U bevindt zich in:
Terug
  • Wat is Curved TV? - Learning Center

 

Wat is Curved TV?

Een licht gebogen beeldscherm


Een Curved TV is een TV-scherm met een lichte buiging in de richting van de kijker. De beeldhoeken komen daardoor iets dichter bij elkaar waardoor het de natuurlijke bolling van het oog volgt. De gebogen schermen zorgen tijdens het kijken voor een intensere beleving dan op een platte TV. Daarnaast zorgt het bredere blikveld voor een panoramisch effect. Het gebogen design is bovendien goed voor verbeterde kijkhoeken vanuit verschillende kijkposities. Waar u ook zit ten opzichte van het scherm, u heeft altijd optimaal zicht.


 
  
Benieuwd naar de Curved TV? Kom deze dan in één van onze winkels bekijken.
Voor vragen en advies kunt u ook terecht in onze LiveChat.

Curved tv


TV kijken op een natuurlijke manier

Een gebogen scherm ondersteunt een natuurlijke manier van TV kijken. Het menselijk oog heeft een bolling en de curve van Curved televisies is hierop aangepast. Als u kijkt naar de echte wereld ziet u dit niet als een plat scherm. Uw oogbollen geven u een breed zicht, zodat u zich bewust bent van de wereld om u heen. Door het buigen van de randen van TV's naar u toe, proberen TV's dit gevoel te repliceren. Hierdoor wordt u meer ondergedompeld in de televisiewereld.


Curved TV's leveren een bioscoopervaring

Het idee van Curved TV's is ontstaan door de IMAX bioscoop. Die bioscoopschermen zijn daar namelijk ook gebogen voor optimale kijkbeleving van de kijker. Dit idee hebben de TV producenten meegenomen in het ontwerp van de Curved TV, zodat u de kunt genieten van de optimale kijkervaring, maar dan thuis.


Bekijk alle Curved TV's

Curved TV