Dé tv-winkel van Nederland

  • 12 winkels van c.a. 1000m2

  • Installatie & montage

  • Gratis bezorgd

  • Klantbeoordeling 9.5 / 10

Wat is Samsung QLED?

QLED staat bekend als de tegenhanger van OLED. Het is geen compleet nieuwe beeldtechniek, maar beter te omschrijven als een evolutie van de LCD / LED tv. De Samsung QLED tv staat garant voor een uitstekende beeldkwaliteit, gebruiksgemak, hoge helderheid en een uitgebreid kleurenspectrum.

samsung qled tv

Wat is QLED tv?

QLED staat voor Quantum Dot Light Emitting Diode en wordt enkel gebruikt door Samsung. Simpel gezegd houdt deze term in dat er een extra laag nanokristallen (Quantum Dots) aan de LED tv is toegevoegd. Deze Quantum Dots zorgen voor een heldere en natuurlijke beeldweergave en verbeteren zo de beeldkwaliteit. Samsung QLED tv’s beschikken over een piekhelderheid van 1000 tot 4000 nits. Dit is tot 10 keer zo hoog als bij een normale LED tv, waardoor een QLED tv uitermate geschikt is voor lichte ruimtes. De verbeterde helderheid geeft een ongekend contrast en maakt de tv’s zeer geschikt voor HDR beelden. Of je nu naar een film kijkt in het donker of van een serie geniet op klaarlichte dag, QLED zorgt er voor dat het beeld hier op aangepast wordt. Ook beschikken Samsung QLED tv's over Anti-Reflection, wat ervoor zorgt dat je bij veel licht geen hinderlijke reflecties in het scherm ziet.

Door het toevoegen van de Quantum Dots in het scherm is er een groter contrast mogelijk, met een kleurvolume van wel 100%. Doordat het formaat van de Quantum Dots nauwkeurig ingesteld kan worden, is het kleurbereik van een scherm met Quantum Dot technologie veel groter. Een QLED tv kan dus meer kleuren produceren dan een LED of OLED tv.

Elke QLED tv is uitgerust met de beste technieken die Samsung kan bieden. Een QLED tv bestaat doorgaans uit vier aspecten:

1. Beeldkwaliteit; 
Zoveel detail en diepte dat je de beelden wilt aanraken.

  • Quantum processor 8K / 4K: verbetert alles wat je ziet en alles wat je hoort
  • Ultra Viewing Angle: prachtig beeld vanuit elke hoek
  • Anti-Reflection: Geen hinderlijke reflecties meer
  • Direct Full Array Dimming: Zelfs in de donkerste scenes zie je elk detail
  • Adaptive Picture: de QLED tv past zich aan, aan de omgeving
  • Real Game Enhancer+: voor een optimale game ervaring
  • 100% kleurvolume: de meest pure kleuren voor het helderste beeld
  • Quantum HDR: zie alle nuances

2. Design; De puurste vorm van tv

  • Ambient mode+: de mooiste tv, ook als hij uitstaat
  • Boundless design: dankzij de smalle rand ligt de nadruk op het beeld
  • Clean Cable Solution: kabels worden netjes weggewerkt langs de voet

3. Audio; Duik in een fantastische audio ervaring, zo realistisch dat je zelfs met jouw oren de actie volgt.

  • Active Voice Amplifier: het geluid wordt automatisch aangepast, mis geen enkel woord meer
  • Object Tracking Sound: het geluid volgt de actie op het scherm
  • Q-Symphony: geluid en tv zijn perfect in harmonie
  • Active Voice Amplifier: het geluid wordt automatisch aangepast, mis geen enkel woord meer

4. Smart; overzichtelijk, eenvoudig en snel

  • One Remote Control: met één afstandsbediening bedien je alle apparaten
  • Smart Hub: snelle toegang tot al jouw content

Hoe werkt Samsung QLED tv?

Hoewel de term Quantum Dots heel geavanceerd klinkt, produceert de QLED tv nog steeds licht op min of meer dezelfde manier als een gewone LED tv. De tv bevat achtergrondverlichting, dat uit wel honderden tot wel duizenden LED lichtjes bestaat. Deze achtergrondverlichting zorgt er vervolgens voor dat het LCD paneel in de tv verlicht wordt. Wanneer er licht op de nanokristallen schijnt, lichten deze op in een specifieke kleur. Het formaat van het nanokristal is bepalend voor de kleur die wordt getoond. Zo zorgen grotere nanodeeltjes bijvoorbeeld voor meer rood en kleinere deeltjes voor meer blauw. Aangezien het formaat van deze kristallen erg nauwkeurig kan worden ingesteld is het kleurbereik van een scherm met Quantum Dots veel groter en bereiken ze een kleurvolume van wel 100%.

