatende MICRO-ledverlichting. Deze MICRO- of MINI-led verlichting is een zelf uitstralende LED, waardoor televisies met deze technologie een verbeterde en preciezere achtergrondverlichting hebben. MICRO LED is ook in staat uit zichzelf licht en kleur te creëren. Hierdoor levert MICRO LED niet van echt te onderscheiden kleuren en contrasten. Dit zorgt ervoor dat u in elke scène van de optimale helderheid geniet. Naast een sterk verbeterde beeldkwaliteit zorgt deze technologie er ook voor dat het beeld ook beter zichtbaar is in zonlicht, ideaal voor in een woonkamer met veel raampartijen!

Quantum MICRO-led en HDR

De Q in QLED staat voor Quantum oftewel Kwantum. In de Neo QLED 8K televisies introduceert Samsung voor het eerst de Quantum HDR. Samen met de huidige HDR10+ past deze technologie kleur en contrast voor elke scène specifiek aan: dit zorgt ervoor dat u de kleinste nuances kunt zien. Het opvallende kenmerk van de technologie van Samsung, net als die van LG, zijn de kleinere LED’s met achtergrondverlichting. De nieuwe Quantum MICRO-led van Samsung heeft een grootte van 1/40 ten opzichte van het vorige ontwerp (QLED), waardoor de dichtheid aanzienlijk toeneemt. Om dit te bereiken heeft Samsung een nieuwe ultradunne micro-laag ontwikkeld ter vervanging van de traditionele behuizing en lens. Gecombineerd met de vernieuwde schermen geeft dit een adembenemend resultaat en zijn televisies met de nieuwe Neo QLED 8K technologie ook zichtbaar dunner.

Samsung Neo QLED

(NEO) QLED 8K vs. QNED

Neo QLED 8K van Samsung is qua techniek vergelijkbaar met de QNED van LG. Beiden zijn verbeteringen van de bestaande LCD techniek en beiden maken gebruik van dimmingzones om het contrast tussen licht en donker scherper te maken. De QLED techniek van Samsung is echter al een tijdje op de markt en daarom reeds te vinden in een groot assortiment aan televisies. De nieuwere Neo QLED 8K televisies brengen echter een hoop verbeteringen met zich mee en bieden daarnaast ook alle functionaliteit die u van de QLED televisies van Samsung gewend bent.

Ideaal voor gamers

Samsung heeft ook gedacht aan de gamers onder ons. De Neo QLED 8K modellen hebben namelijk een vernieuwingsfrequentie van 120 Hz. Dit wil zeggen dat het display 120 keer per seconde het beeld ververst. Traditioneel hebben televisies een verversingssnelheid van 50 of 60 Hz, dus deze verversingssnelheid is een verdubbeling ten opzichte van de standaard! Deze hogere verversingssnelheid resulteert in een vloeiender beeld bij het gamen, mits de gameconsole het toelaat. De nieuwste generatie aan consoles ondersteunt deze snelheid, maar het kan per model verschillen voor welke beeldresolutie ze deze snelheid ondersteunen. Daarnaast biedt de nieuwe technologie van Samsung ondersteuning voor Nvidia G-Sync, zodat elke frame er perfect uitziet! 

Assortiment

De Neo QLED 8K modellen van Samsung zijn vanaf 2021 beschikbaar zijn. De nieuwe modellen zijn beschikbaar met een resolutie van 4K en 8K waarbij 110-inch en 99-inch de grootste maten zullen zijn. Daarnaast zijn er ook kleinere formaten die aantrekkelijker zijn in de kosten. 

 

 Top 5 Neo QLED Televisies