U bevindt zich in:
Terug
 • Wat is Android TV? - Learning Center

Wat is Android TV? - Learning Center

Android TV"Het platform van Sony en Philips"Android is een besturingssysteem voor Smart TV's, ontwikkeld door Google.

Wat betekent dat: een TV powered by Android™? Het is een TV gebaseerd op het Android™ platform, vergelijkbaar met dat van smartphones en tablets, maar aangepast aan de beeldmaten en features van een TV. 

De Smart TV's van Philips en Sony maken gebruik van het platform van Android. In het Smart TV menu van Philips en Sony TV’s krijgt u toegang tot de Google Play™ Store, dus ligt er een oneindige wereld aan apps binnen handbereik.


Wat zijn de voordelen?

 • Google Play™ Store heeft een zeer groot aanbod applicaties
 • Dit besturingssysteem, in combinatie met de krachtiger processors maken deze TV in het algemeen, en het Smart TV menu in het bijzonder, sneller en intuïtiever.
 • U kunt sneller en makkelijker op het internet surfen dankzij de Google Chrome™ browser.
 • Dankzij de krachtige processor kunt u zelfs games spelen die u heeft gedownload en opgeslagen in de cloud. 
 
 
Voor vragen of advies kunt u bij ons terecht in de LiveChat. Natuurlijk bent u ook van harte welkom in een van onze winkels.


   
 

Streamen, Live TV en Games

Android TV geeft u toegang tot een constant groeiend, breed aanbod van apps. In Google Play kunt u duizenden apps vinden!

Kijkt u graag naar series maak dan gebruik van de Netflix-knop op de afstandsbediening en geniet direct van de beste films en series. Uw favoriete muziek kunt u bijvoorbeeld via YouTube beluisteren. Of bent u een sport liefhebber? Kijk dan met Live TV naar NBA- of voetbalwedstrijden.

Daarnaast heeft Android TV ook een groot aanbod games. Speel uw favoriete spellen op groot scherm!

Netflix knop op de afstandsbediening

Android TV Netflix

Op maat voor u! 

Met Android TV staat uw favoriete inhoud altijd centraal.

Er is zo veel content binnen handbereik en elk menu is slim ontworpen, zodat u minder tijd besteedt aan bladeren en meer aan entertainment.

Snel en eenvoudig toegang tot alles wat u wilt. Een nieuwe serie kijken? Dan worden er aanbevelingen gedaan aan de hand van uw reeds bekeken films en series. Of wilt u gewoon verder waar u gebleven was? Geen probleem, u krijgt wat u wilt, wanneer u wilt.


Koppel uw apparaten met de TV

Dankzij Google Cast is het heel gemakkelijk om content te delen tussen apparaten. Als u de content van uw telefoon wilt delen op de TV, dan kan dat.  

Koppel bijvoorbeeld uw Smartphone, tablet of laptop aan de TV en stream foto's, video's, muziek en andere inhoud. Wilt u een deel van een film op uw tablet kijken en daarna verder kijken op uw TV? Geen probleem. Alle apparaten werken naadloos met elkaar samen.

Smart TV

Smart TV App

Bedien uw TV met uw Smartphone of Tablet

Maak van uw Smartphone of tablet een afstandsbediening. Met de Remote-app kunt u de TV bedienen, programma-informatie bekijken en herinneringen op uw mobiele apparaat instellen. 

U kunt zelfs de Android TV bedienen door het geven van spraakopdrachten!Sony & Philips

Sony & Philips zijn twee grote merken die gebruik maken van het platform van Android TV. De hoofdmenu's zijn nagenoeg hetzelfde, op een paar kleine verschillen na. 

Sony - Android TV

 • Duidelijk, overzichtelijk menu
 • Vind snel en eenvoudig wat u wilt kijken met Voice Search. Bedien uw Android TV eenvoudig met uw stem. Met ingebouwde Google Assistant kunt u zelfs de verlichting in uw woning regelen door middel van een spraakopdracht en nog veel meer
 • TV's van Sony hebben een speciale Netflix-knop én een YouTube-knop, dus u kunt beginnen met streamen met één druk op de knop

Sony Android TV
Philips Android TV Afstandsbediening

         

Philips - Android TV

 • Het menu is duidelijk ingericht.
 • Geen zin om te typen? Spreek gewoon in uw Smart Remote afstandsbediening en de resultaten ziet u op uw TV-scherm. Zo bedient u de TV met uw stem om apps te openen en nog veel meer.
 • Ervaar het nieuwe design van de Philips-afstandsbediening met toetsenbord. Dankzij het volledige toetsenbord aan de achterkant typt u alles sneller dan ooit in uw Smart TV. Ook de afstandsbediening van Philips heeft een Netflix-knop. 
  
Wellicht ook interessant voor u...


Musthave Apps

Smart TV / Apps

Lees meer over de Smart TV en over de populairste apps voor op uw Smart TV.


Platformen van andere grote merken

Smart TV