Vraag naar Korting

Dé tv-winkel van Nederland

  • 13 winkels van c.a. 1000m2

  • Installatie & montage

  • Gratis bezorgd

  • Klantbeoordeling 9.5 / 10

Vergelijking LG G2 vs. LG G1

In 2022 komt LG met een vernieuwde versie van de LG G1: de LG G2. De LG G2 bevat veel dezelfde kenmerken die je van de LG G1 al gewend was, maar ook enkele nieuwe technieken. Ben jij benieuwd naar de verschillen en overeenkomsten tussen beide televisiemodellen? Wij hebben de tv’s voor je vergeleken:

LG G2

LG OLED G1RLA 2021

LG OLED tv's herdefiniëren hoe tv's eruit moeten zien en de LG OLED G1RLA is een echte lust voor het oog. Het lijkt wel of je een waar kunstwerk aan je muur hebt hangen. De tv levert elke keer als je kijkt een geweldige kijkprestatie dankzij het ongelooflijk scherpe beeld. LG OLED evo zet een nieuwe standaard met de zelfoplichtende displaytechnologie die het verschil maakt voor je kijkervaring en met perfect zwart en 100% kleurechtheid zie je films en series zoals ze bedoeld zijn. Daarnaast is de LG OLED G1 ook perfect voor gamers dankzij de snelle responstijd, nieuwste gamefuncties en G-SYNC en AMD FreeSync™ Premium.

LG OLED G1RLA 2021

LG OLED G26LA 2022

De LG G2 2022 biedt je alles wat je al van de LG G1 gewend bent, maar dan nog beter! De tv blijft de perfecte combinatie van kunstbeleving en beeldkwaliteit, een elegante tv die de woonkamer omtovert tot een kunstgalerij. Het 2022 model heeft dankzij een verbeterde OLED evo techniek een nog hogere helderheid, van wel 30% hoger dan een traditioneel OLED scherm. Dit maakt de LG G2 helderder en scherper dan zijn voorganger, met verbeterde game- en audiofuncties. Het is niet alleen het scherm dat is geëvolueerd, het is jouw algehele kijkervaring!

LG OLED G26LA 2022

Vergelijking LG G2 2022 en LG G1 2021

LG G2 2022

LG G1 2021

Resolutie

4K UHD

4K UHD

Schermtype

OLED evo met Brightness Booster

OLED evo

Piekhelderheid

30% hoger dan bij traditioneel OLED

20% hoger dan traditioneel OLED

Design

15 mm Gallery Design

23 mm Gallery Design

Processor

Alpha 9 Gen 5

Alpha 9 Gen 4

Audio

AI Sound Pro met 7.1.2 kanaals virtuele surround sound

5.1.2 kanaals surround sound

Besturingssysteem

WebOS 22

WebOS 6.0

Game optimizer

Beschikbare inchmaten

55”, 65”, 77”, 83” en 97”

55”, 65”, 77”

Design: dunner, lichter en een ruimere keuze

Qua design lijken de LG G1 en LG G2 sterk op elkaar. De LG G1 was al voorzien van een buitengewoon kunstachtig design, die de makers bij het nieuwe model ook hebben doorgevoerd. Het verschil is dat het scherm van de LG G2 wel dunner en lichter is dan dat van de LG G1, dankzij het gebruik van een ander soort materiaal op de achterkant van het scherm. Hierdoor is de LG G2 tot wel 47% lichter dan de LG G1. Ook is er voor de LG G2 een optionele standaard verkrijgbaar, net als voor de G1.  

LG G2

Nog een verschil is dat de LG G2 in meerdere inchmaten verkrijgbaar is. Waar het 2021 model beschikbaar is in 55”, 65” en 77”, zijn daar in 2022 ook een 83” en 97” variant aan toegevoegd. Hierdoor kun je nog meer genieten van een echte thuisbioscoop!

Techniek & beeld: OLED evo, Alpha 9 Gen 5 processor en AI

Als we beide toestellen met elkaar vergelijken, zie je dat het grootste verschil tussen de LG G2 en de LG G1 de vernieuwde techniek van de tv is. Daar waar de LG G1 een Alpha 9 processor Gen 4 bevat, is deze bij de LG G2 vervangen door een Alpha 9 processor Gen 5. Deze processor is zo ontworpen dat hij in combinatie met de verbeterde AI snapt welke elementen zich op het beeld bevinden, zodat hij intelligent aan kan sturen waar de energie van de tv heen moet. Zo kan een beeld dat voornamelijk donker is, en dus minder energie kost, een boost geven aan het deel van het beeld dat lichter is. Zeker wanneer deze processor gekoppeld wordt met het OLED evo scherm, krijg je een algehele verbetering van de helderheid waarin je de verschillen tussen licht en donker nog beter kunt onderscheiden. De LG G2 wordt dan ook wederom ondersteund door HDR, HDR10 en Dolby Vision. Ook Dynamic Tone Mapping Pro en AI upscaling zorgen voor een verbetering van de zichtbaarheid van de details.