Quantum Dots

Wat is het verschil tussen QLED en OLED?

QLED vaak wordt vaak vergeleken met OLED. Als je op zoek bent naar een nieuwe tv zal je beide termen ongetwijfeld al eens tegen gekomen zijn. Het verschil tussen beide zit hem voornamelijk in de opbouw van het beeldscherm. OLED tv’s bestaan uit pixels die individueel aan- en uitgezet kunnen worden. Hierdoor is er geen extra achtergrondverlichting nodig. OLED tv’s hebben hierdoor niet alleen een betere beeldkwaliteit, maar ook een bredere kijkhoek en snellere reactietijd. OLED staat dan ook bekend om zijn diepe zwarttinten, daar waar QLED bekend staat om zijn helderheid en 100% kleurvolume. QLED komt door continue innovaties, zoals het toevoegen van meerdere dimmingszones en full array dimming, wel steeds dichter in de buurt van de zwartwaardes van een OLED scherm. Welke beeldtechniek de voorkeur heeft, is helemaal afhankelijk van jouw kijksituatie.

OLED vs QLED

Samsung Neo QLED

Samsung Neo QLED is de opvolger van Samsung QLED, waarbij gebruik wordt gemaakt van mini LED verlichting. De nieuwe Quantum mini LED van Samsung heeft een grootte van 1/40 ten opzichte van een QLED LED lamp, waardoor er aanzienlijk meer van in een scherm kunnen worden geplaatst. Hierdoor passen er ook meer dimmingszones in het scherm en kan de achtergrondverlichting nog gerichter aangestuurd worden, wat zorgt voor een hoger contrast en minder light bleeding. Hierdoor geniet je in elke scène van een optimale beeldkwaliteit, zoals de maker dit bedoelt heeft.

Samsung Neo QLED

NIEUW: Samsung OLED

Hoewel QLED bekend staat om het heldere beeld en het 100% kleurvolume, is het voor dit schermtype lastig om diepe zwarttinten te behalen. Hier komt met de komst van Samsung OLED verandering in. In 2022 komt Samsung met een eigen en nieuw ontworpen QD-OLED paneel die gebruikt gaat worden in een nieuwe tv lijn onder de naam 'Samsung OLED'. Een Samsung OLED tv combineert de pluspunten van de QLED tv met de diepe zwartwaarden en een brede kijkhoek van de OLED tv. Samsung bundelt hiermee de beste kwaliteiten van beide beeldtechnieken in één tv.

Samsung OLED

Waar kan ik een Samsung QLED tv kopen?

Ben jij er na het lezen van al deze informatie nog steeds niet helemaal uit of wil jij graag hulp bij jouw keuze? Wij hebben een ruime keuze QLED 4K en QLED 8K televisies in ons assortiment die jij in onze winkels kunt bewonderen. Onze medewerkers staan zowel in onze winkels als online klaar om jou te helpen! Ook hebben we om jou op weg te helpen vast een top 10 QLED tv’s opgesteld.

Wellicht ook interessant voor jou: Wat is OLED?

Een perfecte kijkhoek, oneindig contrast, volledig haarscherp beeld en een breder kleurenpalet dan ooit tevoren; de toekomst van de televisie is nu een realiteit. Met de nieuwste OLED technologie is tv kijken nu nog realistischer dan voorheen.

Wat is OLED

Wellicht ook interessant voor jou: Wat is LED tv?

LED, QLED, OLED; allemaal termen die je om de oren vliegen als je op zoek bent naar informatie over televisies. Wij maken je graag wegwijs in de wereld van beeld en geluid en leggen je graag uit wat LED precies is.

Wat is LED tv

Wellicht ook interessant voor jou: Wat is QD-OLED?

QD-OLED is een hybride vorm tussen OLED en QLED. De twee technieken hebben beide sterke punten en door die te combineren ontstaat er een nieuwe, superieure beeldtechniek met levendigere kleuren en een hogere helderheid. Hierdoor gaat het QD Display naar verwachting één van de meest levendige kleuren op de markt leveren.

Wat is QD-OLED

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Mis geen acties, nieuws en voordeel

Volg ons via social

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube
KiesKeurig
9.5
57.094 klantreviews
Tweakers
163 klantreviews
Ideal
Bancontact
Mastercard
VISA
PostNL
QSHOPS keurmerk

Copyright © 2002 - 2024. New Retail Company B.V.

* Alle vermelde prijzen zijn incl. BTW en andere heffingen en exclusief eventuele verzendkosten en servicekosten.