Alpha 9 Gen 5 processor

Ook OLED evo zelf heeft een verbeterslag doorgemaakt. De beeldtechniek is bij de LG G2 televisie voorzien van een Brightness Booster. De Brightness Booster zorgt ervoor dat het licht efficiënter wordt gebruikt, waardoor er een verhoogde voltage, en daardoor helderheid, in het scherm toegepast kan worden, zonder dat het afdoet aan de levensduur. De LG G2 levert hierdoor een piekhelderheid van wel 1100 nits, wat in vergelijking 10% hoger is dan een normaal OLED evo scherm en zelfs 30% hoger dan een OLED scherm. Om er voor te zorgen dat de tv niet oververhit raakt, is er ook een extra koellichaam aan de achterkant van de LG G2 toegevoegd. Hierdoor kan de helderheid optimaal blijven, zonder gevaar voor inbranding.

Geluid: 7.1.2 kanaals virtuele surround sound

Daar waar de LG G1 is voorzien van 5.1.2 kanaals surround sound, is er bij de LG G2 een flinke upgrade doorgevoerd. De LG G2 bevat 7.1.2 kanaals virtueel surround sound, die in combinatie met de Alpha 9 processor Gen 5 zorgt voor een ongelofelijk helder geluid. De tv bevat LG AI Sound Pro en is Dolby Atmos compatibel, waardoor gebruikers in combinatie met eARC alles uit hun tv opstelling kunnen halen.

LG G1

Game Optimizer

De LG G1 is voorzien van een Game Optimizer, wat de tv de ultieme Game tv maakt. LG heeft deze functie voor de LG G2 behouden en verder uitgebouwd. Als we beide toestellen met elkaar vergelijken, zie je dat de 2022 variant is uitgebreid met verschillende game standen, waardoor de G2 er voor zorgt dat de instellingen voor het type game dat je speelt automatisch geoptimaliseerd worden. De gebruiker kan deze standen zelf samenstellen of kiezen uit vooropgestelde pakketten.

Net zoals elke LG OLED tv zijn ook de LG G1 en LG G2 beide compatibel met Nvidia G-SYNC, AMD’s FreeSync Premium, zijn ze voorzien van HDMI 2.1 en ondersteunen de tv’s VRR, ALLm, eARC en HGiG mode.

LG Game Optimizer

WebOS 22

Nog een verschil tussen beide type G toestellen is het besturingssysteem. Daar waar de 2021 LG modellen nog voorzien waren van WebOS 6.0, werken alle nieuwe LG tv’s uit 2022, dus ook de LG G2, op basis van WebOS 22. De interface lijkt op dat van WebOS 6.0, maar bevat nu verschillende templates die helemaal afgestemd zijn op jouw gebruiksvoorkeuren. Ook kun je nu tot wel 6 profielen opzetten, met elk een eigen interface. Gebruikers kunnen van profiel wisselen via de gebruikersinterface of via de nieuwe optie NFC Magic Tap vanaf een smartphone.

De NFC Magic Tap kan tevens gebruikt worden om het scherm van een andere tv in huis te spiegelen met Room to Room Share. Zo kun je bijvoorbeeld meerdere tv’s synchroon laten samenwerken. Ook de Ambient Mode heeft in WebOS 22 een vernieuwd design gekregen.

WebOS 22

Conclusie

Als de LG G2 en LG1 met elkaar vergelijkt, kun je enkele verschillen ontdekken. Als jij de LG G2 koopt vanwege de ongelofelijke kijkervaring en het contrast, is de tv een echte aanrader. De verschillen tussen beide tv’s zijn vooral in de beeldkwaliteit terug te vinden. De LG G2 zit boordevol nieuwe snufjes waardoor hij lichte beelden nog helderder weer kan geven terwijl zwart nog steeds zwart blijft. Hierdoor komt HDR optimaal tot zijn recht. Ook levert de LG G2 een betere audio ervaring dan de LG G1. Qua game opties en resolutie is er weinig verschil tussen beide tv’s. De televisies zijn nog steeds de musthave voor elke gamer en bieden dezelfde 4K UHD beeldkwaliteit, waardoor ook de LG G1 nog steeds een prima keuze is!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Mis geen acties, nieuws en voordeel

Volg ons via social

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube
KiesKeurig
9.5
57.094 klantreviews
Tweakers
165 klantreviews
Ideal
Bancontact
Mastercard
VISA
PostNL
QSHOPS keurmerk

Copyright © 2002 - 2024. New Retail Company B.V.

* Alle vermelde prijzen zijn incl. BTW en andere heffingen en exclusief eventuele verzendkosten en servicekosten.